Görüş Bildir
Haberler
Hangi Bilim İnsanıyla Beynin Aynı Çalışıyor?

etiket Hangi Bilim İnsanıyla Beynin Aynı Çalışıyor?

Yaptıkları çalışmalarla bilime katkıda bulunmuş insanlarla ortak bir özelliğin olduğunu düşündün mü hiç? Biz düşündük ve bu testi oluşturduk!

Testi çöz, cevabı gör bakalım!  😉

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Haydi başlayalım. 🔬 Zamanında hayat bilgisinden ayrılıp, daha zor ve karmaşık bir şeye fen bilimleri derslerinden hangisiyle aran daha iyiydi?

2. Sence bir insanın başarılı olabilmesi için temel şart nasıl biri olmasıdır?

3. Bu bilim kurgu filmlerinden hangisi seni daha çok etkilemişti?

4. Sence günümüz modern dünyasının olmazsa olmazı nedir?

5. Görseldeki eksik parça sence hangisi?

5. Görseldeki eksik parça sence hangisi?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İkinci kez üniversite okuma fırsatın olsa hangi bölümü seçerdin?

7. Hayatında bir kere de olsa yapboz yapmışsındır. Peki nasıl?

8. Son olarak gelecekte en çok neyin gerçekleşmesini istersin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Albert Einstein!

Albert Einstein!

Senin beynin Albert Einstein gibi çalışıyor! Dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanısın, burası kesin. Ancak biraz kendini beğenmiş olduğunu söylemek gerek. Fakat sen de kendini beğenmezsen, kimsenin kendini beğenmeye hakkı yoktur diyebiliriz. Bilgiye açsın bir kere. Yeni bilgiler öğrenmek, araştırmak senin en büyük karakterin olmuş. Adeta iliklerine kadar işlemiş. Bunun sonucunda başarılı olmaman, kitlelerin seni takip etmemesi imkansız zaten. Her daim yeni fikirlere açıksın. Zaten bu, düşünen insanların ortak özelliğidir azizim!

Nikola Tesla!

Nikola Tesla!

Senin beynin Nikola Tesla gibi çalışıyor! Şu alemde saygı duymaya değer birkaç kişiden birisin. Bir kere senin dehanı ne tarih açıklar, ne bilim. Zamanının çok ama çok ötesindesin bu yüzden. Ayrıca yaptığın her şey güzelliğe çıkar. Faydalısın ve faydacısın da. Sağduyunun, aklın ve doğruyu yapmanın bir adet örneğisin. Başarılısın ayrıca da. Ama bu başarıya kesinlikle tırnaklarınla kazıya kazıya geldin. Hakkının yendiği ise su götürmez bir gerçek. Yani kahrolsun Edison; yaşasın alternatif akım!

Stephen Hawking!

Stephen Hawking!

Senin beynin Stephen Hawking gibi çalışıyor! Sen kendini bu dünyaya ait hissetmeyenlerdensin. Zaten uçsuz bucaksız koskoca evren dururken, küçücük dünyaya sıkışmak hiç sana göre değil. Kara delikler, solucan delikleri, uzay-zaman, kozmosun sırları hep ilgini çekti bu yüzden. Akılcısın, analitiksin, gerçekçisin; ama bir o kadar da hayalperestsin. Yaratıcılığın ve alamet-i farikan da bu iki ayrı dünyayı sentezlemenden ileri geliyor. Ayrıca dünyanın en bilge insanlarından biri olmana rağmen; hiçbir şey bilmiyormuş gibi davranıyorsun. Ve biliyorsun ki, bilginin en büyük düşmanı bilgisizlik değil; bildiğini zannetmektir!

Charles Darwin!

Charles Darwin!

Senin beynin Charles Darwin gibi çalışıyor! Bu dünya bir krallık olsaydı, ve krallar dehasına göre seçilseydi, sen kuvvetle muhtemel bu dünyanın kralı olurdun. Senin gibi dahiler yok mu, aslında var. Ama senin zamanında, senin düşündüklerini düşünebilen: YOK! Biriciksin, zamanının ötesindesin. Ayrıca parçayla değil, bütünle uğraşıyor, büyük resmi görebiliyorsun. Şüphecisin de, seni kandırmak dünyanın en güç işi. Sevenin olduğu kadar, nefret edenin de çok. Ancak sana saygı duymayan, nefret edenler de dahil: YOK!

Marie Curie!

Marie Curie!

Senin beynin Marie Curie gibi çalışıyor!  Sen Marie Curie durdurmak bilmeyen ve sürekli yeni deneyler üzerinde çalışan bir beyne sahipsin. Zihnin o kadar berrak ve derin ki Curie gibi Nobel Ödülü olmasa da bu zihinle başka ödüllerin kapısını aralayacağın kesin! Yalnız deneylerin üzerinde çalışırken hayatını riske atmamaya dikkat et zira sıradışı zihnin her tehlikeyi göze alacak cesarette.

Rosalind Franklin!

Rosalind Franklin!

Senin beynin Rosalind Franklin gibi çalışıyor! Sen de Franklin gibi daha iyisi ve yapılmamış olanı için denemekten korkmayan bir beyne sahipsin. Berrak zihninin yanında eşsiz bir çalışma anlayışı ve disiplin bünyende buluşmuş. Adını tarihe altın harflerle yazdırmak için gerekli tüm özelliklere oldukça sahipken ne bekliyorsun?!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
973
405
220
89
65
50
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?