Görüş Bildir
Haberler
Hız Tutkunlarına: Tüm Zamanların En İyi Açık Dünya Yarış Oyunları

Hız Tutkunlarına: Tüm Zamanların En İyi Açık Dünya Yarış Oyunları

Deniz Ünsal
30.07.2023 - 16:08

Açık dünya dendiği zaman akla RPG ve aksiyon-macera oyunları geliyor. Ama birçok oyun serisi ve türü de açık dünya haritaları oyunlarına ekleyip oyuncuların ilgisini çekmeye çalıştı. Kimi başarılı olsa da kimi yitip gitti ancak açık dünya tarzına yakışan türlerden biri de yarış oyunları oldu. Şimdiye kadar oldukça başarılı açık dünya yarış oyunları gördük. Gelin bu oyunlara bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Forza Horizon 3

10. Forza Horizon 3

Her oyunu ilgi çeken Forza Horizon serisi elbette ki listede. Bazı oyuncuların serinin sonraki oyunlarından daha üstün gördüğü Forza Horizon 3 2016 yılında çıkış yaptığında sansasyonel bir başarı yakalamıştı.

9. Need For Speed Unbound

9. Need For Speed Unbound

Efsanevi arcade yarış serisi Need For Speed'in son oyunu Unbound. Herkesin sevmeyeceği bir oyun diyebiliriz. Çok gerçekçi grafiklere çizgisel efektler ekleyen oyun, arcade bir yarış oyunundan alabileceğiniz her şeyi size sunuyor.

8. Need For Speed Heat

8. Need For Speed Heat

Unbound'un 2 buçuk boyutlu efektlerini beğenmeyenler için 2019 yılından Need For Speed Heat. Unbound ile çok benzer bir yapıya sahip olan oyun, zengin açık dünya içeriği ile oyunculara meydan okumalar sunan oyun listede yerini alıyor.

7. Driver: San Francisco

7. Driver: San Francisco

Uzun süredir yeni bir oyun çıkmayan efsane seri Driver'dan Driver: San Francisco. Kendine özgü Shift mekaniği ile oyuncuların gönlüne giren oyunun devam etmemesi çok üzücü.

6. Assetto Corsa

6. Assetto Corsa

Arcade yarış oyunlarından sıyrılıp daha gerçekçi bir deneyim yaşamak isteyenler için Assetto Corsa. İyi bir motoru olan oyun, açık dünya haritaları ile birlikte de popülerliğini arttırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Midnight Club 3

5. Midnight Club 3

Rockstar'ın bir zamanlar oyunculara sunduğu iyi bir yarış oyunu olan Midnight Club 3. Serinin seveni çok olsa da oyunun devam etmemesi üzücüydü. Arcade bir tarzı olan ve çıktığı 2006 senesinin yarış oyunlarına benzeyen yapım, daha çok sürüşe odaklanmıştı.

4. Test Drive Unlimited 2

4. Test Drive Unlimited 2

Basit bir hikaye, etkileyici bir açık dünya ve oldukça fazla araç birleştiğinde Test Drive Unlimited 2 oluşuyor. 2011 yılında çıkış yaptığında hem oyuncuların hem de eleştirmenlerin beğenisini toplamıştı.

3. The Crew 2

3. The Crew 2

Yarış tutkusunu sadece asfaltta tutmayıp uçak ve teknelerle de yarışabileceğiniz The Crew 2. 2018 yılında piyasaya çıktığında bu özelliği ile diğer oyunlardan ayrılmıştı ve yılın en iyi yarış oyunu ödülüne aday olmuştu fakat Forza Horizon 4'e ödülü kaptırmıştı.

2. Need For Speed: Underground 2

2. Need For Speed: Underground 2

Yarış oyunları tarihine adını derin derin kazıyan Need For Speed: Underground 2. Eski oyuncuların asla unutamadığı oyunun içindeki Nissan 350Z model aracı da oyunla birlikte popüler olmuştu. Gerek mekanikleri gerek dönemine göre grafikleri ve basit hikayesi ile birlikte listenin tepesinde yerini alıyor.

1. Forza Horizon 5

1. Forza Horizon 5

Forza Horizon 5, ateşi yeniden bulmayan ve serinin genetiğini geliştirip devam eden bir oyun. Muhteşem grafikler, başarılı fizik motoru ve eğlenceli açık dünyası ile birlikte çıktığı senede ödülleri kapıp hem eleştirmenlerin hem de oyuncuların yüksek beğenisini kazandı.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Yağlı

Unbound müzikleri kulak kanatıyor