Görüş Bildir
Haberler
Hangi Sanat Dalı Senin Ruhunu Yansıtıyor?

etiket Hangi Sanat Dalı Senin Ruhunu Yansıtıyor?

Efe Çağlayan
29.03.2017 - 17:28 Son Güncelleme: 29.03.2017 - 19:36

Herkes kendini farklı bir şekilde ifade eder. Kimi bunu yazıyla, kimi imgelerle, kimi de renklerle yapar! Peki seninki hangisi, hangi sanat dalı senin ruhunu yansıtıyor?

Öğrenmek için haydi teste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Haydi başlayalım. Sence bu tablo nasıl bir hikaye anlatıyor?

1. Haydi başlayalım. Sence bu tablo nasıl bir hikaye anlatıyor?

2. Bir roman yazmaya karar verdin diyelim. Bu roman nasıl bir roman olacak pekii?

3. Sinema sektöründe olsan hangi işi yapmak isterdin?

4. Bir sanat insanı için bu dünya üzerinde yaşanabilecek en güzel yer neresi sence?

5. Peki bu mimari yapılardan hangisi daha estetik?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şimdi de çocukluğuna gidelim. Çocukken en çok hangisini severdin?

7. Peki ikinci kez üniversite okuma şansın olsa hangi bölümü okurdun?

8. Geldik son soruya. Bunlardan hangisi sen değilsin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Edebiyat!

Edebiyat!

Senin ruhunu yansıtan sanat dalı edebiyat! Sen çok boyutlu bir insansın. Öncelikle bir gerçekçisin. Asla ama asla kendini kandırmıyor ve boş hayallere kapılmıyorsun. Aynı zamanda insan sarrafısın. İlk gördüğün insana notunu verirsin, sonradan o kişinin, o notu hak etmediği vaki değildir. Tecrübenin sayfalara geçmiş halisin çünkü. İnsanları gözlemeyi, onlar hakkında analiz yapmayı da seviyorsun. Yaşadıkların ve tanık olduklarınsa 'anlatsam roman olur' ayarında.

Resim!

Resim!

Senin ruhunu yansıtan sanat dalı resim! Sen mantığın ve kelimelerin çok üstünde bir yerde konumlanıyorsun. Senin kendine göre bir dilin var bir kere ve bu dil, alışılageldik dillerden asla değil: renklerin dili bu. Renklerle düşünüyorsun ve her duygunun veya her fikrin temsil ettiği bir renk var sende. Bir romancı kadar felsefik, bir şair kadar da estetiksin kısaca. Allah vergisi yeteneğin ise cabası!

Dans!

Dans!

Senin ruhunu yansıtan sanat dalı dans! Öncelikle, şunu demek gerekir ki, sen esnek bir insansın. Kesinlikler, katı kurallar, net fikirler hiç sana göre değil. 'İnsan 7'sinde neyse, 70'inde de odur!' lafına da katılmıyorsun, en azından kendin için. Çünkü değişebiliyorsun, değişmeyen ilerleyemez zaten sana göre. Ayrıca sen sanatçı olmak için doğmuşsun; estetiğe ve güzele entelektüel bir merakın var. Esnek fiziğin ve zarif hareketlerinse bunun doğal sonucu!

Tiyatro!

Tiyatro!

Senin ruhunu yansıtan sanat dalı tiyatro! Senin içinde birden çok kişi var. Çünkü nadir bulunan empati gücü sende sonuna kadar var. Anlayabiliyorsun insanları, ki 'anlamak' çok büyük iş. Bir insanın yerine geçmen ve onun gibi hissedilmen için çok fazla çabalamana da gerek yok. Yani çoğu gibi, bunu yaparken zorlanmıyorsun. Bu da senin doğuştan yeteneğinin olduğu anlamına gelir zaten.

Mimarlık!

Mimarlık!

Senin ruhunu yansıtan sanat dalı mimarlık! Sanatçılar içinde en analitiği, en planlı programlısı, hiç şüphesiz, sensin. Öncelikle çok somut bir iş yapıyorsun ve işin çok zor; çünkü hayalleri ete kemiğe büründürmek neredeyse imkansız, hele ki hesaplarla hiçoğlu hiç. Ancak bir insan 'güzel'e takıntılıysa altından kalkamayacağı iş yok. Evet güzel olan her şeye takıntılısın: Güzel kıyafet, güzel söz, güzel kadın/erkek! Seni mimar yapan da tam olarak bu!

Müzik!

Müzik!

Senin ruhunu yansıtan sanat dalı müzik! Sanatçılar arasında senin kadar duygu yoğunluğuna sahip olanı yok; işte tam da bu yüzden onlar arasında insanlara en kolay ulaşılabileni sensin. Aslında yaptığını tanımlamak mümkün değil; çünkü müziğin matematiği de, formülü de yok. Sezgisel bir insansın bir nevi; seni açıklayan en doğru kelimeyse 'hissedebilmek'. Hayal edebiliyorsun son olarak ve hayallerinin peşinde koşma gibi bir cesarete de sahipsin. Melodi senin işin!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
993
459
387
223
154
82
72
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şekerpare

resim tabikide bildi ;)

Pasif Kullanıcı

Müzik! Müzik! Senin ruhunu yansıtan sanat dalı müzik! Sanatçılar arasında senin kadar duygu yoğunluğuna sahip olanı yok; işte tam da bu yüzden onlar aras... Devamını Gör