Görüş Bildir
Haberler
Hem Çok Sevilen Hem de Tüyler Ürperten Karanlık Bir Masal: Addams Ailesi

etiket Hem Çok Sevilen Hem de Tüyler Ürperten Karanlık Bir Masal: Addams Ailesi

Dale Cooper
07.11.2016 - 16:26

Çocukluğun kült ve sıra dışı komedileri deyince akıllara gelen ilk isimlerden biri kesinlike Addams Ailesi! Morticia ve Gomez Addams başta olmak üzere tüm Addams ailesinin tuhaf evlerinde yaşadıkları tuhaflıkları her bir bölümde heyecanla izledik. Tuhaflıklarını hiçbir zaman yadırgamadık hatta zaman zaman onlar gibi olmak istedik. İşte, hem çok sevilen hem de tüyler ürperten karanlık bir masal: Addams ailesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her karanlık masalın olmazsa olmazı korkunç bir malikaneye elbette Addams ailesi de sahipti. Dışarıdan ne kadar karanlık, korkunç ve kasvetli görünse de içerisi tam olarak sıcak bir yuvaydı.

2. Siyah uzun saçları, gotik elbiseleri ve kırmızı rujuyla büyüleyici bir karakter Morticia Addams. Addams Ailesi'nin direği kim diye sorulursa kesinlikle Morticia'ydı.

Dekorasyon dışında her şeyden fazlasıyla anlardı güzeller güzeli ve mutlu sonları pek sevmezdi.

3. Bilindik babalardan çok farklı bir baba modeli: Gomez Addams! Eşi Morticia'ya olan tutkusu ve onun ağzından dökülen Fransızca kelimelerle tahrik oluşuyla gerçek bir aşıktı kendisi!

4. Belki de görüp görülebilecek en büyük aşklardan biriydi Morticia ve Gomez ikilisinin aşkı! Bu denli büyük aşka rağmen Gomez ara sıra küçük kaçamaklardan da uzak durmazdı.

Gomez de erkek sonuçta fazla bir şey beklememek lazım...

5. Addams ailesinin en psikopat üyesi: Wednesday Addams. Rengarenk tüm çocukların arasında o kötülükler kraliçesi gibi simsiyah giyinir ve birtakım şeytanlıklar peşinde koşardı.

Kendisi 'Birileri daha koyu bir renk yapana kadar siyah giymeyi bırakmayacağım!' sözüyle de ünlenmiş eşsiz bir karanlık temsilcisidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Wednesday'in türlü eziyetlerine maruz kalan kardeşi Pugsley Addams bu ailenin en küçük üyesiydi. Oburluğuyla dikkat çeken Pugsley'yi hep tuhaf tişörtler ve şortla gördük seri boyunca.

7. Addams ailesinin sadık ve dans sevdalısı kahyası Lurch. Bu karakter ilkin serisinin sessiz versiyonu için yaratılmış; ekranlara yansıyan bu versiyonuna da eklenince sessizliği bozulmuş.

8. Ailenin hem kel hem fodul ve şahsına münhasır insanı Fester Amca! Nazik bir karakter oluşunun yanında dinamit ve benzeri patlayıcı maddelere olan merakıyla da tehlikeli biriydi.

9. Saçları yüze döküp üzerine gözlük takma olayına sebep olan kişi Addams Ailesi'nin Kuzen Itt'iydi. Kendisi seri boyunca hiç izleyicilerin anlamadığı hızlı ve saçmasapan şeyler söyledi...

Her ne hikmetse Addams Ailesi onu ne dediğini hiç zorluk yaşamadan hep anlardı.

10. Bu tuhaf ve bir o kadar güzel aileyi tüm üyeleriyle beraber eğlenceli kılan en önemli etmenlerden biri dansa sevgisiydi! Her zaman, her şekilde dans ederler; dans etmeye bir sebep bulurlardı.

Bazen Morticia ile Gomez, bazen tek başına Wednesday.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ve bazense Morticia ile Lurch...

11. Addams Malikanesi kendine has tuhaf objelerle doluydu. Onlardan biri ne zaman, nereden çıkacağı belli olmayan el: Thing

Ki kendisi Morticia'nın sadık bir dostuydu da...

12. Addams Ailesi'nin mottosu ise herkesin kılık kıyafetinden ve evden anlaşılacağı, Morticia'nın da pek çok bölümde dile getirdiği üzere "Siyah ne mutlu bir renk!" idi.

Böyle karanlık bir masal içerisinde siyah gerçekten de çok mutlu ve neşeli bir renge dönüşmüştü.

13. Tüm acayiplikleri, yer yer korkutmaları ve birtakım komiklikleriyle Addams Ailesi bizden bir aileydi. Karanlık tarafın iyi temsilcileriydiler.

İzleme imkânı bulmuş herkes bugün kendini bir nebze şanslı sayıyor. 💜

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
538
242
42
19
13
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yüzdeyüzipek

Erdal bakkalın karısı Nurtenin de ferdi olduğu ailedir.

Pasif Kullanıcı

Ben bayağı küçükken Nickelodeon'da yayınlanıyordu, ve hiç kaçırmadan izliyordum. Saatlerini ezberlemiştim. En ilgimi çekenlerden biri "Thing" idi :)

lxx

Ay bana içerik yapmışlar canım yaa...