Görüş Bildir
Haberler
Hangi Arabesk Şarkı Seni Anlatıyor?

etiket Hangi Arabesk Şarkı Seni Anlatıyor?

Mert Arslan
19.11.2020 - 19:00

Dünyanın en 'damar' testini çöz, bakalım hangi şarkı seni anlatıyor, öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk yudumu aldın. Peki çatalın ilk önce hangi mezeye doğru gider?

2. Peki ya, neye içiyoruz?

3. Efkar bastı seni, peki playlistte hangi Sanat Müziği parçasını öne alacaksın?

4. Şu anki moralini 1'den 9'a derecelendir! (1 en düşük; 9 en yüksek olmak üzere!)

5. Sence acı, en çok neye benzer?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. En büyük dostun kim?

7. Peki ya, en büyük düşmanın?

8. Afili bir laf seç!

8. Afili bir laf seç!

9. Serbest çağrışımını konuştur! Şunu bir şeye benzet!

9. Serbest çağrışımını konuştur! Şunu bir şeye benzet!

10. Son soru: Saz ekibinden bir enstrüman seç!

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kaç Kadeh Kırıldı" çıktı!

"Kaç Kadeh Kırıldı" çıktı!

Seni anlatan şarkı babadan geliyor: 'Kaç Kadeh Kırıldı'. Sen büyük acıların insanısın, çünkü şu gözler ne büyük badireler gördü, hey gidi. Ayık kafayla da bunlara katlanman mümkün değil; sen de vuruyorsun rakının şarabın dibine haliyle. İlaç gibi geliyor kadehler sana, rakıya ekmek doğrayanlardansın bir nevi. Ama yine de o sarhoş gönlünü bir türlü avutamadın. Çünkü baktığın her yerde, her şeyde O var. 'Amaan boşver' yine de, içelim güzelleşelim değil mi ama!

Şarkın burada!

"Hatasız Kul Olmaz" çıktı!

"Hatasız Kul Olmaz" çıktı!

Seni anlatan şarkı Orhan Baba'dan geliyor: 'Hatasız Kul Olmaz'. Sen büyük felsefelerin, büyük fikirlerin insanısın. Bu yüzden insana tek boyutlu bakmıyor, insanları hatalarıyla da sevebiliyorsun. Başkalarından da beklediğin şey bu: Hatalarınla sevilebilmek. Feryatsız feryatlarında da istediğin tek bir şey var ve bu çok net: 'Sev beniiiii'. Sevmek eylemi bu kadar zor, bu kadar karışık olmamalı değil mi ama?

Şarkın burada!

"Huzurum Kalmadı" çıktı!

"Huzurum Kalmadı" çıktı!

Seni anlatan şarkı Ferdi Baba'dan geliyor: 'Huzurum Kalmadı'. Şu dünya üstünde senin kadar huzursuz, senin kadar mutsuz, senin kadar umutsuz bir ademoğlu yok! İşin kötüsü düzelecek gibi de değilsin, bu hasretlik seni çürütecek gibi görünüyor daha da kötüsü. Ağlamaksa sende otomatik portakal. Ne büyük ızdırabın varmış senin de be! :)

Şarkın burada!

"Nikah Masası" çıktı!

"Nikah Masası" çıktı!

Seni anlatan şarkı Ümit Besen'den geliyor: 'Nikah Masası'. Severek ayrılmışsın, burası kesin. Sevdiğini birine kaptırmışsın, burası da kesin. O sevdiğinse seni bildiğin unutmuş; artık aklına bile gelmiyorsun, hatta laf aralarında bile adın geçmiyor, e burası da kesin! Eee abicim/ablacım sen daha hala neyin peşindesin: 'Sana mutluluklar dilerim' diye mesaj atmalar, içinde büyüyen ufak umutlar falan... Tamam büyüksün, incesin, hala O'nu seviyorsun falan ama bu dünyada en önemli şey senin kafan. Ona mukayet ol! Lütfen ama! Şahit mi kalmadı bu dünyada? :)

Şarkın burada!

"Acıların Kadını" çıktı!

"Acıların Kadını" çıktı!

Seni anlatan şarkı Bergen Ablamızdan geliyor: 'Acıların Kadını'. Evet, yıllar yılı bu dert denilen yolda ne ilk ne de sonuncusun. Evet, çekip gitti sevilenler ve dahi gariplerdi ezilenler. Ve evet, sevdalardan da hep darbe yedin. Ama artık tek başına durma zamanıdır. Acı seni yeteri kadar eğitti ve bu eğitimle maçı alıp gelebilirsin çekirge. Hadi görelim seni, acıların değil, 'acıtanların' kadını ol! :)

Şarkın burada!

