Görüş Bildir
Haberler
Hearthstone'da Yapılabilecek 7 Nefis Combo

Hearthstone'da Yapılabilecek 7 Nefis Combo

Yiğit Sönmez
01.12.2014 - 16:56 Son Güncelleme: 02.12.2014 - 19:22

Blizzard'ın World of Warcraft karakterlerini ve dinamiklerini kullanarak yaptığı kart oyunu Hearthstone, çok kısa zamanda dünya çapında bir çok oyuncunun dikkatini çekmeyi başardı. Çok kısa zamanda 20 milyon oyuncu sayısını aşmayı başaran Hearthstone artık kendine özgü uluslararası turnuvaların yapıldığı haftalık “fight night”larının internet izlemelerinin milyonları bulduğu bir oyun haline geldi. Öyle ki yakın zamanda yapılan BlizzCon’da yapılan turnuvası en az WOW Arena finalleri kadar ilgi gördü. Rakibinizi alt etmek için gerçekten iyi bir strateji ve olmazsa olmaz combolarınızı hazırlamanız, doğru zamanı beklemeniz ve sırası geldiğinde bunları rakibinizin suratına savurmanız gerekiyor. İşte bu listede rakibinizi şok edecek birkaç önemli combo için ipuçları vereceğim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Loatheb + Shadowstep

1. Loatheb + Shadowstep

Rogue oyuncuları için rakibe büyü kullanma konusunda oldukça zor zamanlar yaşatabilecek bir Combo. 5 mana seviyesine ulaştığınızda bu combo sayesinde (eğer elinizde iki tane Shadowstep kartınız bulunuyorsa) üst üste 3 turn rakibinizi sıkıntıya sokabilirsiniz. Loatheb’in etkisi gereği atıldıktan sonra sıra rakibe geçtiğinde rakibinizin büyüleri normalde ihtiyaç duyduğunda 5 mana fazlasına ihtiyaç duyar. Bu sayede Loatheb’i ortaya ilk attığınızda rakibiniz elinde bulunan 5-6 manasıyla büyülerini kullanmakta ciddi zorluk yaşayacaktır. Sıra tekrar size geldiğinde Loatheb kartınızın 5/5’lik etkisini kullanarak isterseniz rakibinizin suratına hamle yapabilir, isterseniz (Loatheb’inizi öldürmeyecek şekilde) yerdeki minionları hedef alıp alan kontrolü sağlayabilirsiniz. Ardından kullanacağınız Shadowstep ile Loatheb’i yerden alacaksınız. Shadowstep kartının etkisi gereği Loatheb bu defa 5 yerine 3 manaya ihtiyaç duyacak ve size alan kontrolünü daha da güçlendirmek için 3 manalık daha ekstra bir şans ta verecektir. Loatheb’i tekrar atarak yine rakibinizi büyü kullanmaktan alı koyabilir ve eğer elinizde bir shadowstep daha varsa bu comboyu 3 tura çıkartıp güzel bir mid-game galibiyetiyle taçlanabilirsiniz.

2.

2.

Harika bir erken Paladin combosu. Bu comboyu yaparken ortada en az bir tane (2 veya fazlası olması çok çok daha iyidir) minionunuz olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer yerde bir minionunuz varsa hemen Noble Sacrifice ve Avange secretlarınızı alnınıza yapıştırıyorsunuz. Rakibiniz herhangi bir minionu veya kendi silahı ile sizin zavallı iş birlikçinizi hedef aldığı anda Noble Sacrifice kendini size siper edecek ve kendini feda edecektir. Onun ölümüyle Avange harekete geçecek ve yerdeki minionunuza 3 saldırı gücü ve 2 sağlık puanı ekleyecektir. Yerdeki adamınız 1/1’lik bile olsa işin sonunda 4/3’lük bir kankanız daha olacaktır.

3. Maexxna + Houndmaster

3. Maexxna + Houndmaster

Hunter oyuncuları için gerçeten güzel bir kalkan olabilecek bu combo Maexxna’nın hasar verdiği minionu öldürmesinden dolayı rakibinizi ciddi anlamda düşümek zorunda bırakacaktır. Houndmaster ile Maexxna’nıza ekleyeceğiniz artı 2/2 ile Maexxna’nız 4/10’luk ve vurduğu her minionu öldüren bir taunta dönüşecektir. Ciddi anlamda aşılması zor olan bu taunt sayesinde aradığınız oyun kontrolünü birkaç turda elde edebilirsiniz.

