Görüş Bildir
Haberler
Haberler Yine El Salvador'dan Geldi! İlk Kripto Para Destekli Bitcoin Şehri İnşa Ediliyor

etiket Haberler Yine El Salvador'dan Geldi! İlk Kripto Para Destekli Bitcoin Şehri İnşa Ediliyor

Ali Aydemir
21.11.2021 - 22:05

El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, cumartesi günü yaptığı açıklamada El Salvador'un Bitcoin destekli tahvillerle finanse edilen dünyanın ilk 'Bitcoin City'sini inşa etmeyi planladığını açıkladı. İşte detaylar...

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

El Salvador tarafından ilk Bitcoin şehri kuruluyor!

Dünyada Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk devlet olan El Salvador'dan yeni bir haber daha geldi. Devlet başkanı Nayib Bukele yaptığı açıklamayla dünyanın ilk Bitcoin şehrini kurmayı planladıklarını ve kripto yatırımını artırmak için önemli çalışmalar yapıldığını müjdeledi. Başkan Nayib Bukele, hükümetinin bir yanardağın dibinde, okyanus kıyısında bir “Bitcoin City” inşa edeceğini söyledi.

Twitter hesabında bu haberi sabit tweeti yaptı!

KDV dışında vergi ödenmeyecek!

KDV dışında vergi ödenmeyecek!

El Salvador'da bir Bitcoin etkinliğinde kapanış konuşması yapan Bukele, La Union'ın doğu bölgesinde planlanan ilk Bitcoin şehrinin, bir yanardağdan jeotermal güç alacağını ve katma değer vergisi (KDV) dışında herhangi bir vergi uygulanmayacağını söyledi.

Şehrin kamu altyapısı yaklaşık 300.000 Bitcoin!

Şehrin kamu altyapısı yaklaşık 300.000 Bitcoin!

Bukele: 'Buraya yatırım yapın ve istediğiniz kadar parayı kazanın,' dedi ve ekledi 'Bu, çalışan ve bir yanardağ tarafından enerji verilen tamamen ekolojik bir şehir.' Bukele, alınan KDV'nin yarısının şehri inşa etmek için çıkarılan tahvilleri finanse etmek için kullanılacağını söylerken diğer yarısının çöp toplama gibi herkes tarafından bilinen şehircilik hizmetleri için kullanılacağını söyledi. Şehrin kamu altyapısının yaklaşık 300.000 Bitcoin'e mal olacağını tahmin etti ki bu rakam yaklaşık 200.605.665.180,00 TL iken dolara çevrildiğinde 17.7 milyar dolar.

"Bitcoin'in dünyaya yayılmasını istiyorsak bir İskenderiye inşa etmeliyiz."

Okyanus kıyısındaki Conchagua Yanardağı, El Salvador'un güneydoğusunda, Fonseca Körfezi'nde bulunuyor. Başkan, Bitcoin City'nin bir havaalanı, konut ve ticari alanlarla dairesel şekilde olacağını ve havadan bir Bitcoin sembolü gibi görünecek şekilde tasarlanmış merkezi bir plazaya sahip olacağını söyledi. Planını Büyük İskender'in kurduğu şehir olan İskenderiye'ye benzeten Bukele, 'Bitcoin'in dünyaya yayılmasını istiyorsak bir İskenderiye inşa etmeliyiz.' dedi ve ekledi:

'Bu, El Salvador'u dünyanın finans merkezi yapacak!' 

El Salvador basını da tüm dünyada büyük merak uyandıran bu haberi manşet olarak girdi!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın