Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu Film Keyfiniz Bizden: Son Dönemin En Sağlam Filmlerinden Oluşan 50 Öneri

Hafta Sonu Film Keyfiniz Bizden: Son Dönemin En Sağlam Filmlerinden Oluşan 50 Öneri

EC was here.
08.01.2017 - 15:23

Yeni çıkan filmler arasından es geçtikleriniz varsa bu 2015 ve 2016 filmlerinden oluşan seçkiye bir göz atın. 👊

Film özetleri her zamanki gibi beyazperde.com'dan alıntılanmıştır. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Stajyer / The Intern (2015)

50. Stajyer / The Intern (2015)

IMDb: 7.1

Başarılı bir şirketin sahibi olan Jules Ostin, çalışanlarından birinin tavsiyesiyle yeni bir stajyer programı başlatır. Biraz yaşını almış insanlara yönelik olan bu deneysel programa ilk başlayan kişi ise 70 yaşındaki Ben Whittaker olur. Şirketin genç kadrosunun yaş ortalamasını bir hayli yükselten Whittaker ile yanında çalıştığı Ostin arasında zamanla iş ilişkisi sağlam bir dostluğa dönüşecektir.

49. Geçmişten Gelen / The Gift (2015)

49. Geçmişten Gelen / The Gift (2015)

IMDb: 7.1

Simon ve Robyn yeni evli, genç bir çifttir. Hayatları tam da planladıkları gibi giderken, Simon'ın bir lise arkadaşıyla karşılaşması tüm yaşamlarını alt üst edecektir. Simon, Gordo'yu ilk başta tanımaz ama bir dizi beklenmedik karşılaşma ve kaynağı belirsiz hediye, geçmişten gelen korkunç bir sırrı da açığa çıkartacaktır. 20 sene önce Simon ve Gordo arasında gerçekleşen olayın rahatsız edici, gerçek yüzünü öğrenince Robyn hayata dair sorgulamalara da girecektir.

48. Yeni Ahit / Le tout nouveau testament (2015)

48. Yeni Ahit / Le tout nouveau testament (2015)

IMDb: 7.2

Bu gerçeküstü komedide Tanrı, karısı ve kızıyla normal bir hayat süren sıradan bir Belçika vatandaşıdır ve bir apartman dairesinde yaşamaktadırlar.  Bir gün kızı Ea, babasının bilgisayarını karıştırıp bütün dünyayı bir kaosa sürüklediğinde baba-kızın da arası açılır. Küçük kız yeryüzünde yaşayan herkese kendi öleceği günün tarihini kısa mesaj yoluyla atar. Ardından da evden kaçıp altı havari bulmaya karar verir...

47. Hayat Işığım / The Light Between Ocean (2016)

47. Hayat Işığım / The Light Between Ocean (2016)

IMDb: 7.2

Avustralya'nın izbe bir kıyısında deniz feneri bekçiliği yapan ve savaş sonrası bunalımı yaşayan gazi Tom Sherbourne ile Parageuse Kasabası'nda tanıştığı, savaşta kaybettiği iki ağabeyinin yasını tutan karısı Isabel sakin bir hayat sürmektedirler. Çiftin en büyük isteği çocuk sahibi olup aile kurmaktır. Bir gece içinde bir adam cesedi ve bir kız bebeğin bulunduğu gizemli bir sandal kıyıya vurur. İkili çok zor bir kararın eşiğindedir, çocuğun ailesini aramak yerine çocuğu yanlarına alarak yaralarını sarmaya çalışırlar...

46. Nefesini Tut / Don't Breathe

46. Nefesini Tut / Don't Breathe

IMDb: 7.2

Kör bir adamın evine girip, hırsızlık yaparak yakalanmadan kurtulabileceklerini düşünen üç arkadaşın hikayesi. Adamın göründüğü kadar çaresiz olmadığını fark ettiklerinde ise korkunç bir hata işlediklerini anlamışlardır ancak; evin içerisindeki ölümcül kovalamaca çoktan başlamıştır bile.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Ölümsüz Aşk / The Age of Adaline (2015)

45. Ölümsüz Aşk / The Age of Adaline (2015)

IMDb: 7.2

Bir çağ değişirken doğmuş olan Adaline Bowman, geçirdiği bir kaza sonucu hiç yaşlanmamakla 'ödüllendirilir'. 29 yaşında yaşlanmamaya başlar ve yıllar boyunca insanlardan mümkün olduğunca uzak, izole bir hayat sürmek zorunda kalır. Bu süreçte dünyanın sıra dışı değişimine de tek başına tanık olur ve bunun zorluğunu tek başına atlatmayı başarır. Bu yalnızlık karizmatik Ellis Jones ile tanışmasına kadar sürer... Ellis Jones, Adaline'e hayatı gerçek anlamda yaşamanın nasıl bir his olduğunu hatırlatacak, bir adım daha ötesine geçerek gerçek aşkı yaşamasını sağlayacaktır. Adaline, genç adamın ailesiyle geçireceği bir hafta sonunda yine sırrının ifşa olması tehlikesini yaşayınca hayatını sonsuza dek değiştirecek bir karar verir...