"Yalnızım Dostlarım" çıktı!

"Yalnızım Dostlarım" çıktı!

Seni anlatan şarkı İbo'dan geliyor: 'Yalnızım Dostlarım'. Çekmediğin dertler, çile kalmadı; feryatsız ne gündüzün ne de gecen var. Bütün sokaklarda, köşelerde, park/bahçelerde de ağladın. Yalnızlık senin hayatının en büyük gerçeği; ismin yalın hali gibisin vesselam... 'Tutup kolumdan kaldıracak bir kişi bile yok' diye evhamlansan da, etrafında bir sürü dostun var, kıymetini bil onların. Eğer O'ndan bahsediyorsan, amaan ya birisi gider, birisi gelir; salla!

Şarkın burada!

"Hazin Geliyor" çıktı!

"Hazin Geliyor" çıktı!

Seni anlatan şarkı Hakan Taşıyan'dan gelsin: 'Hazin Geliyor'. Bu dünya bir çukursa, sen o çukurun en dibindesin demek, yanlış olmaz sanırım. Şimdi 'dipten yukarıya çıkacaksın' desek de, dinlemezsin. Çünkü yükler sırtına ağır geliyor artık, işte tam da bu yüzdendir 'yaşamak ölmekten hazin geliyor' demelerin. Sen zaten her şeyi böyle uçlarda yaşayan birisisin. Yani abartı sende bir sanat değil; adeta bir huy, bir oluş. Nasıl olacak bilemiyoruz?!

Şarkın burada!

"Hain Geceler" çıktı!

"Hain Geceler" çıktı!

Seni anlatan şarkı Cengiz Baba'dan geliyor: 'Hain Geceler'. Yalnızlığın ne olduğunu bilmeyen ve merak eden birisi gelse ve dese ki 'bana yalnızlığı anlatın'. Ona seni göstersek 'ok anladım' der, o derece yalnızlığın tarifi bir insansın. Tek dostun meyler; dilin onun ismini heceler; kahrolası tek şeyse pek tabii ki onu senden çalan hain geceler!

Şarkın burada!

"Götür Beni Gittiğin Yere" çıktı!

"Götür Beni Gittiğin Yere" çıktı!

Seni anlatan şarkı Emrah'tan geliyor: 'Götür Beni Gittiğin Yere'. Sen zamansız ayrılmış bir insansın. Galiba bu ayrılığın nedeniyse mesafe. Artık Erasmus'la yurtdışına mı gitti, başka şehirde mi okuyor, orasını bilemeyiz. Ancak sen de bu kadar abartma yahu! Gittiği gibi gelecek işte, hatta bu kadar darlarsan ters tepebilir, bizden demesi. Yoksa kimsenin seni zulümlere/ölümlere falan attığı yok. Götür beni gittiğin yere diye de bir dünya da yok. Kısaca çok seviyorsan sen gideceksin peşinden; doğruya doğru. :)

Şarkın burada!

"İkimiz Bir Fidanız" çıktı!

"İkimiz Bir Fidanız" çıktı!

Seni anlatan şarkı Hakkı Bulut'tan gelsin: 'İkimiz Bir Fidanın Güller Açan Dalıyız'. Sen birisini sevmekten ziyade, sevme-aşık olma konseptini seviyorsun: İlk defa el ele tutuşmak, saçma sapan kavgalar, karında oluşan acayip hisler... Bu demek değil ki daldan dala konuyorsun. Hayır asla! Çünkü sen 'fidanın güller açan tek dalı'nda duruyorsun! Sadıksın yani, bir ömrü aşabilirsin onunla, daha doğrusu 'doğrusuyla'. Aşkların hep baştan sonu gelir deseler de, aksi de mümkündür; hele senin için. Son olarak 'Severek birbirimizi, hayatta hep gülmeliyiz' diyorsun. Hayat sana güzel be! :)

Şarkın burada!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
22
19
19
10
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

"Nikah Masası" çıktı! Seni anlatan şarkı Ümit Besen'den geliyor: "Nikah Masası". Severek ayrılmışsın, burası kesin. Sevdiğini birine kaptırmışsın, burası da... Devamını Gör

Orhan Ulusoy

"Acıların Kadını" çıktı!

Ece Nur Açış

"Hazin Geliyor" çıktı! Hakan Taşıyan'ı hiç dinlemedim. Müslüm Gürses yok muydu Editör?