Görüş Bildir
Haberler
Hayvan Hakları Yasası İçin Ne Bekleniyor? Antalya'da Bir Kedi Bacakları Kesilmiş Halde Bulundu...

Hayvan Hakları Yasası İçin Ne Bekleniyor? Antalya'da Bir Kedi Bacakları Kesilmiş Halde Bulundu...

Ulaş
24.12.2020 - 15:01

Hayvana şiddet haberlerinin arkası kesilmiyor. Son zamanlarda kedi ve köpeklerin bacaklarının kesilerek öldürüldüğüne ilişkin basına pek çok haber yansıdı. Bugün de Antalya'da bir kedi bacakları kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Hayvan Hakları Yasası'nın ise ne zaman çıkarılacağı henüz bilinmiyor... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay, sabah saatlerinde Muratpaşa ilçesi Yaşar Sobutay Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bir kedinin bacakları kesilerek öldürüldüğünü görenler, durumu bölgede sahipsiz hayvanları besleyen hayvansever Fatma Ranta Kahile ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis, Fatma Ranta Kahile'nin bilgisine başvururken, olayla ilgili soruşturma başlattı. 4-5 aylık olduğu değerlendirilen kedinin cansız bedeni, polisler tarafından götürüldü.

Aynı bölgede 6 gün önce de bir yavru kedi, bacakları ve kuyruğu kesilmiş halde ölü olarak bulunmuştu.

Peki, Hayvan Hakları Yasası ne zaman çıkacak?

Peki, Hayvan Hakları Yasası ne zaman çıkacak?

Parlamentodaki siyasi partilerin uzlaşmasıyla hazırlanan TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu'nun raporundaki önerilerin temel alınacağı yasa teklifinin, bütçe görüşmelerinden sonra Meclis gündemine getirilmesi planlanıyor.

'Hayvanları Koruma Kanunu'nun isminin 'Hayvan Hakları Kanunu' olarak değiştirilmesinin öngörüldüğü yasa çalışmasının en can alıcı noktasını ise hayvanların, 'eşya, mal' değil, 'canlı' olarak tanımlanıp, hayvanlara karşı işlenen suçların Türk Ceza Yasası'na (TCK) göre cezalandırılmasının yolunun açılması oluşturacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
30
11
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

bu yıl en büyük virüsün aslında kim olduğunu daha iyi görmüş olduk!!!

se.de

Bi habere denk gelmiştim, kedi bacağını büyüde kullandıkları için kestiklerini söylüyorlardı. Bu aralar da o kadar çok böyle haber duyuyorum ki, doğruluğuna... Devamını Gör

*r*so*u çocukları, p*z*v*nkl*r sizi..

Merve

Niye sansürlüyorsun ağız dolusu orospu çocukları haysiyetsiz pezevenkler desene