44. Cloverfield Yolu No:10 / 10 Cloverfield Lane (2016)

44. Cloverfield Yolu No:10 / 10 Cloverfield Lane (2016)

IMDb: 7.3

Büyük bir trafik kazası geçiren Michelle, gözlerini yer altında konumlanmış bir sığınakta açar. Yanında ise, dışarıda kimyasal bir saldırı olduğunu ve kesinlikle dışarıya çıkamadıklarını iddia eden iki yabancı adam vardır.

43. Deepwater Horizon: Büyük Felaket / Deepwater Horizon (2016)

43. Deepwater Horizon: Büyük Felaket / Deepwater Horizon (2016)

IMDb: 7.4

Filmin öyküsü açık deniz üzerinde faal durumda olan sondaj kulesinin petrol sızdırması ve Nisan 2010'da patlaması ile Amerikan tarihindeki en büyük petrol kaçağı haline gelmesi üzerine kurulu. O gün Deepwater Horizon‘da çalışan ve olabilecek en korkutucu şartlara maruz kalan 126 kişilik ekibin hikayesi beyaz perdeye taşınıyor. İyi eğitilmiş olan karma ekip, vardiyalarını tamamlayıp kıyıda bekleyen aileleriyle bir araya gelmeyi umut eder. Ancak bir anda hayatlarındaki en kara saati yaşamaya başlayan ekip, okyanusun ortasında durdurulamaz bir yangın ile cesurca savaşmak zorunda kalır.

42. Snowden (2016)

42. Snowden (2016)

IMDb: 7.4

Edward Snowden askerde iki bacağını da sakatlaması sonucu zorunlu olarak terhis edilir. Ülkesine hizmet etmek için yanıp tutuşan bu genç, şansını bir de CIA'den yana kullanmayı dener ve elemeleri üstün başarıyla geçer. CIA'deki özel bir birim insanların e-postaları, yazışmaları gibi tüm İnternet ortamı hareketlerine bakarak, cep telefonu ve web kamerası ile takip ederek herkesi izlemekte ve bir profil oluşturmaktadır. Edward Snowden kıvrak zekasıyla, halktan gizlenen bu olayı ifşa etmeyi ve devletle ilgili ulaştığı önemli verileri doğru insanlara teslim etmeyi kendine görev edinir.

41. Tehlikeli Yürüyüş / The Walk (2015)

41. Tehlikeli Yürüyüş / The Walk (2015)

IMDb: 7.4

1974 yılında Fransız ip cambazı Philippe Petit, kariyerinin belki de en tehlikeli denemesine girişir: Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin arasındaki boşlukta yürümek! Philippe Petit, akıl hocası Papa Rudy'nin yardımı ve desteğiyle tüm engellere ve risklere meydan okuyarak kulelerin arasına ip gerip bu tehlikeli yürüyüşü gerçekleştirmeyi planlar. Philippe Petit, uluslararası bir ekibin desteğiyle, Başkan Richard Nixon'ın istifa edebileceğini açıklamasından bir gün önce kulelerin arasına çelik kablo düzeneğini yerleştirir. O günlerde henüz tamamlanmamış olan ve kısmen kullanılan kulelerin arasında dans eden bu cambaz, tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başaracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. İyi Adamlar / The Nice Guys (2016)

40. İyi Adamlar / The Nice Guys (2016)

IMDb: 7.4

1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir. Bu kız, ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountain’ın gizemli ölümünü çözebilecek bilgilere sahip tek kişidir. Bu araştırma esnasında iki dedektif kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin hedefinde bulur.

39. Son Şans / Southpaw (2015)

39. Son Şans / Southpaw (2015)

IMDb: 7.4

Billy Hope kariyerinin zirvesine çıkmak için çabalayan başarılı bir boksördür. Ailesinden yana da her şeyin yolunda gittiği kusursuza yakın bir hayat sürerken karısının trajik ölümüyle sarsılan Billy, kendini alkol ve uyuşturucu batağında bulur. Düştüğü deliğin en dip noktasıyla ise kızının velayetinin elinden alınması ve evini kaybetme ihtimalinin ortaya çıkmasıyla tanışır. Billy bu noktada eski bir boksör olan Tick ile buluşup ondan kendini eğitmesini ister. Tick genç adamı yalnızca boks alanında değil ruhsal anlamda da geliştirmeye çalışır. Billy üst seviyede profesyonel bir boksör olup hayallerini gerçekleştirmeye çalışırken kızını geri kazanmak için de mücadele edecektir.

38. Karınca Adam / Ant-Man (2015)

38. Karınca Adam / Ant-Man (2015)

IMDb: 7.4

Mesleğine aşık olan ve bu konuda Reed Richards'ı bile aman aman aratmayan biyokimya uzmanı Dr. Hank Pym; altatomik partiküller üzerinden ilginç bir formül geliştirir. Fakat Pym'ın geliştirdiği ve insanlığın geleceğini tayin edeceğine inandığı bu formül daha önceki testlerin hiçbirinde başarılı olmamıştır. Ayrıca henüz başarılı olabilmiş bir insanlı deneyden de söz edebilmek mümkün değildir. Pym, cisimlerin boyutlarını değiştirebilen bu formülün denemelerini yapmaya başlar ancak işler pek de umduğu gibi gitmez.  Uygulama sırasında yaşadığı bir kaza sonucu, yeni bir yetenek kazanır. Artık çevresindeki bütün böceklerle iletişim kurabilmekte hatta onları kontrol edebilmektedir.

37. Görevimiz Tehlike 5 / Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

37. Görevimiz Tehlike 5 / Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

IMDb: 7.4

Ethan Hunt ve ekibi; bu zamana kadar karşılaştıkları en büyük düşmana karşı mücadeleye girmeye hazırlanıyor. IMF’i ortadan kaldırmayı hedefleyen uluslararası bir dolandırıcılık örgütü olan Sendika’nın tehlikeli faaliyetlerinden kurtulmayı hedefleyen ve bu yasadışı örgütün kökünü kazımak için yola çıkan ekip; kısa bir süre sonra bu son derece tehlikeli organizasyonun hedefi haline geliyor. Bu kovalamaca hem Hunt hem de maharetli ekibini; en zor görevlerinden biriyle karşı karşıya getiriyor.

36. Trumbo (2015)

36. Trumbo (2015)

IMDb: 7.5

Yetenekli senaryo yazarı Dalton Trumbo'nun hayat hikayesinden kesitler taşıyan filmde; 1940 döneminde başlatılan cadı avı ve bu sebeple Hollywood'daki pek çok yıldız ismin başlarının belaya girmesi perdeye taşınıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Korku Seansı 2 / The Conjuring 2

35. Korku Seansı 2 / The Conjuring 2

IMDb: 7.5

Film, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren çiftine odaklanıyor.

Warren’lar, hayret verici doğaüstü araştırmalarına, kötü niyetli bir ruhun dört çocuk büyüten bekar bir annenin evine dadanması üzerine, aileye yardım eli uzatmak için Kuzey Londra’ya doğru yola koyuluyorlar.

34. Yenilmezler: Ultron Çağı / Avengers: Age of Ultron (2015)

34. Yenilmezler: Ultron Çağı / Avengers: Age of Ultron (2015)

IMDb: 7.5

Iron Man, barışın sağlanması için bekletilen bir sistemi yeniden başlatmak ister fakat işler hiç de umduğu gibi gitmez. Bunun üzerine Thor, Kaptan Amerika, Hulk, Nick Fury, Black Widow ve Hawkeye yeniden bir araya gelir. Ultron adıyla bilinen James Spader ise bütün acımasızlığıyla ilerlemekte ve insanoğlunun soyunu tüketmek için korkunç planlar peşindedir. Yenilmezler bir araya gelip savaş başladığında, yeni gizemli karakterler ve gizli ittifaklarla gerilimin dozu iyice artar.

33. İftarlık Gazoz (2016)

33. İftarlık Gazoz (2016)

IMDb: 7.6

1970’ler Türkiye’sinin barış ve huzur dolu Ege kasabalarından birinde ailesi ile beraber yaşayan Adem, zeki ve çalışkan bir öğrencidir. 5.sınıfı yeni bitiren Adem, yaz tatilini boş geçirmek istemez ve ailesine Gazozcu Cibar Kemal Usta ile çalışmak istediğini söyler. Zor da olsa ailesinden izni koparan Adem gazozcu çırağı olarak çalışmaya başlar. 

Ramazan ayının başıdır ve Adem camide imamın oruç ile anlattıklarını üzerine alınır, üstelik Berna da oruç tutacaktır. Küçük olduğu için oruç tutmasına izin vermeyen ailesinden gizli oruç tutmaya başlar fakat Ege’nin yaz sıcağında, bir yandan da gazoz satarken oruç tutmak hiç de kolay değildir. 

Hele de bozmanın kefareti 61 gün iken ve Berna’nın aslında direk orucu tuttuğunu öğrenmişken! Susuzluk ve açlık onu çok yormuştur, seraplar görmeye başlar. Adem’in yaşadığı bu zorluklar, onu bir maceranın içine sürükler. Bitmek bilmeyen bu uzun gün, Gazozcu Ustası Cibar Kemal ve Adem için nasıl tamamlanacaktır?

32. Sully (2016)

32. Sully (2016)

IMDb: 7.6

Sully, 15 Ocak 2009’da arızalanan yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirerek bir nevi imkansızı başarıp kahraman haline gelen pilot Chesley Sullenberger’i konu ediniyor. Kaptan Sully elverişsiz koşullarda uçağı Hudson Nehri'ne indirmeyi başarıp 155 yolcunun hayatını kurtarmıştı. Fakat her ne kadar medya ve halk tarafından usta uçuş yeteneği, cesareti ile gündeme gelse de bazı yetkililer tarafından açılan soruşturma nedeniyle itibarını ve işini kaybetme tehlikesi ile yüz yüze gelecektir.

31. Casuslar Köprüsü / Bridge of Spies (2015)

31. Casuslar Köprüsü / Bridge of Spies (2015)

IMDb: 7.6

Soğuk Savaş sırasında James B. Donovan adındaki avukat CIA tarafından işe alınmıştır. Avukat gergin bir müzakere görevine dâhil olup Sovyetler Birliği tarafından uçağı düşürüldükten sonra tutuklanan U-2 casus uçak pilotu Francis G. Powers'in Birleşik Devletler'de casusluk suçuyla tutuklu bulunan KGB istihbarat ajanı Rudolf Abel ile takas edilerek serbest kalması için çalışmaya başlar. Film, 1960 yılında gerçekleşen U-2 krizini anlatmaktadır

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Orman Çocuğu / The Jungle Book (2016)

30. Orman Çocuğu / The Jungle Book (2016)

IMDb: 7.6

Ailesini kaybeden bir erkek çocuk vahşi ormanın derinliklerinde bir ayı, bir siyah panter ve bir kurt sürüsü tarafından büyütülür. Bagheera, Mowgli’ye bu macerada akıl hocalığı yapacaktır. Canlı-aksiyon ve epik türündeki bu hikayede, kurtlar tarafından yetiştirilen Mowgli evi bildiği tek yeri terk etmek zorunda kalınca, hem kendisini hem dış dünyayı keşfetmek için yeni bir arayışa çıkacaktır.

29. Sicario (2015)

29. Sicario (2015)

IMDb: 7.6

Sicario, ABD ve Meksika arasında bulunan kanunsuz sınır kenti Suarez'de idealist bir FBI ajanı olan Kate ve özel operasyon kuvveti görevlilerinin uyuşturucu kartelleriyle mücadele etmek için görevlendirilmelerini konu alıyor. Sicario, oyunu kurallarına göre oynamayan suçlulara ulaşmak için sınırları zorlayan soluk soluğa bir operasyonun hikayesi.

28. Mustang (2015)

28. Mustang (2015)

IMDb: 7.7

İnebolu'da geçen bir hikayeyi ele alan Mustang, beş kız kardeşin özgürlükleri için verdikleri mücadeleye odaklanıyor. Lale ve kardeşleri oynadıkları bir oyunun çevreleri tarafından beklenmedik bir skandala dönüştürülmesi sonucu adeta ev hapsine mahkum olurlar. Bu durum öyle bir noktaya sürüklenir ki evde evlilik planları dahi yapılmaya başlanır. Ancak beş kardeş üzerlerinde kurulan bu baskıları yenip özgürlüklerine kavuşmak için yeni yollar arayacaktır.

27. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar / Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

27. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar / Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

IMDb: 7.7

Alışılmadık magizoologist(sihirli yaratıkları inceleyen kişi) Newt Scamander güvenilir yıpranmış bavuluyla birlikte New York’a gelir. Bu bavul göründüğünden çok, çok ve çok büyük olan büyülü bir eşyadır. Bavul Newt’ın dünyanın her tarafına yaptığı yolculuklardan bulduğu nadir ve nesli tükenmekte olan sihirli yaratıklara ev sahipliği yapmaktadır. Scamender bu gezilerinde, Amerikan büyü topluluğunun Muggle’lardan korku içinde saklandıklarının farkına varır ve burada büyücülerin ortaya çıkma tehlikesinin, İngiltere’den daha büyük sorun yarattığını anlar. Fantastik Canavarlar; eşsiz yeteneklere sahip İngiliz büyücünün büyüfobik Amerika’ya yaptığı yolculukta, kesinlikle çok tehlikeli olan bazı yaratıkların bavuldan dışarı çıktığında ne olacağının hikayesidir.

26. Ex Machina (2015)

26. Ex Machina (2015)

IMDb: 7.7

Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi'nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde 1 haftalık bir 'ödül' kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası Caleb'i beklemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Hell or High Water (2016)

25. Hell or High Water (2016)

IMDb: 7.8

Bankaya borçlanan ve tek varlıkları olan aile çiftliğini ipotekten kurtarmaya çalışan iki erkek kardeşin western hikâyesini anlatıyor. Parayı denkleştirmek için banka soyan Tanner ve Toby, şehirden şehre dolaşarak izlerini kaybettirmeye çalışır fakat peşlerine düşen emektar polis müfettişi o kadar kolay pes etmeyecektir...

24. Beasts of No Nation (2015)

24. Beasts of No Nation (2015)

IMDb: 7.8

Jane Eyre uyarlamasıyla uluslararası sinema arenasında parlayan ve True Detective diziyle de dikkatleri üzerine toplayan genç yönetmen Cary Fukunaga'nın Uzodinwa Iwala'nın aynı adlı eserinden beyaz perdeye taşıdığı filmde, Afrika ülkesindeki iç savaşta savaşması için ailesinden kopartılan çocuk asker Agu’nun öyküsü anlatılıyor.

23. Ben, Earl ve Ölen Kız / Me and Earl and the Dying Girl (2015)

23. Ben, Earl ve Ölen Kız / Me and Earl and the Dying Girl (2015)

IMDb: 7.8

17 yaşındaki Greg Gaines'ın sosyalleşmeyle ilgili sorunları vardır, lise hayatını mümkün olduğunca görünmez bir tip olarak geçirmeyi planlamaktadır. Ancak annesinin hiç de bu durumu kabullenmeye niyeti yoktur. Annesi Greg'in yakın zamanda kanser teşhisi konulan sınıf arkadaşı Rachel ile arkadaşlık kurmasını istemektedir. Greg annesinin bu teklifini isteksizce kabul etmek zorunda kalır ve böylece iki genç arasında hayal bile edemeyecekleri bir dostluk başlar.

22. Gece Hayvanları / Nocturnal Animals (2016)

22. Gece Hayvanları / Nocturnal Animals (2016)

IMDb: 7.8

Susan Morrow, 19 yıl önce yazar eşi Edward Sheffield’ı terk eder. İkinci evliliğinde ise bir doktorun eşi olarak düzenli bir hayat sürmektedir. Bir gün posta kutusunda eski eşinin hiç yayımlanmamış olan ilk romanının taslağını bulur. Eski eş kendisinin fikrini sormaktadır. Susan, bir matematik profesörü olan eski eşi Tony’nin ailesi ile çıktığı bir yolculuğu anlatan 'Noctural Animals' adındaki bu kitabı elinden bırakamaz. Kitabın kahramanı Tony’nin hayatı berbat bir hale geldikçe Susan da geçmişini hatırlayacaktır. Bu tehlikeli duygular onun geleceğini kemirecek ve hayatını değiştirecektir.

21. Straight Outta Compton (2015)

21. Straight Outta Compton (2015)

IMDb: 7.9

1987 yılında California'daki Compton sokaklarından NWA (Niggaz Wit Attitudes) adında 5 genç adamdan oluşan bir grup çıkar ve hayat hakkındaki isyankar görüşleri ile kendi müziklerini kullanarak Hip Hop kültüründe bir devrim yaparlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Doctor Strange (2016)

20. Doctor Strange (2016)

IMDb: 7.9

Başarılı cerrah Stephen Vincent Strange, geçirdiği bir trafik kazası sonucunda elindeki sinirler zarar görünce artık mesleğini yapamaz hale gelir. Tüm yaraları iyileştirebilen, Tibet'te yaşamakta olan Ancient One adlı büyücünün varlığını öğrenmesi onun için yeni bir umut olur. Tibet'e giden cerrah sandığından çok daha büyük güçlerle karşılaşacaktır.

