Görüş Bildir
Haberler
Hangi Ünlü Feminist Olduğunu Söylüyoruz!

etiket Hangi Ünlü Feminist Olduğunu Söylüyoruz!

Muazzez Balcı
23.10.2016 - 17:34 Son Güncelleme: 08.03.2023 - 12:47

Feminizm yaklaşık 200 yıllık geçmişi olan bir akım olmasına rağmen çok güçlü bir şekilde ilerliyor. Kazanımları ise hayat kurtarıyor, insanlık onuruna paha biçilemez katkılarda bulunuyor.

Her akım gibi feminizmin de onlarca kolu, farklılıkları ve fraksiyonu var. Bu testte ise farklı olarak, hangi ünlü feminist figür ile benzer görüşleri paylaştığını bulacağız.

Haydı bacılar, test çözmeye!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendine bir kız kardeş seç!

2. Maço, sert, gürleyen kükreyen , otoriter erkek...

3. Evlilik...

4. Çocuklara anlatılan, prensin gelip kurtarmasıyla biten masallar, "bayan için en iyi meslek öğretmenlik" gibi cümleler, kız çocuklarına sürekli özendirilen gelinlikler...

5. Kıllı mevzulara da girelim... Epilasyon konusunda ne düşünüyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Taciz, tecavüz gibi konulara özellikle değinmeliyiz. Sence toplum olarak bu kanayan yaramıza nasıl çözüm üretebiliriz?

7. Annelik...

8. Sence kıskançlık nedir?

9. "Güçlü kadın" kimdir?

10. Eğer eşitlikten bahsediyorsak, kadınlar da askere gitmeli midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Simone de Beauvoir çıktın!

Simone de Beauvoir çıktın!

Bilgiye ve deneyimlere aç, çok zeki ve bağımsız bir kadınsın. Şu dünyada senin tek bir zincirin dahi yok! 

Kendi kendine yetebilen, her durumda fırsatlar yaratabilen, sesini çıkarmaktan korkmayan, yalnızlığıyla dahi barışık birisin. Sadece varlığınla ve yaşayacağın uzun, verimli, renkli hayatla çevrendeki kadınlara ilham vereceksin.

Senin hayatın sadece evlilik ve çocuklarınla anılmayacak; düşüncelerin, maceraların ve bağımsızlığınla hayatını adeta bir sanat eseri gibi yaşayacaksın. İyi ki varsın!

Valerie Solanas çıktın!

Valerie Solanas çıktın!

Hani sokakta bir tacizle karşılaşınca yumruğunu indiren, aşağılayıcı laflar duyunca avazı çıktığınca karşılık veren, susmayan, mücadele eden kadınlar var ya... İşte sen o cesur savaşçı kadınlardansın! Terbiyecisini parçalayan kaplan, matadoru deşen boğa, işkenceci kocasını öldüren kadınsın!Ayrıca çok yaratıcı, eğlenceli ve esprili bir insansın! Çevrende keskin zekan ve güçlü mizah anlayışınla seviliyorsun. Fakat ince mizahını herkes kolay kolay anlayamıyor. Seni fazla radikal ve aşırı olmakla suçlayabiliyorlar.

Sen yine de tüm o inadınla inandığını söyleyemeye devam edeceksin. Korkusuz ve ateşlisin. İyi ki varsın, ateşin bize güç veriyor!

Beyonce çıktın!

Senin için tek başına güçlü olmak yetmez; sen her kadına ilham vermek, onları da güçlü kılmak istiyorsun. Bunun için de özellikle genç kadınları hedef alıyorsun. Yaşantın ve hareketlerinle, kendini sevmenin ne kadar önemli olduğunu, bağımsızlığın çalışarak kazanılabileceğini gösteriyorsun.

Uçlarda değilsin, toplumdaki değişimin kademe kademe olacağını biliyorsun ve bu yüzden herkesin anlayabileceği ve kabullenebileceği dozlarda fikirlerini ince ince yansıtıyorsun.

Kadınlar senin varlığından güç alıyor. Dimdik duruşunla iyi ki varsın!

Nezihe Muhiddin çıktın!

Nezihe Muhiddin çıktın!

Olmasaydın, olmazdık! Bugün 'ne olacak bu memleketin hali' diye düşünüp düşünüp sonra kalkıp oy verebiliyorsak, bu Nezihe  Muhiddin sayesindedir! Osmanlı feministi büyükannemizi daha yakından tanımak için buraya göz atabilirsin.

Klasından asla ödün vermiyorsun, yıkıcı eleştirileri de önemsemiyorsun. Senin için şu dünyadaki en aşağılayıcı şey, fikirlerinin ve zekanın küçümsenmesi. Senin için gelenekler değil, gelecek nesiller daha önemli. Bu yüzden tüm gücünle çalışıyorsun. Çalışkanlığın, üretkenliğin senin en büyük silahın. Memleketin gurur duyacağı bir Türk kadınısın!

Emma Goldman çıktın!

Emma Goldman çıktın!

Ruhunda öyle bir adalet duygusu var ki, sadece kadın konusunu değil, tüm dünyayı değiştirmek istiyorsun. Tüm dünyayı, toplumları ve hatta kendisini bile sorgulayan bir kadınsın. Dürüstlüğün ve büyük resmi görebilen yapınla insanların adeta ufkunu açıyorsun.

Mücadelen ve kavgan kolay bitmeyecek, fakat zekanla ve hayatınla sadece kadınların değil, tüm insanlığın kurtuluşu için çabalayacaksın. İyi ki varsın!

Tarihte henüz senin gibi bir feminist görülmüş değil...

Bu gidişle hayatı kendine zindan edebilme potansiyelin var. Daha renkli, eğlenceli, maceralı ve özgür bir hayat yaşamak için zincirlerinden kurtulmayı düşünmelisin. 

Eğitim alabilmen, özgürce tek başına seyahat edebilmen, çalışıp kimseye muhtaç olmaman ve oy verebilmen için hayatları boyunca mücadele etmiş kadınlar yaşadı geçmişte. Onların fikirlerine biraz göz atman ve toplumun, geleneklerin dayattıklarını biraz sorgulaman senin iyiliğine olacaktır!

Bol şans!

Onedio Testlerini Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1637
762
160
70
62
56
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Türkiyede yaşayıp feminist olmayan kadını anlayamadım, anlayamııcam. Feminizm kötü bi şey değil sadece eşitlik isteniyor, erkek düşmanıymışız gibi davranmayın

Will Graham

Onu bunu bilmem ama kadına hak ettiği değeri vermeyen medyadan ve kişilerden nefret ediyorum kadını içi boş gören erkeklerden dizilerden kitaplardan nefret e... Devamını Gör

psyhedelichead

Simone de Beauvoir en sevdiğim feministlerden.. Evet kendi kendine yetebilen, her durumda fırsatlar yaratabilen, sesini çıkarmaktan korkmayan, yalnızlığıyla ... Devamını Gör