Görüş Bildir
Haberler
Hayatınızı Sonsuza Kadar Değiştirmek İçin Atmanız Gereken 10 Adım

etiket Hayatınızı Sonsuza Kadar Değiştirmek İçin Atmanız Gereken 10 Adım

kiseki
05.06.2018 - 18:06 Son Güncelleme: 05.06.2018 - 20:44

Hayatımızdaki en dramatik etkiler, bizi çevrelemiş olan değişimin bizzat kendisi aracılığıyla oluşuyor. Değişim, hayatımıza şans eseri ya da kazara girebiliyor fakat tek yapılacak şey buna ayak uydurmak... Bu değişimler bizi seçimimizi kendimizin yapacağı bir kanala sürükler. İşte o kanallardan birinde kendinizi bulabilmeniz için seçebileceğiniz 10 farklı yol...

Kaynak: https://www.lifehack.org/310325/10-th...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayatınızın anlamını bulmaya çalışın.

1. Hayatınızın anlamını bulmaya çalışın.

Hayatınızda ne önemli, neden önemli? Bunu bulmak için kendinize biraz zaman ayırın. Neyi başarmak istiyorsunuz, hayalleriniz nedir, sizi ne mutlu eder? Amaçsız bir hayat, sizi hayatınızın geri kalanında boş bir şekilde ortalıkta dolanmaya itecektir. Bir odak bulup ona doğru yürümek hayatınıza büyük bir yenilik katacaktır.

2. Bir hayal panosu oluşturun.

2. Bir hayal panosu oluşturun.

Çocukken hayallerimizde her şeyi başarabiliyorken, büyüdükçe bu yeteneği köreltip hayallerimizi saklayarak onların gerçekleşmeyeceğine kendimizi ikna ettik. Bir hayal panosu oluşturarak bu hayalleri saklandıkları yerden geri çıkarabilirsiniz. Her gün hayallerinizi somut olarak görecek olmak onları canlı tutup, size ne için yaşadığınızı hatırlatacaktır.

3. Sizi hayallerinize götürecek hedefler koyun.

3. Sizi hayallerinize götürecek hedefler koyun.

Hayatınızda sizin için neyin iyi olduğuna karar verdikten sonra yapmanız gereken, uzun süreli ve kısa süreli hedefler koyarak harekete geçmektir. Hedeflerinize koşarken onların da değişebilir olduklarını aklınızdan çıkarmayın.

4. Pişmanlıklarınıza yol verin.

4. Pişmanlıklarınıza yol verin.

Pişmanlıklar geçmişle bağlantılıdır ve sizi orada tutar. Eğer onlardan kurtulmazsanız şimdiyi ve geleceği elinizde tutamazsınız. Pişmanlıklarınızdan kurtulmak için şişirebildiğiniz kadar balon şişirip her birine birer pişmanlığınızı yazın. Daha sonra bu balonları gökyüzüne bırakın. Size yenilenmiş hissettirecektir.

5. Yapmaktan korktuğunuz şeyleri belirleyip bunları yapmaya başlayın.

5. Yapmaktan korktuğunuz şeyleri belirleyip bunları yapmaya başlayın.

Yapmaktan hoşlanacağınız fakat cesaret edemeyeceğiniz şeylerin bir listesini yapın ve bunları bir plana sokun. Planlarınızı uygulamaya koyun. Rahat olduğunuz çemberden çıkmak sizi hayatta bir adım öteye taşıyacaktır. Unutmayın, gerçek hayat sırça köşkün dışındadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dengeli bir yaşam sürmeye özen gösterin.

6. Dengeli bir yaşam sürmeye özen gösterin.

Yaşlandıkça fiziksel ve ruhsal sağlığımızda değişiklikler meydana gelir. Dengeli bir yaşam sürmek bizi yaşla gelen fiziksel ve ruhsal değişikliklerden korur. Egzersiz yapmak hayata karşı olumlu ve pozitif bakış açısını kazanmak için bir anahtardır. Size daha tatmin olmuş hissettirir ve dolu bir hayat sunar.

7. Korkularınızla yüzleşin!

7. Korkularınızla yüzleşin!

Korkularınızı görmezden gelip gittiklerini ummak kolay. Peki ya yüzleşmek? Eğer hayatınızı değiştirmek istiyorsanız, korkularınızın üstüne yürüyün ki sizi kontrol edemesinler. Hayatımızı dolu dolu yaşayamayışımızın sebebinin korkularımız olduğunu unutmayın.

8. Kendinizi kabullenin!

8. Kendinizi kabullenin!

Hayatınızda değişim yaratabilecek tek kişi sizsiniz. İnsanların sizden pek hoşlanmayacağı veya sizi reddedeceği zamanlar olacaktır. Kendinizi kabul etmek ve sevmek, hayatınızda ilerlemenizde size yardımcı olur. Eğer istediğiniz şey size iyi hissettiriyorsa bunu yapın ve istediğinize kavuşun.

9. Anı yaşayın.

9. Anı yaşayın.

Çoğumuz, çimlerin diğer tarafta daha yeşil olduğunu düşünürüz. Fakat çitin diğer tarafına geçtiğimiz zaman bunun bir illüzyon olduğunun farkına vararız. Problemlerimizle o kadar alakadarız ki anın büyüsünü kaçırdığımız bir yaşam sürüyoruz.

10. Öğrenmenin verdiği hazzı tadın.

10. Öğrenmenin verdiği hazzı tadın.
www.brainscape.com

Her yeni bir şey öğrendiğimizde daha bilgili oluruz. Daha bilgili olmak demek daha özgüvenli olmak demektir. Öğrenmek, bizi daha yaratıcı ve yenilikçi olmak konusunda cesaretlendirir ve bilinmeyene karşı daha rahat bir ortam oluşturur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Değişim, hayatın bir kanunudur. Geçmişe ve şimdiki zamana bakanlar, geleceği kaçıracak olanlardır." -John F. Kennedy

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
347
113
30
22
9
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Yav trollemiş gibi olucam ama, para varsa hepsi canavar gibi olur :D

Jenatte

Dipnot, bunları yapmak için önce banka soyun.

Viyol10sel

Uyarlama veya degil gayet guzel bir icerik. Maddi kulfeti olanlar yapilamiyorsa da diger adımlara başlanabilir