Görüş Bildir
Haberler
Hamza Dinç Yazio: Devler Tek Tek Çekiliyor

etiket Hamza Dinç Yazio: Devler Tek Tek Çekiliyor

Onedio Arena
11.05.2022 - 21:48 Son Güncelleme: 26.06.2022 - 17:08

Fatih Altaylı’nın Teke Tek programını hepimiz biliriz, içeriğini bilmesek bile hepimiz duymuşuzdur. Teke Tek programında tek bir soru karşısında konukların ikna edici ve doğru cevapları vermesi beklenir. Hayat da öyledir aslında bazen bizim sadece doğru soruyu doğru zamanda cevaplamamızı bekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki neden devler tek tek Türkiye’den çekiliyor? Ülke olarak bu soruya doğru zamanda cevap bulabilecek miyiz?

Peki neden devler tek tek Türkiye’den çekiliyor? Ülke olarak bu soruya doğru zamanda cevap bulabilecek miyiz?

Honda’nın kapanma kararı, Thyssenkrupp’un Türkiye ayağından çekilmesi, Renault’un üretime devam edebilmesi adına yeterli çip temin edemediği için üretimi bir hafta durdurma kararı. Bütün bunların ardı arına gelmesi yine neler oluyor sorusu sormamıza sebep olmuyor mu?

Ömrünü krizlerle geçirmiş bir ülke, ya etnik köken krizi ya da süreklilik kazanan ekonomik krizler. Hepimizin hafızasında kara Çarşamba diye adlandırılan nice 19 Şubat yaşadık. Ve sonunda bunların eseri olan iki farklı kutuplaşma doğdu. A isen A’sın, A değilsen kesin B’sin, kimsenin aklına artık C, Ç, D olabileceğin gelmiyor. A ve B çatışırken diğer tarafta neler oluyor?

Evet Honda Türkiye’deki fabrikasını medyanın harika desteğiyle bayram havasında kapattı.

Evet Honda Türkiye’deki fabrikasını medyanın harika desteğiyle bayram havasında kapattı.

İşçilere verilen tazminatlardan, ekstra ikramiyelerden o kadar bahsedildi ki dünya devleri arasında olan bir fabrikanın uzun süreçte ülkemizi nasıl etkileyeceği sorusu kimsenin aklına gelmedi. Bir başka dev Thyssenkrupp, Thyssenkrupp neyse ki kapatma kararı almadığını bir devir söz konusu olduğunu medyaya bildirdi. Yüzyılların firması dev yatırımcı bizleri terk ediyor, pek neden?

Kafalarda hiç mi soru işaretleri gelmiyor? Honda’nın kapanması, Thyssenkrupp’un çekilmesi, Renault’un üretime ara vermesi ve birçok işletmenin belirsizliği, firmaları bu duruma getiren ana sebepler, hepsini bir sonraki yazımda ele alacağım.

Hamza Dinç

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
6
3
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?