Görüş Bildir
Haberler
Her Arkadaş Grubunda Yaşanan Ama Kimsenin Dillendirmediği 10 Acayip Düşünce

etiket Her Arkadaş Grubunda Yaşanan Ama Kimsenin Dillendirmediği 10 Acayip Düşünce

diazepam
16.11.2015 - 16:58

Arkadaş grupları arasında her şey konuşulur ama bazı şeyler insanın içinde kalır. Kalması da iyidir, çünkü bu acayip düşünceler bazen düşünene bile çok garip gelir.

1. Gruptan birinin yanında getirdiği artı 1 arkadaşına duyulan sınırsız gıcıklık.

Sebebi yoktur, ama sanki tapınak şövalyelerinin arasına girmiş yabancı gibi görülür. Esprilerine yarım ağızla gülünür, hareketleri çıkıntılık olarak görülür, haddini bilsene be! denir içten içe. Hele bir de diğer elemanlar tarafından kabul görmeye başlarsa gıybet malzemeleri inceden toplanmaya başlanır. 

Abartıyorsunuz abi, malın teki bence.

2. Yalnızların, sevgilisi olan diğerlerine karşı beslediği “bi senin sevgilin var amk” düşüncesi.

Tam ortam hızını almış gidiyor, espriler, anılar, hikayeler birbirini kovalıyor, hoop birine gelen telefon grubun dağılmasına sebep oluyor. Evet, bildiniz sevgilisi olan arkadaşın kalkması gerekiyor. Ne kadar dil dökseniz, hanım köylü deseniz de o kişi gidecek. Sevgili olanlar empati akıtırken, yalnızlar çok tatlı kalaylamıyor mu?

Olm bu evlenince evden çıkamaz ben diyim size.

3. O gün formunda olan, popülerleşen, ortamın dinamosu olan kişiye kurulan “bi sus amk coştun iyice” cümlesi (ama içten)

Grupta gizli bir anlaşma vardır, kimse birbirinden üstün değildir, hepimiz eşitiz, ama bazen birisi soloya çıkmak ister, şahlanmak, coşmak, kendi kanatlarıyla uçmak ister. İşte o zaman haddinin bildirilmesi gerekir ama buna kim cesaret edecek ki? İşin ucunda olumsuz geri dönüşler, küslük, vs. var. Ama içinden “sus a..na k….mun apaçisi” demenin kime ne sakıncası var?

Çok komiksin amkodumun maymunu!!

4. Herkesin iştirak ettiği buluşmaya gelmeyen g.tü kalkık

Aslında kimse g.tü kalkık denmez ama hepsi böyle düşünür. Sürekli bahane buluyor abi denir, bi daha çağırmayın i.neyi denir, bizim işimiz yok mu sanki denir, hee amk bi onun işi var denir… Denir de denir, ama bir sonraki görüşmede bunların hiçbiri hatırlanmaz. 

Biz işsiziz, boş adamız ya geldik keriz gibi

5. Bir şeye de olur de ya gereksiz insan!

Grubun muhalif elemanı olmasıyla ün salmış kişiye atılan bakışın geldiği manadır bu. Kimse sus ya, sen konuşma, yettin be! demez ama içinden hep bunlar geçer. Nereye gidileceği, bir sonraki buluşmanın ne zaman olacağı, kimlerin geleceği, hangi filmin izleneceği, vb. konularda sürekli aykırı çıkışlar yapan arkadaşa beslenen hafifletilmiş duygulardır bunlar.

Ölürsün dimi, farklı olmasan ölürsün… Öl lan!

6. Gruptaki tek kız/erkek arkadaşın herkese aşık olması sorunsalı.

Bu da için için yaşanan bir diğer problemdir, illaki tek kişi olmasına da gerek yok bu aşk herkesin içinde yaşandığı için herkes herkese aslında (!) aşık olabilir. Kimse birbirine söylemez, ama o bakışı yakalaşmıştır anlıyor musun?

Bugün neden Kerem’le konuştu, ben yanındayken hem de!…

7. Hesap ortak mı olacak, yoksa herkes yediğini mi verecek endişesi.

Bu endişe yüzünden kimse doğru dürüst bir şey yiyemez. Ortak olacaksa kimse keriz yerine konmak istemez çünkü. Öyle ya adam iskender yemiş, sen 5 liralık çorba içmişsin, neden onun parasını da sen vereceksin? Ama bunu söylersen dışlanır, ötelenir, ötekileştirilirsin. 

Bana her türlü uyar abi, sorun olmaz (olur)

8. Grupta bazılarının bazılarını daha çok sevdiği hissiyatı ve dışlanmışlık duygusu.

Birbiriyle selfie çekenler, kapanıp fısıldaşanlar, ayrı planlar yapanlar… Yahu bu bir grup neden bazıları bağımsızmış gibi takılıyor ki? Ulan yoksa grubun en sevilmeyeni, mecburen çağırılanı siz misiniz?

Arkadaşlar, kendi aramızda konuşmasak? Bizden gizli neyiniz olabilir ki?

9. Sevgilisiyle gelenlerin herkesi potansiyel sapık olarak görmesi.

Saçmalıyorum değil mi? Sizde hiç olmuyor böyle şeyler… Bırakın Allah aşkına, nereye oturacağına, nasıl oturması gerektiğine, yediğine, içtiğine, konuştuğuna niye karışıyorsunuz? Neden başkasıyla gülüşmelerinden rahatsız oluyorsunuz? 

Merve… Merve…bacağın… bacağın diyorum… hah çek eteğini azıcık… tamam çek, evet.

10. Ufacık bir şeyin bile devasa bir sorun haline gelmesinin getirdiği ağza kürekle vurma hissi.

Ne zaman buluşalım, nerede buluşalım, kaçta buluşalım, vb. boktan konuların devlet meselesi haline gelmesinin yarattığı gerilim ve bazılarının ağzına ağzına kürekle vurma hissinin tavan yapması. Ama diyemezsiniz ki, herkesin işi var… Hee bizim işimiz yok çünkü. 

Son karar ne oldu şimdi? 3 gün geçti de belki ayarlanmıştır diye düşündüm.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1048
481
231
63
53
50
12