Görüş Bildir
Haberler
Herhangi Bir Ankaralı İçin Vazgeçilmez Olan 9 Nefis Semt

Herhangi Bir Ankaralı İçin Vazgeçilmez Olan 9 Nefis Semt

Ankaralı alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemez. Hele oturduğu semtten kopmak, ailesinden alıkoyulmuş gibi acı verir Ankaralıya. Bazı semtler vardır ki yaşayanları, bir ömür boyu aynı binadan kopamaz; hadi bina eskidi ya da yıkıma gitti, oraya en yakın, mümkünse aynı sokakta bir ev ararlar.

İşte Ankaralının 'en' vazgeçemediği 9 semt:

1. Emek

1. Emek

AŞTİ’den inenlere 'hoş geldin' demesinin yanında onlarca kafe ve restaurantlar sayesinde sokaklarındaki yoğun kebap kokusuyla da sizi saran Emek, öğrencilerin olduğu kadar emeklilerin de gözdesi…

2. Kavaklıdere

2. Kavaklıdere

Ankara’nın en 'nostaljik' semti. İsmini bölgenin altından geçen dereden alan ve kentin en eski yerleşim yerlerinden olan Kavaklıdere, tarih kokan sokaklarından vazgeçemeyen Ankaralıların gönlünde taht kuruyor.

3. Bahçelievler

3. Bahçelievler

'Piyasa' yapmak isteyen gençlerin vazgeçilmez mekanlarından 7. caddeye ev sahipliği yapan Bahçelievler, bahar aylarının en fazla yakıştığı semtlerden. İsmiyle müsemma bahçeli evlerdeki renk cümbüşünü görenler ne demek isteyeceğimizi çok iyi anlayacaktır...

4. Gaziosmanpaşa

4. Gaziosmanpaşa

Çevresinde çok sayıda büyükelçilik bulunduğu için adeta bir 'dünya semti' olsa da Gaziosmanpaşa –ya da Ankaralılar’ın dediği şekilde GOP- kentin en eski yerleşim yerlerinden. 'Butik otel' denilince akla ilk gelen semtlerden olan, lüks mekanlarıyla da ünlü Gaziosmanpaşa, köklü Ankara ailelerinin vazgeçilmezi...

5. Anıttepe

5. Anıttepe

Anıtkabir’in kuşbakışı seyrettiği; düzen, disiplin isteyenlerin yeri... Her köşe başında emekli bir askere rastlayabilirsiniz. Kentin en kült yeme içme mekanlarının da burada olduğunu hatırlatalım.

6. Ayrancı

6. Ayrancı

Çankaya ruhunu yaşamaya devam eden genç çiftlerin ev arayışlarında ilk tercih ettikleri semt olan Ayrancı, kent merkezi Kızılay’a yürüme mesafesindeki konumuyla da geçmişten bugüne halen dikkati çekiyor. Semtin en hareketli yerlerinden Hoşdere Caddesi ise aradığınız her şeyi bulabileceğiniz yaşayan bir “yapı market” kurgusuyla ticaret ve yaşamı bir araya getiriyor.

7. Tunalı

7. Tunalı

Tunalı Hilmi Caddesi, Kuğulu Parkı, nostaljik pasajları ve ünlü markalarıyla eskimeyen, çapkın gençler ile güzel kızların boy gösterdikleri yer. Ankaralı gençlerin 'volta atmayı' keşfettiği Tunalı’da bir dönem cadde araç trafiğine bile kapandı.

8. Esat

8. Esat

Bu uzun caddede yaşayanlar, her istediklerini kolayca bulabilir, eskilerin mahalle sakini esnaf ilişkisinin şu an en üst düzeyde yaşanılan semti. Konut anlamında ise hem kira hem de satın almada keseye en uygun, merkezi ve ulaşımı kolay evler burada yer alıyor.

9. OR-AN

9. OR-AN

Türk siyaset tarihinde ayrı bir yeri olan, bir zamanlar parti liderlerine, milletvekillerine ev sahipliği yapan semt. Kentin en yüksek noktalarından olduğu için, Ankaralının yağan ilk karı görmeye gittiği OR-AN, şimdilerde şehrin açılım noktası.

Bonus : Çankaya

Bonus : Çankaya

Toplam 28 semtiyle Başkent Ankara’nın en büyük ilçelerinden olan Çankaya, 1 milyona yakın nüfusuyla da kentin en kalabalık bölgelerinden. Ankara'nın en eski ve en köklü inşaat firmalarından YP İnşaat da, Ankaralının bu yaklaşımından yola çıkarak Çankaya'nın kalbine yaşanılabilir, Ankaralıya yakışan modern konutlar inşa ediyor. Son projeleri Nefis Çankaya Evleri ise, Ankaralının asla kopamayacağı komşuluk ilişkisini doğanın içinde en üst seviyede tutacak şekilde yükseliyor.

Ayrıntılı bilgi almak isteyenler nefiscankayaevleri.com.tr adresini ziyaret edebilir.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mistral

Herhangi bir Ankaralı değil o bazı Ankaralılar içindir o, Sincandan hiç çıkmadan bir ömür geçirenler var o nasıl olacak.

Salomom

resimler de yeşil oranı çok bu kadar yeşil mi Ankara

Merve Bulut

hayır değil parkların olduğu bölgeleri çekmiş beton Ankara