Görüş Bildir
Haberler
Hızlı Kilo Verme için 16 Yöntem

Hızlı Kilo Verme için 16 Yöntem

1. Yaşam tarzınızda küçük ayarlamalar yapın

Çok bilindik bir hikaye: Her gün spor yapacağınıza ve her kaloriyi sayacağınıza dair söz veriyorsunuz. Ama kısa bir süre sonra ofiste kurabiyeleri, evde çörekleri ve börekleri götürüyorsunuz. Ne oldu? Diyet bitti.

Daha iyi bir yöntem var: Ya-hep-ya-hiç yapmaktansa, günlük diyetinizde bir iki sağlıklı değişiklik yapın. Bunu yapmak tahmin edebileceğinizden çok daha fazla kilo vermenizi sağlayacaktır.

Kaynak: http://www.vuub.net/31/10/2016/hizli-...

2. Her zamanki tercihinizi değiştirin

Eskiden haftada 9 defa dışarda yiyordum! Dışarda yemeyi haftada bire indirerek ve büyük bir tabak makarna yerine ızgara tavuk salatası tercih ederek bir ayda 10 kg verdim.

3. Tuzlu reyonunu atlayın

Hedef kiloma marketten abur cubur almayı bırakarak ulaştım. Patates cipsi veya çikolata istediğimde, markete kadar yürümem gerekiyor. Bu zahmet yüzünden çoğunlukla canımın abur cubur çekmesini boşverebiliyorum.

4. 300 kalorilik kahvaltı edin

Eskiden kahvaltıyı atlıyordum. Ama şimdi hiç ihmal etmiyorum. Yaklaşık 300 kalorilik protein ve tam tahıl ihtiva eden sağlıklı bir kahvaltı yapıyorum. Genellikle tercihim; Doğal fıstık ve elma yağli sandviç. Açlığımı bastırıyor, bu yüzden gün boyu daha az abur cubur yiyorum. Bir yıldan az bir sürede 33 kg verdim.

5. Kısa kısa egzersiz yapın

Mümkün olduğunca gün içinde küçük egzersizler yapmaya calışıyorum. Mesela reklam aralarında zıplıyorum, mekik çekiyorum, ya da bulaşık yıkarken dans ediyorum.

Bu sayede ekstra kalori yakıyorum ve televizyon karşısında farkında olmadan atıştırmamış oluyorum. Şimdi kıyafetlerim üstüme daha güzel oluyor ve vücudum daha formda.

6. Sigarayı Bırakın

Sigarayı bıraktım ve hemen bir spor salonuna üye oldum. Sigara kullandığım sürece egzersiz de yapsam kendimi sağlıklı hissetmem mümkün değildi. Daha şimdiden 3 ayda 18 kg verdim!.

7. Temizlik Yapın

Mutfak dolaplarını tamamen temizledim. Eskiden sıkça yediğim cips, dondurma, çikolata gibi abur cuburları ay çekirdeği, tahıl gevreği gibi düşük kalorili alternatiflerle değiştirdim. Bu sayede otomatik olarak daha sağlıklı seçimler yapmaya başladım. Şimdi iki çocuğumdan önceki halimden daha inceyim!.

8. Müzik Dinleyin

iPod’umu öyle güzel müziklerle doldurdum ki, spor salonuna gitmeyi iple çekiyorum. Bana enerji veriyorlar ve egzersiz yaparken daha çok efor sarfediyorum. Bütün müziklerimi dinlemek istediğim için de şimdi spor salonunda daha uzun süre kalıyorum. İki ay içinde 6kg verdim ve bacaklarım muhteşem görünüyor.

9. Sebzelere Yüklenin

Sebze yemeyi sevmeyi öğrendim ve şimdi yemek aralarında canım cips veya tatlı yemek istemiyor. Örneğin pizza’nın üstüne sucuk yerine roka veya yeşil biber koyuyorum. Bu sayede dört beden küçüldüm!.

10. Koşmaya Başlayın

Dar kotuma girmek istediğimde, her gün oğle tatilimde 20 dakika koşmaya başladım. İki ayda 10 kilo verdim ve enerjim de arttı. İlk gün sadece 5 km koştum. Dar kota ne mi oldu? Şimdi çok büyük geliyor!.

11. Yoga Yapın

Yemek ve vücudumla daha iyi bir ilişki kurabilmek için yoga harika bir araç oldu. Yoga yapmaya başladığımdan beri açlık sinyallerimi daha iyi anlıyorum.

Yemekte doyduğumu hissedip yemeyi kesebiliyorum. Bir beden küçüldüm ve selülitlerim kayboldu!.

12. Menüyü Küçültün

Fast food yemeye gittiğimde hep büyük menü alıyordum. Şimdi açlığımı tek birşey alarak bastırıyorum. Örneğin bir küçük patates kızartması veya altı parça tavuk nugget. Yedi haftada 8 kilo verdim ve lisedeki halimden daha zayıf olma yolunda ilerliyorum.

13. Tatlıya yer bırakın

Sevdiğim tatlılar için yer ayırıyorum. Gün boyu havuç ve humus gibi sağlıklı şeyler atışdırdığım için akşamları bir parça çikolatalı keke harcayacak kalorim kalıyor. Bu sayede 3 ayda 10 kilo verebildim.

14. Yeni Bir Egzersiz Deneyin

İki ay önce Zumba’ya başladım. Çılgın dans hareketleri başta bacaklar ve karın olmak üzere tüm kaslarınızı forma sokuyor ve kalbinize kardiyo yaptırıyor. Bu sayede 5 kilo verdim ve ideal kiloma ulaştım.

15. Gece Atıştırmayı Kesin

Hamilelik kilolarımdan kurtulmak için hafta araları aksam 18:30’dan sonra yemeyi kestim. Geceleri yediğim şeyler coğu zaman abur cubur oluyordu zaten. Haftasonu akşamları istediğim gibi yedim. Bu şekilde 2 ayda hamilelik kilolarımdan kurtuldum.

16. Evcil Dostunuz ile Yürüyüşe Çıkın

Köpeğimle her akşam yürüyüşe çıkıyoruz. 10 dakika için bile olsa muhakkak yürüyoruz. Hava çok kötü olduğunda benim canım dışarı çıkmak istemese de köpeğimin hevesi beni de heveslendiriyor. Yürüyüşlerimiz çok iyi geldi. Geçtiğimiz sene 25 kilo verdim.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
40
21
10
9
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın