Görüş Bildir
Haberler
Hackerın da İnsaflısı Oluyormuş: Hackelediği 611 Milyon Doları İade Eden Vicdanlı Hacker

etiket Hackerın da İnsaflısı Oluyormuş: Hackelediği 611 Milyon Doları İade Eden Vicdanlı Hacker

Geçtiğimiz hafta kripto piyasasının en büyük hacklenmesi yaşandı. 600 milyon dolarlık maliyeti olan hack olayı piyasaya damga vurdu. Bu olaydan sonra hacklenen şirket hackerlara çağrı yaptı ve bu çağrının bazı sonuçları oldu.

Gelin hack olayını ve sonrasında yaşananlara bir göz atalım.

İlk olarak iade edilmesinden önce neler gerçekleşti onu görelim.

İlk olarak iade edilmesinden önce neler gerçekleşti onu görelim.

Hackerlar, merkezi olmayan finans (DeFi) dünyasında şimdiye kadarki en büyük hırsızlığı gerçekleştirerek, Poly Network adlı firmadan yaklaşık 600 milyon dolarlık kripto para çaldı.

Kayıpların listesi

Kayıpların listesi

Kayıplar, Ethereum’da 272 milyon dolar, Binance Smart Chain’de 253 milyon ve Polygon’da 85 milyon dolardan oluşuyor. Ayrıca stablecoinler'de çalınan coinler içinde ama onlar farklı bir kategori de sayılıyorlar.

Kripto borsalarının yıldızı Binance'dan Poly Network'a destek mesajı.

Kripto borsalarının yıldızı Binance'dan Poly Network'a destek mesajı.

Binance CEO’su Changeng Zhao, Twitter’da yaptığı açıklamada, Binance dahil kripto borsalarının Poly Network’e yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

Şirket hackerlarla anlaşma yapmaya çalıştı.

Şirket hackerlarla anlaşma yapmaya çalıştı.

Poly Network Twitter’da hackerlara bir mesaj yayımladı. “Sevgili hackerlar, sizinle iletişim kurmak ve çalınan değerleri geri almak istiyoruz. Çaldığınız tutar, küresel çapta güvenlik güçlerinin sizi takip etmesine sebep olacak. Kripto para camiasından on binlerce kişiden para çaldınız. Bizimle konuşmalı ve bir çözüm aramalısınız” ifadelerini kullandı.

Mesajın içeriğinden dolayı vicdan mı yaptılar yoksa korktular mı bilemeyiz ama hackerlar tarafından mesaja geri dönüş yapıldı. Bu hafta başında çaldıkları 611 milyon doların neredeyse tamamını geri verdiler.  Stablecoinler konusundaysa farklı bir gelişme yaşandı ve 33 milyon dolarlık USDT donduruldu.

Hackerlara 500 bin dolarlık teklif.

Hackerlara 500 bin dolarlık teklif.

Şirket yeni düzenlenen USDT stablecoin’lerini etkisiz hale getirmek için hacker ile müzakere etmeyi planladığını söyledi. Ekip, bir on chain mesajında, bir güvenlik hatasını ifşa ettiği için bilgisayar korsanına teşekkür olarak 500.000 dolar da teklif etti. Medya raporlarının aksine, bilgisayar korsanının kimliği anonim kalıyor. Ayrıca Hackerlar Ethereum’da yayınlanan Soru-Cevap tartışmasında, “geçici bir e-posta, IP veya izlenemeyen sözde parmak izi” kullandıklarını söylediler.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
4
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

parayi hacklemek baska sey, o parayi aklayip sisteme yasal kazanc olarak tekrar sokabilmek cok cok baska sey. 600milyon cok buyuk rakam, o kadar buyuk parala... Devamını Gör

Sezen kir

Ne vicdani kimligi ortaya cikti ondan iade :)

Mehmet Ali Usul

bazı ülkeler nerden buldun diye sormadan para gelsinde nerden gelirse gelsin dediği zaman o paralar sisteme dahil oluyor.