Görüş Bildir
Haberler
Hem Lezzetli Hem Bağışıklık Dostu! Evde Turşu Kurmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gereken 6 Önemli Detay

Hem Lezzetli Hem Bağışıklık Dostu! Evde Turşu Kurmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gereken 6 Önemli Detay

R.G.
16.12.2020 - 15:44

Mevsim kışa dönünce, özellikle ev hanımları turşu kurma telaşına düşerler. Salatalıklar, biberler lahanalar özenle yıkanır, hazırladıkları suyun içine basılır ve bekleme süresine geçilir. Turşu kurmanın en can sıkıcı kısmı beklemek galiba, hele de ilk kez kuruyorsanız! Çünkü ne çıkacağı belli olmuyor! Ama bu tüyolarla çok lezzetli ve bozulmayacak turşular yapabilirsiniz. İşte evde turşu kurmanın püf noktaları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cam kavanozları tercih etmelisiniz!

1. Cam kavanozları tercih etmelisiniz!

Turşu kurarken dikkat etmeniz gereken ilk nokta, kuracağınız kavanozun cam olması ve kapağının hava almayacak şekilde kapatılması. Çünkü ne kadar lezzetli bir turşu kurmuş olursanız olun, kapağı hava alıyorsa istediğiniz verimi almanız mümkün değil! Cam kavanozun içinde olan turşular daha lezzetli ve sağlıklı olur. Plastikten uzak duruyoruz!

2. Kaya tuzu kullanın!

2. Kaya tuzu kullanın!

Turşu kurarken normal tuzdan uzak durmak gerekiyor. Hatta kaya tuzunu atarken de miktarı abartılmamalı. Ama ölçüsünde koyduğunuzda kaya tuzu, hem sebzelerin sertliğini korumasına yardımcı olur hem de yararlı bakteri üretimini artırır.

3. Kereviz yaprağı önemli!

3. Kereviz yaprağı önemli!

Yıllarca sirke mi, limon mu tartışmasını çok duyduk. Hatta bu ikilem yüzünden filmlerde aileler bile dağıldı! Ama onlardan bile daha çok lezzet veren bir tüyo verelim size: Kereviz yaprağı! Kereviz zaten kışın mutlaka tüketilmesi gereken bir ürün, karaciğerin en yakın arkadaşı! Ve kurduğunuz turşunun içine birkaç kereviz yaprağı veya sapı koymanız, turşuyu daha da lezzetlendirecektir.

4. Fazla sirke koymuyoruz!

4. Fazla sirke koymuyoruz!

Sirke yapısı itibariyle zaten asidik bir besin. Ve her şeyde olduğu gibi turşuya da fazla konulursa, tadını kaçırır. Zaten size önerimiz, hazır sirkelerden ziyade organik ve ev yapımı sirkeler kullanın. Onda da ölçüyü kaçırmayın ki turşunuz heba olmasın!

5. Isı ve ışıktan uzak tutun!

5. Isı ve ışıktan uzak tutun!

Turşuları kurduk, şimdi iş beklemeleri için yer bulmaya kaldı! İnanın bu çok önemli bir detay. Çünkü koyduğunuz yerin ısı alma ihtimali varsa, turşular yumuşar. Hatta bunu uzun süre fark etmezseniz bozulmaya kadar bu iş. O yüzden üzerlerini ayrıca bir bezle örtüp mümkün mertebe ısı ve ışık almayan yerlere koyun. Dolabın kullanmadığınız alt rafları bunun için uygun olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sebzelerin tazeliğine dikkat edin!

6. Sebzelerin tazeliğine dikkat edin!

Turşularını kurduğunuz meyvelerin veya sebzelerin taze olmasına, ezik ya da çürük olmamasına çok dikkat edin. Bir tane çürük sebze bile bütün bir kavanozu heba edebilir. Bolca yıkamadan turşuyu kurmayın. Küçük bir tavsiye: İçme suyu kullanın! Musluk suyunuz kireçli ise içme suyu kullanmanız tazeliğini ve sertliğini korumasına yardımcı olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
5
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın