Görüş Bildir
Haberler
Kestiği Ağaç ile Lise Öğrencisinin Ölümüne Sebep Oldu, 24 Bin TL Ceza Aldı...

Kestiği Ağaç ile Lise Öğrencisinin Ölümüne Sebep Oldu, 24 Bin TL Ceza Aldı...

Onedio Medya
01.12.2014 - 13:16 Son Güncelleme: 01.12.2014 - 16:52

ARTVİN’in Arhavi İlçesi'nde kestiği ağacın yoldan geçen minibüsün üzerine devrilmesi sonucu 16 yaşındaki Hande Alın’ın hayatını kaybetmesi, ablası 21 yaşındaki Gamze Alın’ın da ağır yaralanması nedeniyle, ‘Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan yargılanan polis memuru Servet Özyılmaz, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın iyi hali ve sabıkasız oluşu nedeniyle cezayı önce 2 yıla indiren mahkeme, ardından da 24 bin lira para cezasına çevirdi ve 24 eşit taksitle ödenmesini kararlaştırdı. Karara büyük tepki gösteren Alın ailesi itiraz etti.

Kaza, Arhavi- Hopa karayolu üzerindeki eski Arhavi Tüneli girişinde 5 Şubat tarihinde meydana geldi. Bahçesinde çalışan polis memuru 51 yaşındaki Servet Özyılmaz’ın kestiği ağacın büyük bir bölümü, Hopa'dan Arhavi yönüne giden Bayram Ali Parlak yönetimindeki 08 M 5204 plakalı minibüsün üzerine düştü. Büyük hasar gören araçtaki yolculardan lise 2’nci sınıf öğrencisi Hande Alın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ablası Gamze Alın da, yaklaşık iki ay süren tedavinin ardından vücudunda yüzde 13 kalıcı hasarla taburcu edildi.

24 BİN LİRA CEZA, 24 AY TAKSİT

Artvin Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçlamasıyla

tutuksuz yargılanan polis memuru Servet Özyılmaz, davanın 22 Kasım'da yapılan ikinci duruşmasında 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın iyi hali ve sabıkasız oluşu nedeniyle cezayı 2 yıla indiren mahkeme, bunu da 24 bin lira para cezasına çevirdi ve 24 ay eşit taksitlerle ödenmesini kararlaştırdı. Alın ailesi, avukatları aracılığı ile Yargıtay’a başvurarak karara itiraz etti.

BENİM HAYATIM, EVLADIM NE OLACAK?

Arhavi İlçesi’nde yaşayan emekli 52 yaşındaki Muammer Alın ile eşi Kıymet Alın, mahkeme kararına tepki gösterdi. Odasında kızının kıyafetlerini koklayan, fotoğrafına sarılarak gözyaşı döken Kıymet Alın, olaydan sonra hayatlarının mahvolduğunu söyledi. Acılı anne, “Kızımın katili ya içeri girecek ya da bana kızımı geri verecek. Herhalde devletimiz aç ya da 24 bin liraya ihtiyacı var. Onun için adama para cezası verip saldılar. Benim hayatım, evladım ne olacak?” dedi.

“ÇOCUKLARIN ARABAYA BİNMESİ SUÇ HALİNE GETİRİLDİ”

Tepkisini dile getiren baba Muammer Alın da, “Kasım ayının ilk gününde ilk duruşma yapıldı, 22'sindeki ikinci duruşmada karar açıklandı. 24 ayda 24 bin lira ödeyecek, cezası ortadan kalkacak. Kızım hayatını kaybetti, diğer kızım da kalıcı hasarla yaşıyor. Polis memuru resmen aklandı. Bakanlıktan mı, yandaşlıktan mı aklandı bunu bilemiyorum. Adeta çocukların arabaya binmesi suç haline getirildi. Bu işin peşini bırakmayacağız. Böyle hukuk olur mu? Bu olay hukuk tarihine geçecek. İleri demokrasi dedikleri bu olsa gerek” diye konuştu.

Muhammet KAÇAR/ ARHAVİ, (Artvin),(DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/artvinde-hande-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0