19. The Hateful Eight (2015)

19. The Hateful Eight (2015)

IMDb: 7.9

Bir posta arabası, kış soğuğu yaşayan Wyoming’den geçer. Yolcular, cellat John Ruth ve yakaladığı kaçak Daisy Domergue, Domergue'nun adalete teslim edilmesi için Ruth'un 'Cellat' olarak bilindiği Red Rock kasabasına hızla yol alır. Yolda iki yabancıyla tanışırlar: Biri, kötü şöhretli bir ödül avcısı olan, zenci bir eski federasyon askeri Binbaşı Marquis Warren ve diğeri de kasabanın şerifi olduğunu iddia eden güneyli haydut Chris Mannix. Tipide yollarını kaybeden Ruth, Domergue, Warren ve Mannix, bir dağ geçidindeki konaklama yeri olan Minnie's Haberdashery'ye sığınır. Minnie's'e vardıklarında onları mekânın sahibi değil, dört yabancı karşılar: Minnie annesini ziyaret ederken Minnie's'e göz kulak olan Bob, Red Rock celladı Oswaldo Mobray, Kovboy Joe Gage ve Müttefik Sanford Smithers. Fırtına, dağdaki konaklama yerini etkisi altına alırken, sekiz gezginimiz, Red Rock'a hiç varamayabileceklerini öğrenir.

18. Kubo ve Sihirli Telleri / Kubo and the Two Strings

18. Kubo ve Sihirli Telleri / Kubo and the Two Strings

IMDb: 8.0

Kubo, deniz kenarındaki köyünde sakin ve sessiz bir hayat sürmektedir. Fakat geçmişten gelen bir ruh, eski bir kan davasını yeniden alevlendirince hayatı alt üst olacaktır. Tanrılar, canavarlar gibi pek çok doğaüstü yaratık harekete geçince, Kubo hayatta kalmak için eski bir samuray savaşçısı olan babasının zırhını bulmak zorundadır...

17. Sing Street (2016)

17. Sing Street (2016)

IMDb: 8.0

80'lerde İrlanda'nın Dublin şehrinde yaşayan bir gencin, müzik grubu kurup baskıcı ailesinin yanından kaçıp Londra'ya taşınması anlatılıyor.

16. Captain Fantastic (2016)

16. Captain Fantastic (2016)

IMDb: 8.0

Ben Cash, ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Bu izole ortamda ebeveynlik, kendi doğrularını yaratmıştır ve çocuklar moderniteye karşı bir bağışıklık kazanamamışlardır. Ben, kendini çocuklarını büyük bir titizlikle hem fiziksel hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Fakat karısı Leslie’nin ölümü ormandaki 'düzeni' de sarsar. Zira çocuklar annelerinin cenazesine katılmak için şehre ve medeniyete dönmek isterler. Ev eğitimi ile yetiştirdiği çocuklarının hem annesi hem babası olan Ben için bundan sonrası ormandaki hayattan daha zor olacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Marslı / The Martian (2015)

15. Marslı / The Martian (2015)

IMDb: 8.0

Mars gezegenine astronotların gönderildiği bir görevde, Mark Watney isimli astronot şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Fakat Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal göndermeye çalışır. Milyonlarca mil uzakta NASA ve uluslararası bilim insanları durmaksızın bu ‘Marslı’nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da tehlikeli bir kararın eşiğine gelecektir...

14. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı / Captain America: Civil War (2016)

14. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı / Captain America: Civil War (2016)

IMDb: 8.0

Marvel alemi için sivil savaş alarmı! Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı; süper kahramanları, öykü evreninin en önemli konusunda karşı karşıya getiriyor. Yenilmezler'in dahil olduğu olay kötü sonuçlanınca, politik güçler Yenilmezler'in bir otorite tarafından takip edildiği ve yönlendirildiği bir sistem kurulması için baskı yapmaya başlarlar. Bu durum Yenilmezler'in fikir ayrılığına düşerek iki gruba ayrılmasına neden olur. Steve Rogers'ın önderliğinde Yenilmezler'in hükûmet baskısı olmaksızın özgür bir biçimde insanlığı korumaya devam etmesini savunan grup ve Tony Stark'ın şaşırtıcı bir biçimde hükûmet kontrolünü ve müdahalesini destekleyen bir diğer grup.

13. Hizmetçi / Ah-ga-ssi (2016)

13. Hizmetçi / Ah-ga-ssi (2016)

IMDb: 8.1

Şehvet, entrika ve cinsel gerilimle örülü göz alıcı bir öykü. Sarah Waters’ın The Fingersmith adlı romanından uyarlanan bu dönem filmi, 1930’larda Japon işgali altındaki Kore’de geçiyor. Film, zengin genç bir Japon kadın, onu kandırıp zenginliğini ele geçirmeye çalışan Koreli bir adam ve adamın tuttuğu Koreli bir hizmetçi arasındaki entrika etrafında dönüyor.

