Görüş Bildir
Haberler
Hayatımızdan Bir An Evvel Çıkmasını İstediğimiz Göbekleri Eritmenin 14 Basit Yolu

etiket Hayatımızdan Bir An Evvel Çıkmasını İstediğimiz Göbekleri Eritmenin 14 Basit Yolu

Göbekli olmak çoğumuzun en büyük sorunu. Genlerimiz ve hızlı şehir hayatımız da bu işe çanak tutan etkenlerin başında geliyor. Bu sorundan kurtulmak için yapılması gereken en önemli şey aslında sağlıklı beslenmek ve egzersiz yapmak. Yine de göbek eritmek için yapılacak olmazsa olmaz 14 maddeyi sizler için sıraladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alkol tüketimini azaltın, hatta mümkünse tamamen kesin.

1. Alkol tüketimini azaltın, hatta mümkünse tamamen kesin.

Alkol vücutta şekere dönüşür ve fazla şeker depolanmaya başlar. Özellikle bira bu konuda oldukça başarılıdır. Bu yüzden göbeğinize bye bye demek istiyorsanız önce alkolü bırakmalısınız.

2. Düzenli olarak açık havada koşu yapın ya da fitness salonunda cardio çalışın.

Eğer dışarıda koşu yapabilecek bir alanınız varsa çok şanslısınız. Yok eğer büyük şehirde adım atacak yer bulamayanlardansanız evinize yakın bir spor salonunda cardio egzersizleri de yapabilirsiniz.

3. Evde mayışıp televizyon seyretmek yerine salonda mekik çekin.

Gayet masrafsız değil mi? Önemli olan o tembelliği aşabilmek. Yalnız hatırlatalım, tek başına mekik hiçbir işe yaramaz. Beslenmenizi ve diğer alışkanlıklarınızı da değiştirmeniz lazım.

4. Yürüyen merdivenleri kullanmak yerine normal merdivenlerden inip çıkın.

Şehir hayatı hepimizi tembelleştirmek üzerine kurulmuş donanımlara sahip. Bu ufak değişiklik bile siz farkında olmadan vücudunuzun hoşuna gidecektir.

5. Yakın yerlere gitmek için taksi ve otobüs kullanmayın, gerekirse daha erken yola çıkın.

s238.photobucket.com

Böylece yol parası masrafınız da azalır. Bir süre sonra kendiliğinizden bu yürüyüş alışkanlığını kazanmış olacaksınız zaten.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ağır akşam yemeklerinden kaçının, mümkünse bol lifli sebzeleri tercih edin.

6. Ağır akşam yemeklerinden kaçının, mümkünse bol lifli sebzeleri tercih edin.

Sebzelerin içinde bol miktarda lif ve mineral bulunur. Bu sayede midenizde tokluk hissi oluşur ve sağlıklı beslenirsiniz. Böylelikle vücudunuz depoladığınız yağları yakmaya başlar.

7. Ev işi yaparken bir yandan da egzersiz yaptığınızı unutmayın.

Çoğu kişi için ev işi yapmak yorucu bir angaryadır. Ancak bunu bir çile haline getirmeden, egzersiz yaptığınızı da düşünerek bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.

8. Şeker ihtiyacınızı mevsime göre çıkan meyvelerden karşılayın.

8. Şeker ihtiyacınızı mevsime göre çıkan meyvelerden karşılayın.

Şekerden kaçınmak bu işin en önemli kurallarından bir tanesi. Doğru öğün saatlerinde alacağınız bir porsiyon meyve, sizin şeker hasretinizi dindirecektir.

9. Karnınıza her gün basit bir masaj uygulayın.

Masaj, karın bölgesini eritmek için en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Masaj kremiyle karnınızı ovalayın. Bu uygulama, karın bölgesindeki yağın giderilmesi için etkilidir. Kan dolaşımınız hızlandığı için fazla suyu da bu sayede vücudunuzdan atabilirsiniz.

10. Oturduğunuz yerde karın kaslarınızı çalıştırın.

Karnınızdaki kasları çalıştırmak için nefes alın, biraz bekleyin ve geri bırakın. Bu hareketi birkaç kere üst üste yaparsınız oturduğunuz yerde karın kaslarınızı çalıştırmış olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fast food tüketiminden koşar adımla kaçın.

11. Fast food tüketiminden koşar adımla kaçın.

Yağda kızarmış patates, soslu ve beyaz ekmekli hamburger ve buna benzer gıdaların vücudunuza hiçbir faydası yok. Aksine, yediğiniz bu gıdalar doğrudan vücutta kilo olarak size geri döner.

12. Klasik ama doğru bilgi: Beyaz ekmek yemekten vazgeçin.

12. Klasik ama doğru bilgi: Beyaz ekmek yemekten vazgeçin.

Beyaz ekmek sadece karın doyurmak ve açlığı geçirmek için var. Vücudumuza en ufak bir yararı yok. Çünkü buğdayın lif içermeyen bölümünden elde ediliyor. Üstelik kandaki insülin oranını da artırıyor.

13. Gazlı içecek sevdanızdan vazgeçin.

13. Gazlı içecek sevdanızdan vazgeçin.

Her gazlı içecek içildiğinde, bu içeceklerin içerdiği asit ve gaz bileşimi, midenin diğer sıvı alınımlarına oranla üç kat büyümesine neden olur. Midede daha fazla süre kalabilen gazlı içecekler, mide yapısının bozulmasına neden olur. Gazlı içecek tüketimi fazla olan kişilerde tokluk sinyalleri daha geç oluşur.

14. Karbonhidratları hayatınızdan çıkartıp protein ağırlıklı beslenmeye geçin.

14. Karbonhidratları hayatınızdan çıkartıp protein ağırlıklı beslenmeye geçin.

Proteinler kas yapımında ve doku tamiri için gereklidir. Karbonhidrat ya da yağ açısından kısıtlı diyetlerde vücut, proteini bir enerji kaynağı olarak kullanır. Bu gerçekleştiğinde, kaslarda ve zayıf dokularda kayıp meydana gelebilir. Protein kas oranının azalmasını engelleyebilir. Protein ağırlıklı beslenme metabolizmayı hızlandırır, yağların yakılmasını kolaylaştırır ve iştahı düzenler. Protein sadece et demek değildir. Çoğu bakliyatta da iyi miktarda protein bulunur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
469
68
65
46
31
24
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sevilay

#10 . maddeyi okuyunca deneyenler... <3

Xoxo

Şuan tam olarak onu yapıyorum. Bu göbek ya eriyecek ya eriyecek!

killer panda

twerk yapın, kıvırın ,çıldırın kopun! etkisini göreceksiniz ;) dfgdsfgdfh ama cidden işe yarıyo

ezhel merve

Dün diyette olduğum için fit&fresh pizza söyleyip diyet cola içtim <3