Görüş Bildir
Haberler
Hüzünlü Bir Ayrılık Sonrası Kendinizi Daha Güçlü Hissetmek İçin İzleyebileceğiniz 12 Film

Hüzünlü Bir Ayrılık Sonrası Kendinizi Daha Güçlü Hissetmek İçin İzleyebileceğiniz 12 Film

Radlands
26.09.2022 - 11:01

Herkesin başından en az bir ayrılık acısı geçmiştir. Hepimizin bu acıyla baş etme yöntemi elbette ki ayrıdır ancak izlenilen filmlerin baş etmede ve farkındalık kazanmada ne kadar etkili olacağını tahmin bile edemezsiniz. Şimdi silkelenip ayağa kalkma vakti!

Not: Filmler IMDb puanlarına göre sıralandı, puanlara tıklayarak filmlerin sayfasına gidebilirsiniz. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Thelma & Louise (1991)

1. Thelma & Louise (1991)

Thelma & Louise (1991) - IMDb

Hayatlarındaki erkeklerden memnun olmayan ve bir tatile çıkmaya karar veren iki yakın arkadaşın macerasına tanıklık ediyoruz... Bu tatil yolunda yaşanan bir dizi suç ve içine düşülen zor durumlar da cabası fakat bunlar karakterleri asla yıldırmıyor ve mücadeleleri bize ilham veriyor.  Bunca karanlık olaya rağmen dostluklarından asla ödün vermeyen iki güçlü kadının hikayesini izliyoruz. Belki de yakın arkadaşla izlenebilecek belki en güzel filmlerden ancak , filmi izlerken kim Thelma kim Louise tartışmasını bol bol yaşayacağınızı da belirtelim.

2. Eat Pray Love - Ye Dua Et Sev (2010)

2. Eat Pray Love - Ye Dua Et Sev (2010)

Eat Pray Love (2010) - IMDb

Her şeyi geride bırakıp hayallerinizi gerçekleştirmek için harekete geçme ilhamı arıyorsanız bu film o film! Bu tatlı film boşandıktan sonra kendini keşfe çıkan kadının İtalya ve Bali anılarını anlatıyor. Ve yine gerçek aşkın bulunabileceğini gözler önüne seriyor. Aşka küsmeyin ve unutmayın ki umut hala var!

3. Under the Tuscan Sun - Kızgın Güneş (2003)

3. Under the Tuscan Sun - Kızgın Güneş (2003)

Under the Tuscan Sun (2003) - IMDb

Başka bir kadın yüzünden kocası tarafından terk edilen kadını temeline alan bu film de umudu kaybetmemek gerektiğini bir daha hatırlatıyor. Bu ihanet karşısında yıkılmayan karakterimiz Toskana'ya taşınıp bir villa onarmaya başlar ve tabii ki gerçek aşk bir gün onun da genç bir İtalyan aracılığı ile kapısını çalar...

4. Little Women (2019)

4. Little Women (2019)

Little Women (2019) - IMDb

İç Savaş sonrası Amerika'da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin hikayesini anlatan bu film her türlü zorluğu birlikte göğüsleyen kardeşlerin bu süreçte asıl mutluluğun sevgi olduğunu anlamasını anlatır.

5. Lady Bird - Uğur Böceği (2017)

5. Lady Bird - Uğur Böceği (2017)

 Lady Bird (2017) - IMDb

Lady Bird, tüm çekiciliği ve zorluklarıyla ergenliğin güzel bir tasviridir. Greta Gerwig'in yönettiği, tuhaf ve asi bir Katolik okul kızı olan Lady Bird'ün hayatının bir yılını takip eden bir büyüme hikayesini anlatır Hikayesi her ne kadar basit olsa da güzelliği de burada çünkü aslında hayattaki küçük güzel anlarla ilgili.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hidden Figures - Gizli Sayılar (2016)

6. Hidden Figures - Gizli Sayılar (2016)

Hidden Figures (2016) - IMDb

NASA'daki adamlar bir erkeği uzaya göndermek için Rusya'ya karşı yarışırken, üç zeki Afrikalı-Amerikalı kadın bu işim tüm matematiği yapıyordu. Hidden Figures, işyerinde ırk ayrımcılığına ve ayrımcılığa maruz kalmış Amerikan kahramanlar haline gelen Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan ve Mary Jackson'ın gerçek hikayesidir. Bu üç kadının göğüs gerdiği durumları görmek hepinize güç verecek!

