Görüş Bildir
Haberler
Güreşçi Rıza Kayaalp'ten Tarihi Başarı: 4. Kez Dünya Şampiyonu!

etiket Güreşçi Rıza Kayaalp'ten Tarihi Başarı: 4. Kez Dünya Şampiyonu!

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Kazakistan'da düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda finalde Kübalı Oscar Pino Hinds'i 3-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Finalde Kübalı rakibini 3-1 mağlup etti

Finalde Kübalı rakibini 3-1 mağlup etti

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Kazakistan'da düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda finalde Kübalı rakibi Oscar Pino Hinds'i 3-1 ile geçerek 4. kez dünya şampiyonu oldu.

Kayaalp, ilk turda Küba asıllı Dünya 3'üncüsü Şilili Yasmani Acosta Fernendez'i ikinci turda da Çin'li Lingzhe Meng'i aynı skorlarla 4-0, çeyrek finalde Gürcü Iakobi Kajaia'yı 5-1, yarı finalde de Alman Eduard Popp'u 4-1 yenerek adını finale yazdırmayı başarmıştı

2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkını da elde etti

2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkını da elde etti

Başarılı güreşçi Kayaalp, kazandığı bu altın madalya ile yeni bir rekora daha imza atmış oldu. Kayaalp  ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkını da elde etti.

Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil müsabakaları sona ererken, Türkiye 1 altın 1 bronz madalya kazandı. Madalya alan 130 kiloda Rıza Kayaalp ve 97 kiloda Cenk İldem 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkını da elde etmiş oldu.

Kasapoğlu, şampiyon güreşçiyi telefonla arayıp tebrik etti

Kasapoğlu, şampiyon güreşçiyi telefonla arayıp tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Rıza Kayaalp'i telefonla tebrik etti. Kayaalp için bir de tebrik mesajı yayınlayan Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı:

''Kazakistan'da düzenlenen Büyükler Dünya Şampiyonası'nda 130 kilo grekoromen stilde dünya şampiyonu olarak, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden Rıza Kayaalp'i kutluyorum. Dördüncü kez dünya şampiyonu olarak Türk güreş tarihine geçen Rıza'nın, Tokyo'da da birincilik kürsüsüne çıkacağına olan inancım tam. Bu başarıda emeği geçen antrenörlerimizi ve yöneticilerimizi de tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
216
59
17
8
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tamirci

Olimpiyat şampiyonu olunca eksik madalya kalmayacak inşallah, başarılar dilerim. Allah yolunu açık etsin.

Lestat

Seni yetiştiren annenin, babanın ellerinden öperim. Gururumuzsun Rıza, Allah yolunu açık etsin. Saygılar.

mehmetdi

Ayla ve Müslüm’ün yapımcısından yeni film geliyor