Görüş Bildir
Haberler
Hayatını Amaçsızca Sürdürmek Yerine Kökten Değiştirme Riskini Göze Alanlar İçin Altın Değerinde Tavsiyeler

Hayatını Amaçsızca Sürdürmek Yerine Kökten Değiştirme Riskini Göze Alanlar İçin Altın Değerinde Tavsiyeler

Hera Syndulla
30.11.2018 - 13:05 Son Güncelleme: 01.12.2018 - 17:59

Hayat iniş çıkışlı bir yol ve siz her zaman etrafınızda olan bitenleri kontrol edemezsiniz. Değişen koşullara ayak uydurmak da geçmişe saplanıp kalmak da sizin elinizde. Eğer değişimden yanaysanız ancak bu sürece nasıl adapte olacağınızı bilemiyorsanız, size birkaç küçük tavsiyemiz olacak. Kalemi kağıdı hazırlayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu dönemin hayatınızda önemli bir yeri olduğunu bilin.

Harekete geçmeye karar vermek ve bir şeyleri değiştirmeyi istemek, atılabilecek en büyük adımlardan biridir. İzlerini yıllar boyunca hayatınızın her kademesinde hissedersiniz. O yüzden, bu geçiş sürecini zihninizden uzaklaştırmak yerine böylesi bir cesaret gösterdiğiniz için hafızanıza kazıyın. Siz hayatınızı düzene sokmak için değişmeyi göze aldınız, kesinlikle saygıyı hak ediyorsunuz!

2. Stresi bir tehdit olarak değil, bir mücadele olarak görün.

Stresli olmanız çok doğal, hayatınız için önemli bir süreçten geçiyorsunuz. Ancak stresi sizi motive edecek bir araç olarak kullanmaya çalışın, ayaklarınıza bağ olacak bir tehdit değil. Kontrol altına alabildiğiniz stres, iyi bir motivasyon aracıdır.

3. Değişimin faydalarını takdir edin.

Değişime adapte olmak sizi olgunlaştıracak ve hayatın zorluklarıyla çok daha kolay başa çıkmanızı sağlayacaktır. Sizin üzerinizde böylesi pozitif bir etki yaratacak şeyi takdir etmeye çalışın. Sonuçta her şey sizin iyiliğiniz için...

4. Daha önce üstesinden geldiğiniz aşamaları düşünün.

Yeni bir sorunla karşılaştığınız zaman, önceki sorunların üstesinden nasıl geldiğinizi düşünün. Sizde her türlü zorluğu atlatabilecek cesaret ve beceri mevcut, sadece zaman zaman bunu hatırlamaya ihtiyacınız var, o kadar.

5. Sizinle benzer bir süreci atlatan kişilerle konuşun.

78.media.tumblr.com

Aynı şeyleri yaşamış ve bu süreci başarıyla atlatmış insanlarla konuşmak, onlardan destek almak size kesinlikle iyi gelecektir. Çevrenizde bu tarz insanlar varsa fikir danışmaktan ve yardım istemekten çekinmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her zaman hazırlıklı olun.

Yumurta kapıya dayanmadan ya da işler sarpa sarmadan önce kendinizi mevcut zorluklara karşı hazırlayın. Hazırlıklı olmanın her zaman faydasını görürsünüz. Ayrıca kısa vadede gelecek planı yapmaktan kimseye zarar gelmez.

7. Anılarınızı tazeleyin.

Zaman zaman bir fotoğrafla ya da bir eşyayla geçmiş günleri anımsayın. Ne aşamalardan geçtiniz, bugünlere nasıl geldiniz, neleri göze alıp nelere cesaret edebildiniz, hepsini tek tek anımsayın. Gücünüzü bir kez daha fark edin.

8. Olumlu yönlere odaklanın.

Finansal açıdan zorlandığınız için daha küçük bir eve taşınmak zorunda kaldınız diyelim. Burada yepyeni bir başlangıç yapabilir ve yeni dostluklar kurabilirsiniz. Ayrıca yeni bir ev günlük rutininizi değiştirecek ve bir süreliğine sizi yeni şeyler keşfetmek zorunda bırakacaktır. Her zaman işin olumlu yönlerine odaklanın.

9. Bu süreçte size ilham vermesi için kendinize bir rol model seçin.

Hayatta zorluklarla karşılaştığınız anlarda size motivasyon sağlayacak kişileri örnek alın. Onlar bu süreçten nasıl kurtulmuşsa siz de aynı şekilde kurtulabilirsiniz. Güçlü bir rol model, en stresli durumlara bile uyum sağlayabilmenin mümkün olduğunu size anımsatacaktır.

10. Değişimin yaşamın bir parçası olduğunu kabullenin.

Değişime karşı koymayın, çünkü hayatın kendisi de değişimin bir parçasıdır. Maddiyat gelip geçici, insanlar değişken ve kariyer iniş çıkışlarla doludur. Hiçbir şey yerinde saymaz, siz her ne kadar öyle olsun isteseniz bile. Bu yüzden değişim zamanı geldiğinde ondan kaçınmayın. Ona kucak açın...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
29
21
5
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hayrettin Süral

Gerçekten bunlari bu gune kadar hic dusunememistim.Onedio sana oyle minnettarim ki hayatımı kurtardın

Setenay

Sağol abv onedio