4. Ancient Watcher + Ancient Watcher + Wailing Soul

4. Ancient Watcher + Ancient Watcher + Wailing Soul

Aslında bir çok oyuncu tarafından pek te tercih edilmeyen bu iki kart ciddi büyük bir combonun habercisidir aslında. Ancient Watcher aslında 4/5 statları sayesinde ciddi anlamda güçlü bir karttır fakat doğası gereği atak veremez. Tabii bu nedenle sadece 2 manayla atılabilen bir karttır. Wailing Soul ise ortaya atıldığı anda bütün dost minionların sahip oldukları özellikleri siler. Ancient Watcher’lar atak veremediği için genellikle ortalama oyuncular tarafından tehtit olarak görülmediği için muhtemelen hedefe alınmayacaktır. Bu noktada benim önerim 4 mana seviyesine ulaştığınızda 2 Ancient Watcher kartınızı da elden çıkartmanız ve bir tur beklemeniz yönünde olacak. Bu sayede Watcher’larınız atak hakkını alacaktır. Tam bu sırada oyuna bomba gibi düşecek bir Wailing Soul bu iki kartın “saldırı yapamaz” özelliğini sileceği için size bir anda 8 hasar puanı verebilecek iki güçlü işbirlikçiye dönüşeceklerdir. Bu Combo bütün kahraman sınıfları için geçerlidir.

5. Innervate + Innvervate + Spectral Knight

5. Innervate + Innvervate + Spectral Knight

Druid ile yapılabilecek en güzel early-game combolardan biri. Oyuna başlarken en kritik Druid kartı olan Innervate’in her ikiside elinizdeyse ve bir de bunların yanında bir de Spectral Knight duruyorsa, muhtemelen siz oyunu kazandınız demektir. Innervate doğası gereği kendisini ata Druid’e ekstra 2 mana kristali verir. Bundan iki tane varsa elinizde her ikisini de elden çıkartıp başlangıçtaki 1 mana hakkınızı 5’e çıkartabilirsiniz. Bu sayede 5 mana ihtiyacı olan Spectral Knight kartınızı ilk turdan masaya vurabilirsiniz. Spectral Knight doğası gereği hiçbir büyü veya hero power ile hedeflenemez. Bu nedenle uzunca bir süre  ortada kalabilir ve rakip için ciddi anlamda hasara sebep olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Leroy Jenkins + Reincarnate + Reincarnate

6. Leroy Jenkins + Reincarnate + Reincarnate

Shaman sınıfının en lezzetli combolarından birine hoş geldiniz. Bu combo 9 mananız olduğunda gerçek bir bitirici olarak rakibinizi hem şok edebilir hem de size oyunu kazandırabilir. Sistem oldukça basit. Leroy Jenkins kartınızı masaya vuruyorsunuz. Doğası gereği rakibinize 2 tane 1/1 Whelp hediye eden kartınız 6/2 gibi gerçekten önemli bir vuruş gücüne sahip, üstelik “charge” özelliği sayesinde attığınız anda hiç beklemeden bu hasarı rakibe verebiliyorsunuz. Yapılacak olan Leroy’unuzu masaya atıp hiç beklemeden rakibinizin suratına 6 hasarınızı vurmak, ardından Reincarnate ile Leroy’unuzu öldürüp tekrardan canlandırmaktır. Reincarnate ile canlandırdığınız için Leroy tekrar rakibe Whelp hediye etmeyecek fakat size bir kez daha 6’lık bir vuruş yaptıracaktır. 2. Reincarnate ile bunu bir kez daha tekrarladıktan sonra rakibinize toplamda 18’lik bir hasar vermiş olacaksınız. 9 mana seviyesinde bu tarz bir hasar genellikle oyunu sizin galibiyetinizle bitirir. Bitiremezse de rakibinizin canını hatırı sayılır derecede düşürür.

7. Nerubian Egg + Power Overwhelming + Void Terror

7. Nerubian Egg + Power Overwhelming + Void Terror

Son olarak yazarın favori kahraman sınıfı ve favori combosu olan Warlock’a hoş geldiniz. Bu combo için 2 tura ve ikinci turda da en az 4 manaya ihtiyacınız var. 2 mana ile yere attığnız Nerubian Egg kartınızı 1 turluğuna nadasa bırakıyor ve sırayı rakibinize veriyorsunuz. Nerubian Egg doğası gereği öldüğünde size 4/4’lük bir Nerubian verir. Bu nedenle rakibiniz bu kartı öldürmekten kaçınacaktır. Sıra tekrar size döndüğünde Power Overwhelming kartınızı atıp Nerubian Egginizi 4/6’lık küçlü bir vurucuya döndüreceksiniz. Fakat tabii Power Overwhelming gereği bu arkadaş sırayı rakibinize verdiğinizde ölecektir, fakat neden boşu boşuna ölsündür? Sonuçta siz bir Warlock’sunuzdur ve adamlarınızı sadece kendiniz kurban edebilirsinizdir. Nerubian Egg’in 4 vuruşluk hasrarını rakibinizin ağzına vurduktan sonra Void Terror kartınızı gururla Narubian Egg kartınızın yanına attığınızda Void Terror anında Nerubian Egg’i yiyecek ve onun 4/6 gücünü kendine katarak toplamda 7/9’luk bir canavara dönüşecektir. Tabii Nerubian Egg’iniz öldüğünde sahip olacağınız 4/4’lük Nerubian’ınızda hemen onun yanında bir sonraki turn rakibinizin canını daha da fazla sıkmak için bekliyor olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer çiftcioğlu

Ben bu yazıyı nasıl görmemişim ya :) süper combolar gerçekten tebrikler

Kaan Erdem

Bi bakmışınız son kombonuzda polymorph yemişiniz. Mage gücünü düşüğe almayın.