Görüş Bildir
Haberler
Hani Uzaylılar Geliyordu? Uzaydan Gelen Gizemli Sinyalin Kaynağı Dünya Çıktı

Hani Uzaylılar Geliyordu? Uzaydan Gelen Gizemli Sinyalin Kaynağı Dünya Çıktı

Güneş Sistemi'nin ötesinden geldiği düşünülen ve bilim insanlarını oldukça heyecanlandıran gizemli sinyalin kaynağı Dünya'dan çıktı. Bilim insanları, sinyalin yanlış gönderilme sonucu uzaydan yansıdığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güneş Sistemi'nin ötesinden geldiği düşünülen ve uzayda akıllı yaşam arayan gökbilimcileri heyecanlandıran radyo sinyallerinin 'yanlış alarm olduğu' ortaya çıktı. İncelemeler, sinyallerin aslında insan kaynaklı olduğunu gösterdi.

Avustralya'daki Parkes Gözlemevi'nde bulunan Murriyang radyo teleskobu, 2019'da merak uyandıran bu radyo sinyallerini tespit etmişti. Sinyallerin Güneş'in en yakın komşusu Proxima Centauri yıldız sisteminden geldiği düşünülmüştü.

Uzaylılardan gelmediği kesin

Uzaylılardan gelmediği kesin

Bu yıldız sistemindeki kırmızı cücenin yörüngesinde iki gezegen yer alıyor. Bunlardan birinin suyun sıvı halde kalabileceği 'yaşanabilir bölgede' bulunduğu düşünülüyor. Breakthrough Starshot adı verilen bir teknoloji girişimi, gelecekte yaşam aramak için bu gezegene küçük bir uzay aracı göndermeyi hedefliyor.

İşte bu nedenle söz konusu radyo sinyali bilim camiasında büyük heyecan yaratmıştı. Ancak uluslararası bir araştırma ekibinin hakemli bilimsel dergi Nature'da yayımlanan iki makalesinde (1 ve 2) sinyalin uzaylılardan gelmediği ortaya kondu.

İnsan kaynaklı bir parazit

İnsan kaynaklı bir parazit

California Üniversitesi, Berkley'de görev alan ve iki makalenin de ortak yazarı Sofia Sheikh, 'Bu, muhtemelen Dünya yüzeyindeki teknolojilerde meydana gelen insan kaynaklı bir radyo paraziti' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
4
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
-1051

Buna inanıyomusunuz hem kendini çok bilgili herşeyi bilen bilimsel ateist havalı zanneden insanlar uzaylılalara inanmıyor bu en absürtü artı gerçekten uzaylı... Devamını Gör

Ersin İdmanyurdu

Felaket derecede evrimleşmiş ne lan? kusura bakma da kanka sen bu konuyu zerre anlamamışsın. Cehalet paçalardan akıyor o derece... Bu sitede çok mal gördüm s... Devamını Gör