Görüş Bildir
Haberler
Hamileler, Lohusalıktan Çıkamayanlar ve Yeni Anneler Toplaşın! 13 Adımda Neler Yaşayacağınızı Anlatıyoruz!

etiket Hamileler, Lohusalıktan Çıkamayanlar ve Yeni Anneler Toplaşın! 13 Adımda Neler Yaşayacağınızı Anlatıyoruz!

Yerli ve milli meselelerimizden biri hamilelerin, lohusaların ve yeni annelerin işlerine karışmaktır. Dilimiz çekilmesin tabii ama biraz da empati yapmakta yarar var. Hamileler, lohusalıktan çıkamayanlar ve yeni annelerin neler yaşayacağına dair bir rehber hazırladık. Buyurun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. “Sen artık iki canlısın, iki kişilik yemelisin.”

Kayınvalidenizden bakkal amcaya, hamile olduğunuzu bilen herkes size bunu söyleyecek. Tabii ki canınız ne istediyse yiyin ama ölçüyü tutturmaya gayret edin. Yediklerinizin kalitesi ve dengeli beslenme çok önemli.

2. “Bir şeyler almak için yukarılara uzanma, aman mazallah bebek düşer…”

Söylenenlerin altında elbette bir tecrübe yatıyor ama sırf bardak almak için uzandığınızda bebeğinizin düşmeyeceğini söyleyebiliriz. Sıkıntılı geçirilen hamileliklerde ekstra özen göstermekte fayda var.

3. Doğurunca tabii ki bitmeyecek, asıl macera şimdi başlıyor… “Ye kızım, sen süt yapıyorsun.”

Süt yapmanız için ihtiyacınız olan şey dengeli beslenme ve su. Baklavalar, börekler süt yapmaz. Yapar da sütün kalitesi tartışılır.

4. “Aman sıkı giyin kızım, üşütme.”

Lohusalar üşümez. Aksine, vücut ısıları normale göre biraz daha fazla olur. Siz kendiniz üşüyorsanız tabii ki sarının ama başkalarının yalnızca deneyimle söylediklerini dinlemeyin. En doğrusunu siz biliyorsunuz.

5. “Anne karnından yeni çıktı, çok üşür, kalın kalın giydir.”

Her bebek farklı olsa da normal şartlar altında bebekler üşümez. Yağ dokuları yetişkin insanlardan farklı olduğu için ilk kırk gün anneden bir kat fazla giyinmesi yeterlidir. Sonra sizin gibi giyinebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. “Bebeğini üç ezan emzirme.”

Bunun kaynağının ne olduğu meçhul. Bebeğinizi doğar doğmaz, ilk anda, sütünüz gelse de gelmese de emzirmelisiniz. Üç ezan bebeğinizin en az dokuz saat aç kalması demektir ki bu da hipoglisemiye yol açar. Aman diyelim…

7. “Lohusasın, aman Allah korusun, al basar filan, sen uyuma…”

Al basması muhtemelen postpartum depresyonun bilinmediği zamanlardan kalma bir inanış ama uyumamak size de, çocuğunuza da zarar verir. Mümkün olduğu kadar uyuyun.

8. “Kırk basar, sakın dışarı çıkma, bebeğin ölür.”

Böyle acımasızlık olmaz olsun tabii ama var. Bebeğinizi hastaneden çıktıktan sonra, sağlık açısından bir engeli yoksa istediğiniz kadar dışarı çıkarabilirsiniz. Bu hem size hem de bebeğinize iyi gelecek.

9. “Hiç kilo almamış, sütün yaramamış, mama ver.”

Eskiden alerjiydi, gıda hassasiyetiydi bilmediklerinden kolay olanı yapmışlar ve suçu kadınlara atmışlar. Sütün yaramaması diye bir şey söz konusu değildir. Emmesine rağmen bebeğiniz kilo almıyorsa ya da bir şekilde kilo kaybediyorsa doktorunuza danışmalısınız. Bunun ilk çözümü kesinlikle mama değildir.

10. “Ama sen hiç kilo vermemişsin, hala hamile gibisin.”

Herkes Ebru Şallı değil. Doğurduktan sonra kısa zamanda kilo vermek zorunda değilsiniz. Kendinizi iyi hissettiğiniz, hazır olduğunuz zamanda siz de istiyorsanız aldığınız kiloları verebilirsiniz. Hiçbir kadın toplumsal baskıdan ötürü kilo vermesin zaten.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. “Ama sen de çok alıngan olmuşsun, biraz alttan al.”

Daha önce de dediğimiz gibi, postpartum depresyonun ne olduğunu, lohusalığın ne kadar zor geçtiğini bilmeyenler mutlaka bu sözü edeceklerdir. Yanınızda sizin nazınızı çekecek birilerini bulundurursanız, işiniz kolaylaşır.

12. “Bu günlerinin tadını çıkar, ayaklanınca çok daha zor olacak. Büyüdükçe dertleri de büyüyecek.”

En baştan çocuğunuzu bir dert olarak görmezseniz, büyümesi de sizin için dert olmayacaktır. İnsan yavrusu bu, tabii ki büyüyecek.

13. “Ayyy işe mi başlıyorsun? Yazık değil mi bebeğine… Daha çok küçük.”

Evet, bebeğiniz küçük ama hayatın gerçekleri de hemen ensenizde bekliyor. Bu sözlere kulağınızı tıkamaktan başka çareniz yok. Kendinizi kötü hissetmeyin, bebeğiniz öyle ya da böyle her şekilde büyüyecek.

İç sesinizi dinleyin ve etraftakilerin sözlerini cımbızlayarak işe yarayanları alın. O zaman her şey daha güzel olacak!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
217
32
17
9
8
8
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Doğum yapacağı zaman normal doğum değil de sezeryan istediğinde doktorun redetmesi yüzünden sedyeden atladığı için kafamın yarısını çıkarmayı başarıp hastan... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bir de emzirirken korunmaya gerek yok diyen cahiller var, dinlemeyin! tekrar ilişkiye girebileceğiniz andan itibaren korunun!

Akif Koyun

Hamile ve lohusalara yardımcı olan Al Karısı diye bir peri varmış, onun gelmesi için dua edin. Eski Türkler öyle yapıyormuś.