Görüş Bildir
Haberler
Hayallerinizi 7 Adımda Yurt Dışına Nasıl Taşırsınız?

Hayallerinizi 7 Adımda Yurt Dışına Nasıl Taşırsınız?

Ece Ciftci
15.01.2020 - 15:41

SosyalBen yolculuğumda beni en çok etkileyen konu; birey olarak başlayıp, giderek büyüyen ve sınırlarını aşan bir yapıya sahip olmak oldu. Hayallerime başka insanları da inandırıp, inandığımızı dünyaya inandırmak beni her daim motive etti. Hayallerime dünyayı inandırma yolculuğumda ulusal alanda çalışmalar gerçekleştirmenin yanı sıra uluslararası alanda da çocuklarla bir araya gelirken yanımda olan ”7 Adım” hayallerimi dünyaya taşıma sürecimi kolaylaştırdı. Tüm bu adımlar hayallerimi global alanında görünür kılamamı destekleyici nitelikteydi. Şimdi gelin bu adımlara göz atalım ve ardından hayallerimizle dünyada nasıl fark yaratabileceğimizi görelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk adım paydaş haritası oluşturmanız…

Hayaliniz ne olursa olsun öncelikle bu hayale erişmek için bir planlama yapmanız gerekmeli. Bu sayede hedefimize nasıl ulaşacağmızla ilgili aksiyonları kendimizden emin bir şekilde, rahatlıkla alabiliriz. Etkili bir beyin fırtınasından sonra, önceki plan ve projelerden edinimler, deneyimlerle birlikte oluşturacağınız paydaş haritası hedefinize sizi bir adım daha yaklaştıracaktır.

2. Fark yaratacağınız noktalardan biri AR-GE! Araştır ve geliştir…

Sistematik bir temelde yaratıcı çalışmalar hayalinizin yurt dışına ulaşmasını destekleyecek. Ne, nasıl, neden, nerede, ne zaman sorularına yanıt bulmayı kim istemez ki?

3. SWOT analiziyle bulunduğunuz kurumun veya kendinizin adeta fotoğrafını çekebilirsiniz.

Güçlüyü, zayıfı, tüm yönlendirizi bizi sizi çok daha fazla hazırlıklı yapacaktır, fırsatlara ulaşma, zayıf yönlendirinizi geliştirme fırsatına bu sayede kavuşabilirsiniz.

4. Hayatın en temel parçası iletişim

Doğru iletişim çalışması ile beklentilerinizi başkalarıyla paylaşın! Yarattığınız faydayı dillendirmek, yaptığınız işin daha çok kitleye ulaşabilmesi demek.

5. Uluslararası ziyaretler

Uluslararası ziyaretler gerçekleştirmeniz bu süreçte çalışmalarınızı ve motivasyonunuzu karşı tarafa aktarmanız global alanda fark yaratmanız açısından çok önemli...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bağlantılarınız hayallerinizle fark yaratmanızı destekleyici unsurlardan...

6. Bağlantılarınız hayallerinizle fark yaratmanızı destekleyici unsurlardan...

Bağlantılarınız, iş vizyonunuzu farklı bakış açılarından değerlendirmenizi ve dünya vatandaşı olmanızı destekleyici unsurlardan. Bu sayede kurduğunuz uluslararası bağlantılardan destek alabilir ve hayallerinizle fark yaratabilirsiniz.

7. Doğru kitlelere ulaşmanın en etkin yollarından olan tanıtım materyalleri

Yarattığınız faydayı dillendirebiliyor olmak yaptığınız işin daha çok kitleye ulaşabilmesi demek.

Uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan SosyalBen Vakfı bu vizyon çerçevesinde tüm dünyaya ulaşmaya devam ederken tüm bu “7 Adım” özelliklerinin ışığında sizlerle güzel bir haber paylaşmak istiyorum. SosyalBen Vakfı’nın 2020 Ocak ayında Brüksel’de açacağı topluluk ile hayallerimizi dünyaya taşıyoruz. Unutmayın hayallerinize inandığınız ve bunu tüm dünyaya inandırmak için çalışmalar gerçekleştirdiğinizde önünüzde hiçbir engel olamaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın