Görüş Bildir
Haberler
Hangi Beslenme Tarzının Sana Göre Olduğunu Tahmin Ediyoruz!

etiket Hangi Beslenme Tarzının Sana Göre Olduğunu Tahmin Ediyoruz!

Well Ok Then
06.10.2023 - 20:03

Hangi beslenme tarzının sana daha uygun olduğunu öğrenmek ister misin? 

Haydi teste! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle söyle bakalım, güne daha iyi başlamak için bunlardan hangisini tercih edersin?

2. Ana öğünlerinde hangi protein kaynağını tercih ediyorsun diye sorsak?

3. Peki canın tatlı bir şeyler çektiğinde bunlardan hangisini tercih edersin?

4. Şimdi de söyle bakalım, yemek pişirme konusunda hangisi seni daha iyi yansıyor?

5. Süt ve süt ürünleri ile aran nasıl?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Öğün aralarında bir şeyler atıştırıyor musun?

7. Peki bu dünya mutfaklarından hangisini daha çok seviyorsun?

8. Son olarak, uzak durduğun, yemediğin yiyecekler ya da özellikle sevmediğin bir mutfak var mı?

Et odaklı bir beslenme tarzı!

Sen etin odak olduğu yemekleri ve doyurucu yemekleri seviyorsun. Kahvaltıda sucuk ve yumurtayı tercih ederken akşam yemeklerinde biftek veya ızgara tavuk gibi klasik lezzetlerin tadını çıkarıyorsun. Zengin ve lezzetli tatlarından hoşlanıyorsun ve protein sıklıkla yemeklerinin vazgeçilmezi. Etin tadını çıkarırken, yemeklerin için gerekli olan çeşitli sebzeleri ve tahılları dahil etmeyi unutmamalısın.

Sebze odaklı bir beslenme tarzı!

Bitki temelli gıdalara dayalı bir diyeti tercih ediyorsun. Bu yüzden vejetaryen veya vegan yemekler senin için daha cezbedici. Kahvaltın taze meyve ve kuru yemişlerle hazırlanmış kaseleri içerirken, avokado tostu ve haşlama sebze, humus gibi yemeklerin tadını çıkarıyorsun. Bitki temelli beslenmenin sağlığın için çok önemli olduğunu biliyorsun. Bitki proteinleri, lif ve temel vitaminleri içeren bir diyetin tadını çıkarırken, besin açısından çeşitli bir diyet sürdürmeyi de ihmal etmemelisin.

Düşük karbonhidratlı bir beslenme tarzı!

Düşük karbonhidratlı ve protein odaklı bir diyeti tercih ediyorsun. Senin için ideal kahvaltı, yanında yeşilliklerle servis edilen somon veya biraz yoğurt, yumurta gibi şeyler. Karbonhidrat alımının farkındasın ve sıkı bir düşük karbonhidrat rejimini takip etmeye çalışıyorsun. Düşük karbonhidratlı diyetler, bazıları için etkili olabilir, ancak beslenmenin dengeli olduğundan emin olmak için nişasta içermeyen sebzelerden yeterli lif ve besin maddesi aldığından emin olmalı ve bir beslenme uzmanına danışmayı düşünmelisin.

Dengeli bir beslenme tarzı!

Farklı besin grupları arasında dengeyi sağlamayı biliyor ve dengeli bir diyeti tercih ediyorsun. Öğünlerin genellikle proteinler, karbonhidratlar ve sağlıklı yağların bir karışımını içeriyor ve porsiyon kontrolüne dikkat ediyorsun. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar yemek seçeneklerini özgürce belirliyor. Kaliteli besin seçimlerine odaklanmaya devam ederek, yeni tarifleri ve malzemeleri denemekten geri durmamalısın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
20
14
10
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Et odaklı bir beslenme tarzı!

BÜSÜ.

Et odaklı bir beslenme tarzı! Gerçekten de "odağımda" et var.Geçen hafta 90 lira olan tavuğun bu hafta 120 lira olmasına ve kilosu 600 lira olan bifteği 700'... Devamını Gör