Görüş Bildir
Haberler
Haydi Hazırlanın! 10 Maddede Önce Vietnam Vizesi Nasıl Alınır Öğrenip, Ardından Karış Karış Geziyoruz!

Haydi Hazırlanın! 10 Maddede Önce Vietnam Vizesi Nasıl Alınır Öğrenip, Ardından Karış Karış Geziyoruz!

1. Instagram'da gezginleri takip ederken onların gittikleri o eşsiz coğrafyalardan en ilgimizi çekenleri baktığımızda hep aynı şey oluyor; hepsi Vietnam ya da yakınlarındaki o cennet yerlerden çıkıyor öyle değil mi? :)

2. Ha Long Bay, Ho Chi Minh, Hanoi belki de duyduklarınızın içinde en ünlüleri ve dünyaca ünlü starların da tercih ettikleri destinasyonlar, ama aslında her bir karışı onlar kadar mükemmel bu coğrafyanın.

3. Gitmeye karar verdiysek ilk merak ettiğimiz şey şu oluyor; Vietnam'a vize gerekiyor mu? Cevabımız evet. :)

Ama Türkiye'den başvurup uzun uzun beklemek yerine bunun da kısa bir yolunu hemen size önerelim; Vietnam'da bulunan Türk vize ve seyahat danışmanlık şirketlerine başvurunuzu online olarak yaparak bu işlemi oldukça hızlandırmanız mümkün. Vietnam vizesi için gerekli tüm evrakları sizden istiyor ve yapılması gereken işlemleri sizin için yapıyorlar.

4. Geriye kaldı konaklama ve uçak biletleri 🤗 Dilerseniz Vietnam vizesi aldığınız bu danışmanlık firmalarından bunlar için de fiyat alabilirsiniz.

Üstelik hali hazırda orada yer aldıkları için gezip görülecek yerler, Vietnam turları gibi konularda size daha kapsamlı bilgiler sunacaklardır.

5. Gelelim Vietnam vizesini de aldıktan sonraki en merak ettiğimiz kısıma :) Vietnam'ı gezmek için hangi mevsim uygundur?

Tropikal iklim koşulları hakim olan bu güzel ülke en çok Eylül-Nisan zamanları tercih ediliyor; bu dönemler burada daha az yağmur yağıyor. Mayıs - Ağustos döneminde Vietnam'da sıcaklıklar yüksek fakat hiç durmayan ama ılık taneleriyle rahatsız da etmeyen muson yağmurlarına kapılma ihtimaliniz de biraz mevcut :)

6. Gidince ne yapıp edip tatmanız gereken şeyler listesi çok uzun olsa da seçebildiklerimiz şöyle; tropikal meyveler, karides ezmesi, limonotlu tatlılar ve yemekler, coconut şarabı, baharatlı erişte, yengeç kızartması, yengeç çorbası, özel soslu karides, yerel taze biraları Bia Hoi.

Bu topraklarda Budizm yaygın bir inanç ve felsefe olduğu için vegan - vejetaryen beslenme oldukça yaygındır. Bu yüzden Vietnam, veganlar için cennet diyebiliriz.

7. Vietnam bütçenize oldukça dost bir ülke; ama lüksü yaşamak isterseniz de bunu size sunabiliyor.

Genel olarak bir turistin günlük harcamalarının 15$ civarı olduğu belirtiliyor. 4-5 yıldızlı otellerin çift kişilik fiyatları ise 50-55$ gibi fiyatlarla satılıyor.

8. Gelelim ilk durağımıza; yıllardır tüm gezgin hesapların seyahatlerinden aşina olduğumuz dünyaca ünlü Ha Long Bay'e;

Burası UNESCO Dünya Mirası listesinde bir yer; ejderhanın denize girdiği yer anlamına geliyor. Dünyanın en büyüleyici ve etkileyici yerlerinden biri olarak biliniyor.

9. Sırada tekne turu var; Vietnamlıların hayatlarını sürdürmelerinde büyük ölçüde yardım eden ağaçlarla kaplı bir yerden, yani Mekong Deltasından geçme vakti.

10. Eğer tatil için hayalinizdeki görselin içinde beyaz kumlu plajlar, tropik ormanlar, eşsiz lezzetler varsa Vietnam en güzel karar olacak. Ama unutmayın ki bu ülke eşsiz yapıları, yer altı mağaraları, tapınakları ve kutsal denizi ile de sizi büyülemeye hazır.

Vietnam vizenizi hemen alıp bu büyülü maceranın içine dalın.

11. Vietnam'a gitmek istiyorsanız eğer, Vietnam vizesini en kolay şekilde nasıl alabileceğinizi de bu videodan öğrenebilirsiniz.