12. Diriliş / The Revenant (2015)

12. Diriliş / The Revenant (2015)

IMDb: 8.0

Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Fakat avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem yerli Kızılderililer hem de Fransız birlikleri kol gezmektedir. Bir av ertesinde bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralanan Glass'ı, yavaşlamamak adına ekibi ölüme terk eder. Fakat bölgeyi herkesten iyi bilen avcı Glass hayata tutunur ve yavaş da olsa yaraları iyileşir. Zira yaşama tutunması için oldukça geçerli bir sebebi vardır...

11. Spotlight (2015)

11. Spotlight (2015)

IMDb: 8.1

Gerçek bir hikayeden uyarlanan Spotlight, taciz olayıyla gündeme gelen bir kilisenin kendini aklamaya çalışmasını ve bu tacizi aydınlatmaya çalışan Boston Globe gazetesi yazarlarını konu alıyor. Gazetenin yazarlarından oluşan “Spotlight” takımı, Katolik Kilisesi’ndeki taciz iddilarıyla ilgili eski defterleri deşer. Bir senelik araştırmaları sonucunda, Boston’ın üst düzey dini, yasal ve idari birliğine ait on yıllarca gizlenen gerçeklere parmak basılır. Yeni atanan genel yayın yönetmeni Marty Baron 2001 yazında Globe’un başına geçmek üzere Miami’den geldiğinde, ayağının tozuyla Spotlight ekibini, 30 yıl boyunca düzinelerce çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan yerel bir rahip hakkındaki bir makaleyi takip etmekle görevlendirir. Boston’da Katolik Kilisesi’ni hedef almanın çok büyük yankı uyandıracağını bilen Spotlight editörü Walter “Robby” Robinson, muhabirler Sacha Pfeiffer ve Michael Rezendes ve araştırmacı Matt Carroll davaya daha derinlemesine dalmaya karar verirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Zootropolis: Hayvanlar Şehri / Zootopia (2016)

10. Zootropolis: Hayvanlar Şehri / Zootopia (2016)

IMDb: 8.1

Zootopia, medenileşmiş ve teknoloji kullanabilen hayvanların bir arada yaşadığı bir şehirde yaşanan ilginç bir polisiye öyküsünü perdeye taşıyor. Alışıldık Disney havasının solunacağı filmde; konuşkan tilki Nick'in, üzerine yığılmaya çalışan bir suçtan sıyrılma çabası anlatılıyor. Modern memelilerin yaşadığı Zootropolis adındaki metropolis, lüks Sahra Meydanı’ndan, soğuk Tundra Kasabası’na kadar bir çok farklı doğal ortamın ve hayvanın bir arada yaşadığı benzersiz bir şehirdir. Burası bir fil kadar büyük ya da bir arı kadar küçük olanların bile istediği her şeyi yapabileceği türden bir yerdir. İyimser Polis Memuru Judy Hopps buraya geldiğinde, büyük ve sert mizaçlı hayvanların olduğu bir yerde polis olmanın hiç de kolay olmadığını fark eder. Kendini ispatlayabilme fırsatını elde edebilmek için, geveze ve numaracı tilki Nick Wilde ile ortak olma pahasına önemli ve gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır.

9. Çılgın Max: Öfkeli Yollar / Mad Max: Fury Road (2015)

9. Çılgın Max: Öfkeli Yollar / Mad Max: Fury Road (2015)

IMDb: 8.1

Zorlu geçmişi, Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

8. Deadpool (2016)

8. Deadpool (2016)

IMDb: 8.1

Eski bir özel kuvvetler görevlisi olan Wade Wilson ordudan ayrıldıktan sonra kendi çöplüğünde, kendi kurallarına göre takılan, kötünün iyisi bir adamdır. Hayatına yeni giren Vanessa ile harika bir uyumu varken bir şeylerin tam da yolunda gittiğİni düşünürken, kanser olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalır. Sevdiği kadını bu acılı süreci izlemekten kurtarmak için onu terk eden Wade, kendisine tedavi umudu sunan bir bilimsel projeye katılır. Fakat bu proje sadece bir 'yan etki' olarak kansere tedavi olacaktır. Asıl amaç birtakım DNA'ları tetiklemektir. Akla gelmeyecek acılara göğüs geren Wade, her şey sona erdiğinde üstün yeteneklere sahip olur. Fakat tüm bu özellikleriyle tek bir amacı vardır: Ajax 'Francis'ten intikam almak!

7. Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi / Rogue One: A Star Wars Story (2016)

7. Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi / Rogue One: A Star Wars Story (2016)

IMDb: 8.2

Bir grup beklenmedik kahramanın, imkansız görünen Ölüm Yıldızı planlarını çalma görevi için bir araya gelme hikayesini anlatan Rogue One, 1977 tarihli Bölüm IV öncesinde geçiyor.

6. Gizli Dünya / Room (2015)

6. Gizli Dünya / Room (2015)

IMDb: 8.2

Jack ve annesi dört duvarla çevrili kutu gibi bir odada yaşamaktadırlar. Mutfak, banyo, uyku ve televizyonun aynı metrekarede hayat bulduğu bu karanlık ve kasvetli oda, Jack'in tanıdığı tek dünyadır. Televizyon ise onun en iyi arkadaşıdır. Peki ne zamana kadar?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ters Yüz / Inside Out (2015)

5. Ters Yüz / Inside Out (2015)

IMDb: 8.2

Küçük Riley için hayat, babasının San Francisco’da yeni bir işe başlamasıyla baştan aşağıya değişir. Orta-Batı’daki yaşamını geride bırakan Riley'ı şimdi yeni bir ev, okul ve arkadaşlar beklemektedir. Peki içindeki duyguları o ne söyler? Neşe, Korku, Öfke, Nefret ve Üzüntü... Riley'in zihninin içinde yaşayan, ona günlük hayatında tavsiyeler veren duyguları bu yeni hayata alışırken ufak bir kaosa neden olacaktır. Neşe, Riley’nin en önemli duygusudur ve onu hep pozitif tutmaya çalışır ama diğer duygular bu yeni hayatına uyum sağlama konusunda biraz şaşkındır...

4. Star Wars: Güç Uyanıyor / Star Wars: The Force Awakens (2015)

4. Star Wars: Güç Uyanıyor / Star Wars: The Force Awakens (2015)

IMDb: 8.2

Seriye yeni katılan Rey ve Finn karakterlerinin çevresinde şekillenen, Karanlık Taraf olan İlk Düzen'den (First Order) kaçarak hayatta kalma ve droid BB-8'e verilen gizli görevi yerine getirme öyküsü, Güç'ün yeni sahibine seslenmesiyle farklı bir boyut kazanıyor.

3. Geliş / Arrival (2016)

3. Geliş / Arrival (2016)

IMDb: 8.3

Film, ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks'in hikayesini anlatıyor. Birden çok uzay gemisi dünyaya iniş yapınca dünya adeta sarsılır. Amaçlarının ne olduğu bilinmeyen uzaylılarla iletişim kurmanın yolları aranmaya başlar. Uzaylılarla iletişim kurması için ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks çağrılır. Doktora yardımcı olması için de fizikçi Ian Donnelly seçilir. İkilinin artık en önemli görevi uzaylıların barışçıl mı yoksa istilacı mı olduğunu belirleyebilmektir. Bu süreçte bir diğer zorluk da ordunun ısrarcı bir şekilde saldırı yanlısı olması olacaktır...

2. Savaş Vadisi / Hacksaw Ridge (2016)

2. Savaş Vadisi / Hacksaw Ridge (2016)

IMDb: 8.5

İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan Ordusu’ndan Medic Desmond T. Doss, Okinawa Savaşı’nda görev yaparken insanları öldürmeyi reddeder ve Amerikan tarihinin ilk Onur Madalyası’na layık görülen vicdani retçisi olur. Film, bu tek bir kurşun sıkmadan 75'e yakın kişiyi kurtaran kahramanın hikayesini ele alıyor.

1. Aşıklar Şehri / La La Land (2016)

1. Aşıklar Şehri / La La Land (2016)

IMDb: 8.8

Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. 

Sebastian geleneksel cazın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
724
262
215
154
86
85
83
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mümtaz Nazif

Acun Tv8'i almadan önce ödüllü filmler yayınlanırdı. İzlediğim hemen her film belli bir kalitede oluyordu. Nanni Moretti'nin Andrei Zyvagintsev'in filmlerini... Devamını Gör

Alienca

Güzel liste en son geçen hafta la la land'ı izlemiştim. Koskoca salonda tek başıma olduğuma inanabiliyor musunuz? Ülkece müzikal ve sanatsal film sevmediğimi... Devamını Gör

Özge Varli

Bence Ayla da bu listeye eklenebilirdi

Jesus Quintana

Aylanın son yarım saati berbattı