Görüş Bildir
Haberler
Her Ürünü Zamanında Yemeyi Sevenlere: Eylül Ayında Tüketilmesi Gereken 10 Meyve-Sebze

etiket Her Ürünü Zamanında Yemeyi Sevenlere: Eylül Ayında Tüketilmesi Gereken 10 Meyve-Sebze

Radlands
14.09.2024 - 19:01

Her şey zamanında yenmeli ki en taze ve lezzetlisi olsun. Bu içeriğimizde Eylül ayının favorisi olan sebze ve meyveleri sıraladık. Afiyet olsun!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. İncir

Eylül ayının en sevilen meyvelerinden biri kesinlikle incirdir. İncir, lif bakımından zengin olduğu için keyifle yememizin yanı sıra aynı zamanda sindirim sistemini ve bağırsak sağlığını destekliyor. Ayrıca cilt sağlığını da etkilediğini söylemiş olalım…

2. Üzüm

Meyvelerden başlamışken üzüme de değinmiş olalım. Üzüm, C vitamini ve antioksidan açısından oldukça zengin. Kalp sağlığınızı korumak, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için üzüm yiyebilirsiniz. Ayrıca gün içinde de üzüm yiyerek enerjik hissedebilirsiniz.

3. Nar

Sonunda nar mevsimi geldi! Eğer sizin de Eylül’ü sevme sebebiniz nar ise, en güzel narların çıkmaya başladığı ayları kaçırmamanızı öneririz. Kalp sağlığı, bağışıklık sistemi, cilt beslenmesi… Hepsi nar sayesinde oluyor!

4. Böğürtlen

Cildi gençleştirip bağışıklık sistemini güçlendiren bir başka meyve de böğürtlen. Böğürtlenin bir başka özelliği de tok tutması. Bu sayede sağlıklı bir şekilde kilo vermeye çalışanların favorilerinden biri olmayı başarıyor. En taze böğürtlenler ise Eylül ayında bulunuyor.

5. Erik

Keyifle yediğimiz eriklerle vedalaşacağımız ay, Eylül ayı oluyor. Eylül ayında eriklerin en olgunlaşmış hali ile karşılaşıyoruz. Bu yüzden de yemesi en keyifli ay Eylül oluyor. Eriğin vücuda faydalarını saymaya gerek yok, zaten herkes biliyor…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Domates

Biraz da sebzelerden bahsedelim. Domates, birçoğumuz için en vazgeçilmez sebzelerden biri. Taze domates bulduysanız kaçırmayın ve leziz şeyler yapmak için doyasıya kullanın. Kalp sağlığı, cilt sağlığı ve vücudu nemlendirme görevi domatesin.

7. Salatalık

Vücudun nemlendirilmesi denildiğinde akla ilk salatalık geliyor. Su oranı en yüksek sebzelerden biri olan salatalığı her türlü tarifte kullanabilirsiniz. Düşük kalorili de olduğu için kilo vermenize de yardımcı olur. Afiyet olsun!

8. Patlıcan

Leziz tarifler hazırlayabileceğiniz bir başka sebzeyle daha geldik! Patlıcan, lif bakımından oldukça zengin olmasının yanı sıra aynı zamanda leziz tarifler için de mükemmel bir malzeme. Mezelerde veya ana yemeklerde patlıcanı kullanabilirsiniz.

9. Pırasa

Eylül ayında tezgahlarda sık sık gördüğümüz bir başka sebze de pırasa. Pırasa; vitaminler, minerallar ve lif açısından oldukça zengin. Bu özellikleri sayesinde de bağırsak sağlığı destekleniyor ve sindirim kolaylaşıyor. Ayrıca kilo vermeye de yardımcı oluyor.

10. Havuç

Listemizi birçok kişinin favorisi olan bir sebze ile bitirelim; havuç! Havuç, A vitamini açısından oldukça zengin. Bu özelliği sayesinde de göz sağlığına faydalı olduğunu bilmeyen yoktur. Yalnızca göz sağlığı için değil, sindirim sistemi ve cilt sağlığı için de havuç tüketebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın