Görüş Bildir
Haberler
Güne Zinde Başlamak

Güne Zinde Başlamak

Güne Zinde Başlamak

Birçoğumuz için sabahları uyanmak günün en zor anıdır. Hatta bazı insanlar yataklarından hiç uyumamışcasına yorgun kalkarlar. Mutlu ve enerjik bir şekilde güne başlayan çok az insan vardır. Sabahları erkenden uyanıp gün boyunca kendisini zinde hissetmeyi kim istemez ki...  Aslında güne mutlu, zinde ve enerji dolu başlamak için dikkat etmemiz gereken bir kaç küçük ayrıntı var.

Yatmadan 2 Saat Önce

Yatmadan 2 Saat Önce

Güne zinde başlamak için ilk yapacağımız daha yatmadan önce kendimizi yeni güne hazırlayarak uyumak olmalı. Yatmadan 2 saat önce yemek yemeyi ve kafein içeren içecekler tüketmeyi bırakın. Fazladan bir meyve bile tüketip yatmak, midenizde rahatsızlık hissi yaratarak uyku kalitenizi düşürebilir. Aynı şekilde kafein de uykunuzu açabilir.

Alarmı Ertelemeyin

Uyandığınız an yataktan kalkmalısınız. Saatinizin alarmını çok erkene kurup, yatakta oyalanmayın ya da alarmınızı ertelemeyin. Yapılan birçok araştırmaya göre, bu ertelemeler esnasındaki kısa uykular derin olmadıkları için sizi yorgun kılmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Saatinizin, cep telefonunuzun tüylerinizi diken diken edecek alarmı ile uyanmak yerine, güzel bir müzikle keyifli bir şekilde güne başlayın.

Uyanma Saatinizi Değiştirmeyin

Hafta sonları erken kalkmak hepimiz için çok zor kabul ediyoruz ama hafta sonu da hafta içi uyandığınız saatte uyanmaya özen gösterirseniz, vücudunuzun buna alışmasına yardımcı olursunuz. Bu rutine alışan vücut da her gün aynı zindelikle, yorgun olmadan kalkmaya meyilli olacaktır.

Hızlı Bir Metabolizma İle Güne Başlayın

Hızlı Bir Metabolizma İle Güne Başlayın

Hızlı bir metabolizma ile güne başlamanın yolu ise bir bardak sudan geçiyor. Uyku sırasında vücudumuz su kaybeder ve bu durum bizleri aşırı halsiz kılar. Eğer başucunuzda su bulundurursanız ve sabah uyanır uyanmaz bir bardak su içerseniz, bunun bedeninize vereceği enerjiyi ve ruhunuza vereceği neşeyi hemen hissedeceksiniz.

Güneşin Sizi Uyandırmasına İzin Verin

Güneşin Sizi Uyandırmasına İzin Verin

Eğer sabahları enerjik bir şekilde uyanmak istiyorsanız gece yatmadan perdelerinizi aralamalı; sizi güneşin uyandırmasına izin vermelisiniz. Böylece sabahın erken saatlerinden itibaren güneş ışınları odanızı dolduracak ve bu doğal ışınlar beyninize sinyal göndererek melatonin ve adrenalin hormonlarının salgısını tetikleyecektir. Bu sayede alarmınız çalmaya başladığında, fiziksel olarak zaten kalkmaya hazır ve yarı dinç bir halde olacaksınız.

Hafif Egzersiz Hareketleri

Hafif Egzersiz Hareketleri

Sabah mahmurluğunu üzerinizden atıp güne zinde başlamanız için kollarınızı, sırtınızı, bacaklarınızı gerin. Hafif egzersiz hareketleri ile kan dolaşımınızı artırabilirsiniz. Sadece 15 saniyenizi harcayarak açık pencere önünde kollarınızı yukarıya kaldırarak gerinin. Ayak parmaklarınızı ve dirseklerinizi açıp kapayarak vücudunuzdaki kan dolaşımını hızlandırın. Hem temiz ve taze havayı solumuş olacak, hem de güne fiziksel olarak çok iyi bir başlangıç yapmış olacaksınız.

Günün En Önemli Öğünü

Kahvaltı vücudun uzun açlıktan sonra enerjinin tekrar kazanıldığı, atlanmaması gereken bir öğündür. Kahvaltıyı atlamamak kadar kahvaltıda ne tüketildiği de önemlidir. Eğer sağlıklı bir kahvaltı yaparak güne başlarsanız, kendinizi daha enerjik hissedecek ve gün içerisindeki işlerinize daha iyi yoğunlaşacaksınız.  Kahvaltıda ağır karbonhidrat yerine proteinden zengin bir kahvaltıyı tercih etmelisiniz. Bunun için kahvaltı menünüze yoğurt, yumurta, süt ve yüksek proteinli tahıllar ekleyin. Bu şekilde enerjinizi öğlene kadar koruyarak, tok kalabileceksiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
38
11
9
8
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ziya Akgül

kahvaltı önemli bir öğün değildir, kahvaltıyı 1-2 saat ertelerseniz yağ yakımını bile hızlandırabilirsiniz, ama yemek yemek güzeldir.