Görüş Bildir
Haberler
Hiç Çalışmadan da Başarılı Olabilen İnsanların 17 Temel Özelliği

etiket Hiç Çalışmadan da Başarılı Olabilen İnsanların 17 Temel Özelliği

Onur Şahin
15.06.2015 - 11:36 Son Güncelleme: 28.09.2016 - 12:57

Hani vardır ya böyle, lisede en arka sırada oturan, dersi dinleyen ama hiç ilgisini çekmiyormuş gibi görünen insanlar. Sınav olduğunu okula geldiğinde öğrenir, çalışmaya zamanı kalmamışken şöyle defteri bir karıştırır buna rağmen 80-90 almayı başarır.

Sonra iş hayatında; toplantılarda, hemen yanınızda not aldığı kağıda karikatür çizer ama en parlak fikri de yine o sunar. Fikrini anlattıktan ve herkesin taktirini kazandıktan sonra yine çizdiği karikatüre devam eder.

İşte böyle insanlar var. Evet, evet hem de sayıları çok fazla. Varlıklarına ve başarılarına şahit oluyoruz. Ya da onlardan biri en yakın arkadaşınız hatta belki de sizsiniz.

 Biz de bu insanlar kimmiş, neymiş tanıyalım dedik. O yüzden 'Hiç Çalışmadan da Başarılı Olabilen İnsanların 17 Temel Özelliğini' sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Genellikle diğer insanların çalışmaya harcadığı süreyi onlar hayal kurmaya ya da düşünmeye harcar.

2. Ancak kısa bir sürede verilen işi tamamlarlar ve teslim ederler.

3. Bu insanlar doğuştan yaratıcı olurlar. Büyük ihtimalle yaptığı işin yanı sıra bir enstrüman çalarlar ya da edebi yönleri oldukça kuvvetlidir. En güzel şiirler onların kaleminden çıkar.

4. Biraz ukala gibi görünürler. Ancak bunu dışarıdaki dünyaya karşı bir korunma mekanizması olarak geliştirmişlerdir.

5. Her şeyden çok çabuk sıkılırlar. İnsanların çözmek için üstünde günlerce çalıştığı şeyleri, zaman kaybı olarak görürler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayrıntılar onun için cezbedicidir. Günlük hayatın koşuşturması arasında durup bir çiçeğin yapraklarına ya da bir kuşun uçuşuna takılabilirler.

7. Arkalarına yaslanıp bu hayatın seyretmekten keyif alırlar. Başkaları televizyon seyrederken o dışarıdaki bir kedinin ya da rüzgarda uçuşan yaprağın hareketini saatlerce izleyebilir.

8. Akıllarında sürekli farklı düşünceler döner, kendini o düşüncelerin akışına bıraktığında hayal gücü onları adeta boyutlar arası seyahate çıkarır.

9. Göründüklerinden çok daha derin bir dünyaları vardır. Hiçbir zaman onları tam olarak tanıyamazsınız.

10. Ne zaman neye nasıl bir tepki verecekleri belli değildir. Onun etrafındayken, sürekli sizi şaşırtacak şeylere imza atarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ortada çözülmesi gereken bir sorun varsa, bu soruna herkesten farklı bir şekilde yaklaşırlar. O sorundan kaçanların aksine onu kucaklarlar.

12. Dikkatleri çok çabuk dağılır. Sıkıldıkları zaman etrafta onu oyalayabilecek ne varsa onunla uğraşırlar.

13. Farklı oldukları için toplum tarafından dışlanırlar. Başarıları kıskanılır ancak buna nasıl ulaştığı çözümlenemediğinden başka insanlar tarafından kabul görmezler.

14. Geçmişinde yaşadıkları pişmanlıklar çoktur. Bu yüzden kendileriyle sürekli bir çatışma halindedirler.

15. Başarılarını diğer insanlar gibi sürekli anlatmaktan hoşlanmazlar. Onlar için bu sıradan bir olaydır. Mütevaziliği hiçbir zaman elden bırakmazlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dağınıklık onların en temel özelliklerinden biridir. Yaşadığı ortam biraz da zihinlerinin bu dünyadaki yansımasıdır.

17. İçlerinde büyüyememiş bir çocuk yaşar. Bu çocuğu serbest bırakmakta da hiçbir zaman bir sakınca görmezler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1109
336
174
73
55
50
43