Görüş Bildir
Haberler
Hepimizin Tanıdığı İşaret Diliyle Konuşabilen Goril Koko 46 Yaşında Dünyaya Veda Etti

etiket Hepimizin Tanıdığı İşaret Diliyle Konuşabilen Goril Koko 46 Yaşında Dünyaya Veda Etti

İşaret dili ile konuşma konusunda uzmanlığıyla bilinen goril Koko geçtiğimiz çarşamba 46 yaşında, uykusundayken dünyaya veda etti. Gorilla Vakfı ise bu üzücü olayı sosyal medya hesaplarından duyurdu ve şöyle yazdı: 'Koko bir şekilde milyonlarca kişinin hayatına dokunmuş ve goriller için bir büyükelçi konumuna gelmişti. O iletişim ve empatinin bir simgesiydi bizim için...'

Bu üzücü olayı sizler için Mashable'den derledik...

Kaynak: https://mashable.com/2018/06/21/koko-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Gorilla Vakfı olarak, sevgili Koko'muzun öldüğünü duyurmaktan büyük bir üzüntü duyuyoruz."

Koko, tam adıyla Hanabi-ko (Japonca'da Havai fişek çocuğu anlamına gelmektedir) 4 Temmuz 1971'de doğdu.

Koko, tam adıyla Hanabi-ko (Japonca'da Havai fişek çocuğu anlamına gelmektedir) 4 Temmuz 1971'de doğdu.

Seneler içerisinde 1000'den fazla farklı işaret dili kelimesini kusursuz öğrendi, kediler sahiplendi ve Dr. Francine Patterson da dahil olmak üzere birçok kişiyle işaret dili üzerine çalıştı, hakkında belgeseller çekildi hatta çocuk kitabı bile yazıldı.

Koko'nun yeni yavru kedileri...

İnsanlarla iletişim kurma isteği ve öğrenmeye olan istekliliği, dünyanın goriller ile ilgili birçok şey öğrenebilmesine ve gözlemleyebilmesine olanak sağladı.

Koko'nun ölüm haberi sosyal medyada yayıldıktan sonra hayranları ona dair sevgilerini ve üzüntülerini dile getiren birçok tweet paylaştı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İşaret dili konuşabilmesiyle tanıdığımız goril Koko, 46 yaşında hayata gözlerini yumdu. Burada 1985 yılında yayımlanan National Geographic kapağında."

"Üzücü. Küçükken onunla ilgili öğrendiğim ilk şeyi hatırlıyorum. İşaret diliyle söylemeye çalıştığı en kötü şey "Bad Bad Toilet Kitty" idi (Kötü kötü tuvalet kedicik). Hayvan sevgimin büyük bir kısmını o bana aşıladı. Teşekkürler Koko. Huzur içinde uyu yaşlı kadın."

"Huzur içinde yat Koko. İnsanlarla diğer türler arasındaki algıları yıkmak için çok şey yaptın."

"Kalbim çok kırık, Koko'yu izlemeyi çok severdim. Onunla aynı yaştayız ve kendimi çocukluk arkadaşımı kaybetmiş gibi hissediyorum. O saf sevgiden oluşuyordu. Özgürce koş güzel kız..."

"Koko hepimize çok fazla şey öğretti. Tanıdığım en harika kadınlardan (evet kadın diyorum) biriydi ve insanlık onu tanıma şerefine nail oldu. Hepimize insanlığın ne demek olduğunu yeniden düşündürttü ve çoğumuzdan daha fazla merhamet, şefkat ve empati duygusuna hatta hepimizden daha fazla insanlığa sahipti. Huzur içinde yatsın."

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bu benim en samimi dileğim, Koko umarım cennette, sonsuz tane kediyi kucaklayabildiğin en iyi hayatını yaşıyorsundur."

"Seksenlerde doğmuş her çocuk gibi Koko'yla büyüdüm. Bana, her hayvanın genelde yaptığı gibi, insanlığın nezaketini öğretti. Koko gibi daha çok hayvan bu şekilde kullanılmalı, hele şu an her zamankindan daha fazla."

"Huzur içinde yat goril Koko. Sen gerçek biriydin."

Gorilla Vakfı ise basın açıklamasında "Koko'nun mirasını" onurlandırmaya ve yaban hayatı üzerine çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

Son olarak herkesin kulağına küpe olması gereken Koko'nun insanlığa mesajını paylaşmak istedik. Huzur içinde uyu Koko... :(

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
256
81
43
9
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ömer Yüksel

Hani lan hayvanlarda akıl yoktu. Koko ortalama insan aklından daha akıllıymış.

Asuna Kenpachi

Canım daha dün gibi aklımda işaret dili ile vermeye çalıştığı mesaj , senin yerine ölmeyi hak eden bir çok pislik var da ecel işte naparsın 🙁

Eminegül Akbulut

Koko gibi sarılan biri olmadı be 😌

demistid

len ne yaptın.... kabuk bağlamıştı ne güzel yaralarım... şaka bir yana sarılır birisi bacım ama sizler hep öküz seviyorsunuz maymun sevmeyi deneyin ;)