Görüş Bildir
Haberler
Hikayesiyle Sana İlham Verecek Türkiye'nin Efsanevi 10 Rotası

Hikayesiyle Sana İlham Verecek Türkiye'nin Efsanevi 10 Rotası

Jolly Tur
10.06.2019 - 15:49

İçindeki gezgini ortaya çıkartacak, onu yollara düşürecek muhteşem yerler var. Eğer buralara daha önce gitmediysen hemen şimdi sırt çantanı hazırla ve yola çık. Çünkü keşfedilmeyi bekleyen nice güzellik seni bekliyor. İlham veren rotaların izinde yeni hikayeler yazmaya hazır mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerika’nın ünlü Grand Kanyon’unun bir benzerinin Erzincan'da yer aldığını söylesek. Hadi canım mı dersin yoksa bize inanır mısın?

Hatay’da gizli bir tünelin olduğunu ve bu tünelin sel sularından korunmak için tamamen insan gücü ile yapıldığını daha önce duymuş muydun peki?

Ya da yağmur ormanlarına sahip Macahel’de saf Kafkas ırkı arıların yetiştiğini ve bu yüzden vadinin Kafkas arılarının gen koruma havzası olduğunu biliyor muydun?

Belki de dünyanın ilk su barajına sahip kentin Mardin'deki Dara Antik Kenti olduğundan ve burada türünün tek örneği olan toplu mezarların bulunduğundan haberdar değildin.

Kayaköy'ün taş evlerinin biri diğerinin görüş açısını asla ve asla engellemeyecek şekilde yapılmasındaki nedenin saygı olacağı hiç aklına gelir miydi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sıcak havada serin tutsun, kışları da içerisi sıcacık olsun diye özel mimari tekniği ile yapılan kubbeli evlerin estetiğini Doğu'nun naifliğinde bulabileceğini biliyor muydun?

Bir heyelan sonucu oluşan doğa harikası gölün 1.500 metre yükseklikte yer aldığını ve yeşilliklerle çevrili olup muhteşem yansıma manzaralarına şahit olabileceğini de biliyor muydun?

İnsanlık tarihinin akışını değiştirip yeniden tarih yazan, dünyanın ilk ve en büyük ibadet merkezinin çok uzaklarda değil, bu topraklarda var olduğunu tahmin edebilir miydin?

Dalyan'ın sembolü olan kaya mezarlarının bu kadar yükseğe yapılmasındaki amacın kralların tanrıya yakın olmak istemesini daha önce duymuş olabilir misin peki?

Sular altında kalmış saklı bir cennetin aslında hep var olduğunu ve bir tekne aracılığı ile bu gizli cenneti keşfedebileceğini de söylemiş miydik?

İçeriğin Devamı Aşağıda

O zaman şimdi söyleyelim;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın