Görüş Bildir
Haberler
Hollywood Tarzı Korku Filmleri Çekmenizi Sağlayacak 14 İpucu

Hollywood Tarzı Korku Filmleri Çekmenizi Sağlayacak 14 İpucu

Enk Capital
27.03.2017 - 14:00

Çektiğiniz korku filmlerine biraz Hollywood havası katmaya ne dersiniz? 

İşte Hollywood korku filmlerini aratmayacak filmler yaratmak için uygulamanız gereken 14 tüyo...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle olabildiğince depresif, melankolik ve sorunlu bir ana karaktere ihtiyacınız var.

Karakterinizin sorunlu bir evliliği olabilir. Boşanmış ya da boşanmak üzere olabilir. Çocuğunu kaybetmiş veya çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan, ağır travmalar yaşamış bir karakter olmalı.

2. Gelelim mekan seçimine... Mekanınız kesinlikle dağ başında ya da balta girmemiş bir ormanda, şehirden ve kalabalıktan uzak, kuş uçmaz kervan geçmez izbe bir yerde olmalı.

Gereksiz şekilde kocaman, bol odalı, mütemadiyen loş ve her yeri cam olan bir ev seçmelisiniz. Depresif karakterlerimiz bu evde yaşayacak. Mümkünse evin tavan arası, bodrum katı neyin olursa çok iyi olur. Kapılar falan hep camlı olsun. Bol cam lazım unutmayın!

3. Sorunlarından kaçıp bu izbe yere gelen depresif karakterlerimiz filmin ilk dakikalarından itibaren tuhaf şeyler yaşamaya başlayacak.

Garip sesler duyma, bodrum katındaki çamaşır makinesine kıyafetlerini yerleştirirken silüetler görme falan... Ama her şey yavaş yavaş ilerlemeli, öyle pat diye konuya girmeyin.

4. Tuhaf davranışlar sergileyen, evlerden ırak bir çocuk karakter bulabilirseniz iyi olur.

Bu psikopat çocuk karakterimiz, kimsenin görmediği hayali arkadaşlardan bahsedip kendi kendine konuşacak. Aptal tekerlemeleri tüyler ürperten bir şekilde tekrar edecek ve korkunç korkunç resimler çizecek.

5. Ana karakterinizin söyleyeceği hiçbir şeye inanmayacak çok bilmiş, mantık abidesi itici bir yan karakter lazım.

Ana karakterin yaşadığı metafizik olayları muhteşem mantık yürütme kabiliyetiyle çözümlemeye çalışıp söylenenleri asla ciddiye almayacak. 'İlaçlarını aldın mı Cesika?' falan diye arada sorar bu. Ana karaktere azıcık deli muamelesi yapar. Zaten genelde erken ölür. Sizinkini de erkenden öldürün. Gelenek bozulmasın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gizem unsuru önemli!

Tavan arasında ya da bodrum katında yaşanan garip bir olay sonucu bulunan fotoğraflar, yaşanılan yerin geçmişine dair izler, ne bileyim, ses kayıtları, video kasetler, gizemli, ürpertici görüntüler kullanmalısınız. Ama filmin sonuna kadar bu gizem çözülmesin. Seyircinin kafasında bir soru işareti kalsın.

7. Filmin yarısından fazlası gece, kalan kısmı da güneşsiz loş günlerde geçmeli.

Filmin sonuna kadar parlak ışıklar, güneş falan olmayacak!

8. Bol camlı evde dışarılarda falan belli belirsiz silüetler ana karakteri sürekli rahatsız edecek.

Evi gözlüyormuş gibi bekleyen bir silüet uygun olur. Ana karakterden başka kimse görmeyecek bunu tabii.

9. Ana karakteriniz gerzekçesine cesur olmalı.

Duyduğu her tekinsiz sesi takip eden, bahçede gördüğü ürkünç silüetlerin peşinden giden ve birinin o evde öldüğünü öğrendikten sonra hemen taşınıp gitmek yerine evdeki ruhları araştırıp ısrarla dertlerini öğrenmeye çalışan bir hayalet sevici olmalı.

10. Her şey bittikten sonra gelen polisler

O polisler sakın ha olayın üzerine tam vaktinde gelmesin! Geldiklerinde de ana karaktere inanmayıp deli muamelesi yapsınlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Her türlü büyüden, ruhlardan şeytanlardan anlayan bir başka yan karakter

Ana karakterinize inanan ve ona yardım eden tek kişi bu olacak. Bu da erken gidenlerden olacak ne yazık ki... Çünkü ana karakterin her şeyle tek başına yüzleşmesi gerek.

12. Kapı zorlamalı sahneler mutlaka bulunmalı.

Hollywood korku filmlerinin vazgeçilmezlerinden biri işte bu kapı zorlamalı sahnelerdir. Sebepsizce zorlanan, dışarıdan açılmaya çalışılan kapılar, titreyen kapı tokmakları anlamsız bir gerginlik yaşatsın.

13. Zurnanın zırt dediği yerde ışıklar cırt diye sönsün.

Tam sönmese bile yanıp yanıp sönsün. Cızırdasın. Gıcıklık yapsın azıcık.

14. Sonunda çözülen olaylar, huzura eren ruh, çıkarılan şeytan ve doğan güneş!

Ama bunların hepsi yanıltıcı çünkü bir korku filmi asla iyi sonla bitmez. Filmin sonunda her şey iyiye gitmiş gibi hissettirip, seyirci tam mutlu olup rahatlamışken bütün olanları tersine çevirecek bir sahne koyun. 'Olaylar burada bitmedi, şeytan çıkmadı, ruh gitmedi. Kimse sonsuza dek mutlu yaşamayacak' mesajı verin. Bu kısmı sizin hayal gücünüze bırakıyorum.

Artık kendi Hollywood tarzı korku filminizi çekebilirsiniz! Bol Oscarlaaaar!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
109
25
11
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
elvan derin

stephen king ağlıyor..

Umut Gıdık

Oysa ki birazcık Agatha Christie okumak korku filmlerine çok şey kazandırabilirdi.....

Uygar Aytun

Bizim yeni filmlerde ücra köyler, mutlaka ama mutlaka bir arkeolog ve ekibi (tüm arkeologların affına sığınıyorum) şahkülü kaymış teyzeler, atarlı dedeler va... Devamını Gör