Görüş Bildir
Haberler
Hangi Durumda Hangi Çiçeği Yollayacağınızı Biliyor musunuz? :) 9 Maddede Çiçekler ve Anlamları

Hangi Durumda Hangi Çiçeği Yollayacağınızı Biliyor musunuz? :) 9 Maddede Çiçekler ve Anlamları

Her çiçeğin başka bir anlamı, kocaman bir mesajı olduğunu unutup şöyle mi düşünüyorsunuz yoksa; “Çiçek yollayayım da çeşidi önemli değil..”

O zaman en çok sizin bu anlamları öğrenmeniz gerek. :)

1. En kolayıyla başlayalım; hepimizin ezbere bildiği Kırmızı Gül

66.media.tumblr.com

Şüphesiz ki deli gibi aşık olmuşsunuz! Hatta istesin tüm kankalarınızı bile ekip onunla buluşacak kadar ateş bacayı sarmış. :) Nasıl bir aşk olduğunu anladınız değil mi? İşte tam da o hissin karşılığıdır tutkulu kokan kıpkırmızı güller.

2. Nasıl söylesem bilemiyorum ki çiçeği; Sarı Gül

Çok eğleniyorsunuz birlikte, adeta hayat onunla neşe dolup, zaman onunla akıyor. Ama bir sorun var ki o da şöyle; onun maalesef böyle hissettiğinizden haberi yok. :( Ama korkmayın; sarı güller işte bu yüzden var. Siz konuşamıyorsanız onları elçi olarak yollayabilirsiniz; platonik aşkın sözcüleridir onlar.

3. Mükemmel bir bereket dileme şekli; Mor Laleler

Yeni bir iş yeri açan ya da yeni bir işe giren ya da para konusunda bir girişimde bulunan bir sevdiğinize bol bol güzel dilekler yollamanın yanında başka ne yapabilirsiniz biliyor musunuz? :) Bolluk ve bereketin temsilcisi mor laleleri hayırlı olsun çiçeği olarak onlara yollayıp mükemmel bir totem yapabilirsiniz.

4. Hayatın en beyaz ve ince hali; Papatya

Görür görmez ilk olarak tüm yapraklarını parça pinçik ederek acilen papatya falı bakmanızı tetiklese de görüntüsüyle kocaman bir masumiyet ve iyi niyet yollar sarı göbekli papatyalar.

Yeni başlangıçlara şans getirmesiyle ünlüdür ve annelere alındığında onları havalara uçurmaya yeter. :)

5. Güçlü bir his hediye etmenin en kolay hali; Orkide

Biri sizi gözleri parlayarak neredeyse her gün hatırlasın istiyorsanız ona üzerinde güzel çiçekleriyle poz veren bir orkide yollamanız yeter. ^^

Kadının gücünü ve saflığını vurgulayan bir çiçektir.

6. “Acını paylaşıyorum”; Kırmızı Karanfil

Üzüntülü bir olayda yanında olmak istediğiniz kişiler, ya da uzaktan sevgiyle andığınızı hatırlatmak istediğiniz durumlar söz konusuysa kırmızı karanfiller özlemi, sevgiyi, acıyı paylaşmayı en iyi yansıtan çiçeklerdir.

7. Beni affet, ben suçsuzum diyen Frezya

Sebepsiz yere suçlandığınız bir durumdaysanız size yalnızca sevdiğiniz kişi bir de sarı Frezyalar yardım edebilir. Suçsuz olduğunuzu betimleyen, ve kaybetmek asla istemediğiniz kişilere gönderilebilen en güzel çiçeklerden biridir.

8. Sonsuz bir güven; Lilyum

Misler gibi kokan ve o kokuyla her yerinizi güven duygusuyla sarabilen bir çiçek Lilyum. Lilyum gönderdiğiniz kişi sizin ağzınızdan adeta şunu duyar; “Sen benim en güvendiğim insansın.”

Artık hangi durumda hangi çiçeği alacağımız kısmını geçebiliriz 😋

Çünkü Bambudan Kırmızı Güllere, Orkideden Lilyum'a tüm çiçek siparişlerinizde artık neyi seçeceğinizi biliyorsunuz :) 

Önünüzdeki ilk özel gününüz mükemmel ve tam da anlamına uygun geçecek 😎