7. On the Basis of Sex - Eşitlik Savaşçısı (2018)

7. On the Basis of Sex - Eşitlik Savaşçısı (2018)

On The Basis Of Sex (2018) - IMDb

Bu biyografik eser Yüksek

Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg'un hayatını, ilk davalarını ve aile hayatını ele alıyor. Film, işyerinde ayrımcılığa ve önyargıya uğrayan ancak her

zaman bunlarla savaşan hırslı ve zeki genç bir kadının mükemmel bir tasviridir.

Ruth, kocasına kanser teşhisi konulduğunda birçok mücadeleden geçiyor ve yine de azim ve dayanıklılığı filmin tamamı boyunca parlıyor.

8. The Break-Up - Ayrılık (2006)

8. The Break-Up - Ayrılık (2006)

The Break-Up (2006) - IMDb

Vince Vaughn, bir aile şirketi işleten bir adamdır; Jennifer Aniston, her şeyin mükemmel görünmesini seven zarif bir sanat galerisi yöneticisidir. İkisi birbirine aşık olur ve birlikte bir apartman satın alırlar... Ancak sonra aşkları düşer birinin evden gitmesi gerekir... Ama bunun kim olacağı bir türlü belirlenemez ve savaş alanına dönüşen dairede beraber yaşamaya devam ederler. Biz de bu ters giden bir ilişkinin bu karanlık komik hikayesine tanık oluruz.

9. What Men Want - Erkekler Ne İster? (2019)

9. What Men Want - Erkekler Ne İster? (2019)

What Men Want (2019) - IMDb

Ali Davis, erkek meslektaşları tarafından sürekli dışlanan başarılı bir spor menajeridir. Ali hak ettiği bir terfiden vazgeçildiğinde, erkeklerin dünyasında başarılı olmak için başka ne yapması gerektiğini sorgular... ta ki erkeklerin düşüncelerini duyma yeteneğini kazanana kadar!

10. Romy and Michele's High School Reunion - Tatlı Yalanlar (1997)

10. Romy and Michele's High School Reunion - Tatlı Yalanlar (1997)

Romy and Michele's High School Reunion (1997) - IMDb

Birbirinden ayrılmaz iki arkadaş, on yıllık lise buluşmaları için yola çıkarlar ve sınıf arkadaşlarını etkilemek için tüm zamanların en iyi dolandırıcılığına girişirler ve hayatları hakkında ayrıntılı bir yalan uydururlar. SPOILER UYARISI, başaramıyorlar ama bu arada çok değerli bir ders alıyorlar: kendin ol.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sex and The City: The Movie (2008)

11. Sex and The City: The Movie (2008)

Sex and the City (2008) - IMDb

Bu

film sizi heyecanlandıracak ve bir ayrılıkla başa çıkmanıza yardımcı olacak.  Bu

film, değişimin iyi olduğunu ve arkadaşlarınızdan biraz yardım alarak ayrılıkların üstesinden gelebileceğinizi harika bir şekilde hatırlatıyor. Carrie'nin mükemmel bir şekilde ifade ettiği gibi, 'Hayat her zaman senin fantezin olmuyor, bu yüzden tüm bunların üstesinden gelmek için arkadaşlığa ihtiyacın var.' Etrafınızdaki her şey dağılıyormuş gibi hissetseniz bile, arkadaşlarınızın sizin için orada olduğunu hatırlatmak güzel bir şey.

12. Music and Lyrics - Söz ve Müzik (2007)

12. Music and Lyrics - Söz ve Müzik (2007)

Music and Lyrics (2007) - IMDb

80'lerin tükenmiş bir pop yıldızı olan Alex Fletcher, müzik kariyerini ayakta tutabilmek için şu anki müzik sansasyonu Cora için harika bir hit yazmalıdır. Bitki sulayıcısı Sophie şarkı yazma yeteneklerini

gösterdiğinde, Alex şarkıyı yazmasına yardım etmesi için onu işe alır.  İkisi aralarındaki kimyayı ve uyumlarını çabucak keşfederler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın