Görüş Bildir
Haberler
Havalimanlarında Yüksek Fiyatlı Yemeklerin Sorumlusu Kim? Müdahale Edilebilir mi?

Havalimanlarında Yüksek Fiyatlı Yemeklerin Sorumlusu Kim? Müdahale Edilebilir mi?

Havalimanları bir yandan ucuz alışveriş adresi olurken, diğer yandan da yeme içme konusunda hep çekinilen bölgeler olmuşlardır. Ama son dönemde kurdaki yükseliş 5'le çarpılan fiyatları 15'le çarpılır hale getirirken sadece yerli değil yabancı yolcuları da isyan ettirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Havalimanında bir hamburger ne kadar?

Havalimanında bir hamburger ne kadar?

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal, İstanbul Havalimanı’ndaki yüksek fiyatlara müdahale edilmesini istedi.

Havalimanında Aralık 2021’de 4,75 dolara satılan en ucuz hamburgerin fiyatı, bugün 8,09 seviyesine çıktı. Kurdaki yükseliş de dikkate alındığında, fiyat TL bazında 66 liradan 119 liraya çıkmış oldu.

Aralık fiyatları da burada👇

İnsanlar markaların insafına mı terkediliyor?

İnsanlar markaların insafına mı terkediliyor?

Cumhuriyet’ten Ali Can Polat haberine göre, Koçal, uçuş saatinden dört saat önce havalimanında olmasının istendiğini belirterek, yol dahil sürenin altı saate çıktığını vurguladı.

Koçal şunları söyledi: 

Bu yolculukta bir şeyler yenebilecek tek yer havalimanı ve burada da kontrollerden geçince sularınıza el koyuluyor. Bu tüketiciyi içerideki markaların insafına terk etmek demektir. Bu tüketicinin gıdaya ulaşmasını engelleyen bir durumdur. Altı saattir yolda olan bir şeker hastası suyu 16 liraya, simidi 30 liraya almaya mahkûm ediliyor.

Fiyatların yüksek olmasının sorumlusu kim?

Fiyatların yüksek olmasının sorumlusu kim?

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun bu gibi konuları incelediğini belirten dernek başkanı, şöyle konuştu: 

Fiyatların savunması olarak kiraların yüksekliği gösteriliyor da kiraya veren belli. Yap-İşlet-Devret yöntemiyle işleten firmalar o zaman bu pahalılığın müsebbibi. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun görevi bu gibi fahiş fiyatlara müdahale etmektir. Havalimanları hangi kapsama giriyor da bu kurul bütün dünyanın konuştuğu fiyatlara göz yumuyor? Şikâyetlerimiz neden ciddiye alınmıyor?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zettairei

Söz konusu yer Türkiye ise yapabileceğin bir şey yok. Serbest ticaret sistemi var yani istediği fiyata satış yapabilir. Kendi düşüncem bunu hiçbir yönetim de... Devamını Gör

demet s.

Paranın yarısı havalimanı işletmecisine kira olarak ödenir. Yani 110 liralık hamburgerin 55 lirası kiraya gider.

cinnet is coming

fiyatları arz-talep dengesi, en önemlisi rekabet belirler. rekabetin olmadığı yerde devlet devreye girmelidir.