Görüş Bildir
Haberler
Hangi Türk Tanrıçasının Soyundan Geldiğini Söylüyoruz!

etiket Hangi Türk Tanrıçasının Soyundan Geldiğini Söylüyoruz!

Şamanik geçmişimizde pek çok Tanrıça'ya inanır ve onların bizi koruduğunu düşünürdük. Geçmişin peşine düşüyoruz; bakalım hangi Tanrıçanın soyundan geliyorsun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir Tanrıça'nın hüküm sürebileceği bir yer lazım... Nerede yaşamak istediğini seç bakalım!

2. Ruhunu görebilmek için önce içine sızmalıyız. Bir koku seç bakalım!

3. Suyun en çok hangi formunu seviyorsun?

4. Öfkenin kontrolünü en çok hangi durumda kaybetmeye müsait olursun?

5. Çocuk sahibi olmaya yönelik bakış açın nasıl?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnsanlara en çok hangi yönünle faydalı olabiliyorsun?

7. Hangi sanat dalına kendini en yakın hissediyorsun?

8. Son olarak da, sence dünyayı ne kurtaracak?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen Ak Ana'nın çocuğusun!

Sen Ak Ana'nın çocuğusun!

Henüz hiçbir şey yaratılmamışken ve yalnızca uçsuz bucaksız bir su varken, sonsuz sulardan çıkarak, Tanrı Ülgen’e yaratma ilhamını veren ışıktan bir Tanrıça olan Ak Ana'nın soyundan geliyorsun!

Ondan miras aldığın gibi son derece yardımsever, üretken ve hayal gücü yüksek birisin. Çok derin bir bilgeliğin var; yalnızlığını ise çok değerli buluyorsun. Elinin değdiği her şeye hayat ve şifa veriyorsun. İyi ki varsın!

Sen Kübey'in çocuğusun!

Sen Kübey'in çocuğusun!

Kübey doğum Tanrıçasıdır. Kadınlara, çocuklara ve muhtaç durumda olanlara yardım eder; temiz ve saf olan her şeyi korur! Bebeklere hayat verir!

Sen de Tanrıçandan miras aldığın üzere altın gibi bir kalbe sahipsin! Tam bir insan sarrafı olduğu için kimin temiz, kimin fesat olduğunu şıp diye anlayıveriyor ve buna göre davranıyorsun. Şifa verdikçe şifa bulan, ayağı yere sağlam basan, gerçekçi birisin. Dünya senin gibilerin yüzü suyu hatırına dönüyor!

Sen Kartal Ana'nın çocuğusun!

Sen Kartal Ana'nın çocuğusun!

Şaman Türklerin inanışlarına göre insanlar yeryüzüne kartal ana tarafından getirilmişlerdir. Kartal, güneşin sembolüdür. Bazı Şaman Türkler analarının bir kartaldan geldiğine inanırlar. Bundan dolayı Kartal “güneş kuşu” olarak da nitelendirilir. Kendi küllerinden doğar ve daha genç olarak dünyaya gelir. Bu nedenle yeniden doğuşu, ebedi hayatı, ölümsüzlüğü ve güneşin doğuşunu simgeler. Tıpkı Anka Kuşu gibi

Sen de Tanrıça'dan aldığın bu mirasın ile asla yenilmiyor, her daim küllerinden doğuyor ve tüm cesaretinle hayata atılıyorsun. Kalbinin cesareti ve ateşi seni bazen yaksa da, her zaman küllerinden yeniden doğacağını biliyorsun. Hayattan korkmuyorsun :)

Sen Huğ Hanım'ın çocuğusun!

Sen Huğ Hanım'ın çocuğusun!

Huğ Hanım Türk mitolojisinde gazap Tanrıçasıdır! Çünkü zalimler için yaşasın cehennem!

Sen de Tanrıçandan miras aldığın üzere birazcık acımasız fakat adil birisin. Çok sıkı dostlukların var; sadakatin ne olduğunu en iyi sen biliyorsun. Ahlak kuralların son derece katı; bilgeliğin ise çok derin! Bu dünyada kimseye açılmayacak kapılar, dürüstlüğün ve bilgeliğin sayesinde sana açılacak. Fakat biraz daha yumuşak başlı olmayı deneyebilirsin elbette!

Umay'ın çocuğusun!

Umay'ın çocuğusun!

Umay Türk mitolojisinin en önemli Tanrıçasıdır. Umay olmasaydı, olmazdık! 

Umay yaşam ağacının sahibidir. Çocukları korur. Yeryüzüne bereket dağıtır. Etrafına ışık saçar. Kimi zaman kızarak insanları korkutabilir. Gökyüzünde yaşar. Bazen yeryüzüne iner. Çok güçlüdür, çok!

Sen de Umay Tanrıçandan miras aldığın üzere son derece çok yönlü, renkli bir insansın. Girdiğin her ortamda auranla dikkatleri üstüne çekerken, çoğu zaman da yalnız kalmayı yeğleyen bir yapın var. Bu hayatı dolu dolu yaşayacaksın. Bir sürü dostun olacak ve çok gezeceksin! İyi ki varsın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
664
311
115
55
48
31
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enes Kuşcu

ak ana cıkan yokmu :D

ebrar_daf

Yok.

Türk Kızı

Böyle bir test gördüğüm için ne kadar memnunum anlatamam Türk insanının tarihini eski inanışlarını bilmesi öğrenmesi kadar güzel bir şey yok tebrik ederim :)

Pasif Kullanıcı

Kübey'in çocukları birleşip aşiret olalım :D