Görüş Bildir
Haberler
Hassas Bir Kişiliğe Sahip Olanların Günlük Hayatın Zorluklarıyla Başa Çıkabilmeleri İçin 18 Öneri

Hassas Bir Kişiliğe Sahip Olanların Günlük Hayatın Zorluklarıyla Başa Çıkabilmeleri İçin 18 Öneri

Aysima
02.04.2019 - 16:33

Eğer hassas bir insansanız, olumsuz düşünceleri veya duyguları hayatınızdan kolay kolay çıkaramıyor olabilirsiniz. Bu da sizin mutluluğunuzu, hayat kalitenizi, işinizi, ilişkilerinizi veya sağlığınızı etkileyebilir. Sizlere nazik hatırlatmalarda bulunduğumuz, The Chive kaynaklı içeriğimize bir göz atın.

Kaynak: https://thechive.com/2019/03/31/gentl...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle hassaslık zayıflık değildir; anlayışınızın, merhametinizin, derinliğinizin ve yaratıcılığınızın kaynağıdır, yani aslında bir güçtür.

2. Kaygılarınız yerine, içgüdülerinizi dinlemeyi seçebilirsiniz. Oradan ayrılmak istediğinizi hissediyorsanız fakat nasıl algılanacağınız hakkında endişeleniyorsanız, sizin için en iyi olacağını bildiğiniz sese kulak verin.

3. Siz sadece kendi duygularınızdan sorumlusunuz. Diğerlerinin acılarını ortadan kaldıramazsınız. Kaldırsanız bile, onların kendi kendilerine gelişme gösterme şansını ellerinden almış olursunuz.

4. Kimsenin problemlerini çözmek zorunda değilsiniz. Sadece dinlemeniz ve yanlarında olduğunuzu hissettirmeniz bile yeterli.

5. Sizi rahatsız eden ortamlarda bulunmak zorunda değilsiniz. Ayrıca, farklı şeyler yapmayı seçmek sizi garip veya daha az eğlenceli yapmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Keyif almayacağınızı veya sizi bitkin hissettireceğini düşünüyorsanız, bir şeyleri yapmak için kendinizi zorlamanıza değmez.

7. Diğer insanlar ve dış durumlar onlara izin verdiğiniz kadar hayatınıza girebilirler. İstediğiniz zaman sınırlarınızı belirleme yeteneğiniz ve hakkınız var.

8. Kendinizle ilgilenmeniz bencil olduğunuz anlamına gelmiyor. Sonuçta boş bardaktan bir şeyler dökemezsiniz.

9. Uyku bir lüks değildir; hayatın duygusal olarak yorucu birçok kısmını idare edebilmek için yeterli derecede istirahat etmeniz gerekmektedir.

10. Her zaman, özellikle de bunaldığınızı hissettiğiniz zamanlarda kendinize soracağınız en önemli soru, "Şu anda neye ihtiyaç duyuyorum?" olmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ya hep ya hiç demek zorunda değilsiniz. Derin nefes almak veya yoga gibi 5 dakikalık rahatlatıcı egzersizler büyük değişiklik yaratabilir.

12. Kendinizi, yaptıklarınızla aynı kefeye koymamalısınız. Duygusal veya bunalmış olduğunuz zamanlarda pişmanlık duyacağınız bir davranış sergilerseniz, sadece özür dileyin, kendinizi affedin, tecrübelerinizden ders çıkarın ve hayatınıza devam edin.

13. Ağlamak asla utanılacak bir şey değildir. Stresi azaltmaya yardımcı olur ve hapsedilen duygularınızı dışarı vurmanızı sağlar. Ayrıca, hassaslığınıza direnmek yerine gözyaşlarınızın akmasına izin vermeniz, büyük bir cesaretin simgesidir.

14. Sizi yargılayan insanlar olsa da, sizi seven, değer veren ve olduğunuz gibi kabul eden insanlar olduğunu da aklınızdan çıkarmayın.

15. Herkesin sizi sevmesine veya sizi anlamasına ihtiyacınız yok; sizin sadece kendinizi anlamanız ve kendiniz için şefkat duymanız gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Diğer insanların sizin hakkınızda ne düşündüğü sadece onları ilgilendirir. Onların fikirleri ve ön yargıları ancak siz izin verirseniz sizi incitebilir.

17. Birilerinin duygularınızı küçümsemesi, duygularınızın önemli veya geçerli olmadığı anlamına gelmez.

18. Eğer karşınızdaki size önem vermiyor, saygı duymuyor veya kalbinizi kırıyorsa, ilişkiden uzaklaşmanızda bir sakınca yoktur.

Bu ilişki ister ikili ilişki ister arkadaşlık ilişkisi olsun, siz mutlu olmadıkça kalmanızın bir anlamı yok.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
50
10
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Makise Kurisu

güzel içerik teşekkürler