Görüş Bildir
Haberler
Hâlâ Usanmadan Dinlediğimiz 90'ların Türkçe Pop Şarkılarından Çıkarılacak 13 Ders

Hâlâ Usanmadan Dinlediğimiz 90'ların Türkçe Pop Şarkılarından Çıkarılacak 13 Ders

Bugün bu teknoloji bolluğu içinde neler neler yapılıyor, ne mucizeler yaratılıyor ama yine de 90'lı yılların şanına erişemiyor hiçbir şey. 90'lı yıllara dair özlediğimiz çok şey var elbette ama bunların başında o dönemde zirve yıllarını yaşayan Türkçe Pop geliyor!

Kasetleri takıp takıp dans ettiğimiz, ağladığımız, eğlendiğimiz, öfkelendiğimiz ama hep tadı başka bu şarkılara bir de farklı bir gözle bakmaya, hayata dair çıkarımlar yapmaya ne dersiniz? 

Haydi, hep birlikte bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşk öyle yenilir yutulur bir şey değildir. Ne olmuşsa olmuş, o gururu ateşe verin ve ne hissediyorsanız dile getirin.

'İşte kuzu kuzu geldim, dilediğince kapandım dizlerine. Bu kez gururumu ateşe verdim, yaktım da geldim.'

Çünkü ne zamanı ne de yaşananları geri alabilirsiniz. Ama affedilmeyi beklemek ve bu uğurda emek vermek sizi her zaman daha da yüceltir.

2. Fakat iyi düşünüp tartmalı, adımları dikkatli atmalı! Aldatmak karakter meselesidir, bir kere tadını alınca devamının gelmeyeceğini kim garanti edebilir?

90'ların bebek suratlı bebetosu Burak Kut'un da dediği gibi 'Yaşandı bitti saygısızca, aldatmanın tadına varınca. Doğru söylesen kimin umrunda? Gözüme inanırım, haydi zıpla.'

3. Aynen öyle! Umrumda değil diyebilmenin ne denli önemli olduğunu hafızamıza kazımalı, bazı şeylerin bitirilmesi gereken noktayı iyi saptamalıyız.

'İnsaf bu kadar eziyet kim çeker / Her lafı her sözü ayrı keder / Özrü kabahatinden de beter...' diye yakınan Candan Erçetin gibi yola gelir diye yıllarca didinirseniz canınızdan bezersiniz tabii.

4. İnsanlara her istediklerinde yanlarında olamayacağınızı hissettirin. Gerektiğinde ardınıza bile bakmadan gitmeyi bilin.

'Beni bir daha sorma yolcu, arama gittiğinden yerden...' Stalk da yapmayın, daha kolay unutursunuz.

5. Bırakın hayat bir sağdan bir soldan vuruyorsa vursun. Siz eğlenmenize, gününüzü gün etmeye bakın.

Siz 'eğlen güzelim gününü gün et, ben vazgeçmişken eğlen...' diyen süperstarımız Ajda Pekkan'ın sözünü dinleyin. Karaları da onlar bağlasın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Açıksözlü olun, sözünüzü asla sakınmayın. Kaybedecek neyiniz var, içinize atmaya değer mi hiç?

Sonra çatlarsınız alimallah... Hem Gülşen ne diyor: 'Gizleme benden, çekinme söyle / Yollarıma çık, yürekli ol. Saklanma benden, derdini söyle / Sen karşıma çık, yürekli ol.'

7. Sonrasında "ay inanmıyorum" diye kalmamak için kimseden boyunu aşacak sorumluluklar beklememek gerek.

Her insanın zorluklarla başa çıkabilme eşiği farklıdır neticede. 'Deli sevdaymış yolu bilmezmiş / Zora gelmezmiş ay inanmıyorum!' demeyin sonra Aşkın Nur Yengi gibi.

8. Samimiyet ve sadakatin ne denli önemli olduğunu unutmayın. Sevginizi, kelimeler yetmiyorsa, hissettirin sonuna kadar.

'Kelimeler yetmez böyle bir aşka / Hiç benzeri yok bendeki başka...' diyip adeta işlenmemiş bir kalas gibi durur da karşınızdakinden sevginizi hissetmesini beklerseniz, çok beklersiniz. Bakın Hakan Peker'e nasıl sevmiş ki öyle kadın üstünü başını değiştirip geri döndü...

9. En az Mirkelam kadar kararlı olun. O yol sizi nereye götürecek bilmeseniz dahi istediğiniz şeyin peşinden koşabildiğiniz kadar koşun.

Ama siz 'Bu yüzden her gece ben / Her gece üzülmüşüm / Bu yüzden her gece bu / Aşkın diline düşmüşüm.' diyen Mirkelam gibi her gece üzülmeyin. :(

10. Dürüstlük, şu fani dünyadaki en somut olgudur. Ağlatsa da güldürse de hiçbir zaman dürüst tavrınızdan taviz vermeyin.

Dürüstlük her zaman kazandırır diyemeyiz elbet fakat ne güzeldir, ne hafif hissettirir insana kendini! Nazan Öncel de biliyor bunu: 'Ben çocuk olmadım / Ekmek çaldım fırından / Katık buldum çöplükten / Polis koştu peşimden / Hırsız polis oynadım / Ben sokak kızıyım.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tekme tokatlı kavgalara hiç gerek yok. İncelikli ama bir o kadar okkalı laflarla da sizi üzenin canını pek âlâ acıtabilirsiniz.

'Ah verin elime de kırayım cadının derisi kara elini / Seni gidi dilleri fitne fücur kıyametin gelsin...' Daha ne desin bu kadın?

12. Kendinizi de ihmal etmeyin, kendi gücünüzün her daim farkında olun.

Gülün, dans edin, andan keyif alın. Bütün numaralarınızı ortaya koyun. 90'lara şarkı sözleriyle ayrı danslarıyla ayrı damgasını vuran Yonca Evcimik'in de dediği gibi: 'Bandıra bandıra ye beni / Hiç doyamazsın tadıma / Bütün numaralar bende / Sen de var benim farkıma / Kalma sakın başka yerde / Ne işin var başka yerde?'

13. Korkularınızdan tamamen kurtulun. Ne aşkta korkuya yer olsun ne de hayatınızın geri kalan kısımlarında.

Korku; insanı kısıtlar, engeller, esir eder. Mümkün olduğunca hepsinden kurtulun. 90'ların en sevdiğimiz çifti Oya-Bora'nın da sözleri gibi: 'Al aşkım beni yanına dalmışım sarhoşluğuna / Bir ömrü senle aşalım al uçur beni sonsuza / Kaybetmek varsa ne çıkar / Aşkta yer yok hiç korkuya...'

90'lar ruhunun sizi asla terk etmemesi dileğimizle...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
176
89
21
11
10
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
prens dastan

kuzu kuzu 2001

cookielyon

çok seviyorum 90ları be

Pasif Kullanıcı

"Gizleme benden, çekinme söyle Yollarıma çık, yürekli ol. Saklanma benden, derdini söyle Sen karşıma çık, yürekli ol." 80-90lar çok güzeldi. sarkılar... Devamını Gör