Görüş Bildir
Haberler
Halil Cibran’dan “Aşk” Üzerine Yapılmış 13 Nefes Kesen Tespit

Halil Cibran’dan “Aşk” Üzerine Yapılmış 13 Nefes Kesen Tespit

diazepam
25.08.2015 - 12:16

Halil Cibran, Lübnan’da doğmuş ardından Amerika’ya göç etmiş sonra eğitimi için tekrar Lübnan’a dönmüştür. Daha sonra tekrar Amerika’ya giden Cibran eserlerini burada vermiş ve kendi halkından çok batılılar tarafından tanınmış büyük bir şair filozof ve sanatçıdır. Şiirleri 20'den fazla dile çevrilmiş, çizimleri ve tabloları dünyanın en büyük kentlerinde sergilenmiştir.

“…sonra, varlıklı bir adam konuştu: ‘bize vermekten bahset.’

Ve o cevap verdi:

Sahip olduklarınızdan verdiğinizde,

Çok az şey vermiş olursunuz;

Gerçek veriş, kendinizden vermektir…”

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşk sizi çağırdığı zaman izleyin onu, yolu çetin, sarp olsa da.

2. Ve kanatlarıyla sizi sardığında, kendinizi ona teslim edin, tüylerinin içine gizlenmiş keskin kılıç sizi yaralayacak olsa da…

3. Ve aşk sizinle konuştuğunda, inanın ona; sesi, kuzey rüzgarlarının bahçeleri darmadağın ettiği gibi, düşlerinizi dağıtsa da…

4. Aşk sizi taçlandırırken, çarmıha da gerebilir, hem büyütür hem budar sizi…

5. Yükselip tepenize, güneşte titreyen en körpe dallarınızı okşadığı gibi, alçalıp köklerinize, toprağa sıkı sıkı tutunan bağlarınızı sarsabilir de…

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ve buğday demeti gibi bağrında birleştirir sizi, kabuklarınızdan soyup çıplak bırakır, apak edinceye kadar öğütür, kolay biçim alacak kadar yoğurur.

7. Ve sonra koyar sizi kutsal ateşine, Tanrının kutsal şöleninde okunmuş ekmek oluncaya kadar.

8. Aşk bütün bunları, siz yüreğinizin sırlarına eresiniz ve bu bilgiyle hayatının yüreğinin bir parçası olasınız diye yapacaktır.

9. Ama eğer siz, korkuya kapılıp, sadece aşkın güvencesini ve hazzını isterseniz, çıplaklığınızı örtüp aşkın harmanını terk edin daha iyi.

10. Güleceğiniz, ama doyasıya gülemeyeceğiniz ve ağlayacağınız, ama tüm gözyaşlarınızı dökemeyeceğiniz mevsimleri olmayan bir dünyaya dönün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aşk kendinden başka hiçbir şey vermez ve kendinden başkasından da almaz, aşk ne sahip olur, ne de sahip olunur; çünkü aşk yeter aşka.

12. Aşka yol çizebileceğinizi düşünmeyin, çünkü aşktır size yol gösterecek olan, sizi kendine layık bulursa eğer.

13. Aşkın bir arzusu yoktur kendini gerçekleştirmekten başka.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
19
9
7
6
3
1