Görüş Bildir
Haberler
Gözyaşımız Pıt: Artık Oynamanın Mümkün Olmadığı 10 MMORPG Oyunu

Gözyaşımız Pıt: Artık Oynamanın Mümkün Olmadığı 10 MMORPG Oyunu

Sunucular kapalı, güncellemeler kesik. Bir dönemler popüler olan, oyunculara keyifli dakikalar yaşatan ancak artık oynamanın neredeyse imkansız olduğu 10 MMORPG oyununu listeledik. Keyifli okumalar.

Kaynak: https://www.dualshockers.com/best-mmo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Defiance ve Defiance 2050

1. Defiance ve Defiance 2050

Defiance evreni aslen bir televizyon şovuna ortak olarak ilerliyordu. Televizyonda görünen karakterler ve lokasyonlar online tabanlı oyunun içine işleniyordu ve kullanıcılara ilginç bir deneyim sunmayı amaçlıyordu. Ancak televizyon dizisinin bitmesiyle birlikte oyuncuların ilgisini kaybeden Defiance, sunucularını Nisan 2021'de kapatmak zorunda kaldı.

2. Landmark

2. Landmark

EverQuest MMORPG'yi, hatırlayan var mı? Landmark aslında EverQuest Next için oluşturulan yan yapım gibi duruyordu. EverQuest evreninde yer alacak yaratıcı içerikleri Landmark üzerinde tanıtabiliyordunuz. Aynı zamanda ufak çaplı görevler ve içerikler de barınıyordu. Bir nevi EverQuest demosu gibi nitelendiriliyordu. Ne yazık ki EverQuest Next iptal olunca Landmark'ın sunucuları da kapatılmış oldu.

3. Final Fantasy XIV Version 1.0

3. Final Fantasy XIV Version 1.0

Final Fantasy XIV, bir hayli popüler ve geniş oyuncu kitlesine sahip. Ancak şu an oynanan sürümün aslında tamamen güncel ve yenilenmiş bir sürüm olduğunu biliyor muydunuz? Version 1.0 kendine has içeriklere ve görevlere sahipti fakat oyuncuların istediği FF popülaritesini yakalayamadığı için sunucuları askıya alındı ve tamamen baştan inşa edildi.

4. Marvel Heroes

4. Marvel Heroes

MCU'nun popülaritesinden yararlanan ve bir hayli sevilen Marvel Heroes, Diablo ve Path of Exile gibi yapımlarından ilham alarak sürekli güncellenmeye devam ediyordu. Ancak oyunu geliştiren Gazillion, Marvel yayın haklarını satın alan Disney ile ters ilişkiye düşmüş ve oyunun sunucularını kapatma kararı almıştı.

5. Star Wars Galaxies

5. Star Wars Galaxies

Star Wars evreninde geçen harika bir MMORPG oyunu olan Star Wars Galaxies, oyunculara özgür bir alan bırakıyordu. Görevler ve içeriklerin bolluğu dışında inşa etme mekanikleriyle de ön plana çıkıyordu. Ne yazık ki Aralık 2011'de lisansın uzatılmayacağı ve sunucuların kapanacağı açıklaması yapılmıştı. Daha sonrasında ise Star Wars: The Old Republic çıkmış ve Galaxies çabucak unutulmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. WildStar

6. WildStar

Büyük bir lansman ile duyurulan ve devasa reklam paraları harcanan WildStar, oyuncuların beklentisini pek karşılayamayan bir yapım olmuştu. Günümüzde bazı özel sunucuların olduğu söylentileri ortada dolaşsa bile Kasım 2018'de tamamen kapatıldığı açıklanmıştı.

7. Vanguard: Saga of Heroes

7. Vanguard: Saga of Heroes

EverQuest tasarımcılarından olan Brad McQuaid'in kaleminden Vanguard, ücretsiz olarak çıkmayan ve kendi kitlesini toplamayı başaramayan bir MMORPG olarak karşımıza çıkmıştı. Oyun içi hataların bir türlü düzeltilmemesi ve gelen boş güncellemeler ile bilgisayarlarda fazla yer kaplaması sebebiyle tamamen ücretsiz olan Vanguard, bedava olmasıyla bile kendine kitle kazanamamış ve 2014'te tamamen kapanmıştı.

8. The Matrix Online

8. The Matrix Online

Matrix filmlerine bağlantılı olan ve makineler ile insanlar arasındaki savaşta bir taraf seçmeniz gereken The Matrix Online, oyunculara büyük bir kapı aralıyordu. İlginç bir konsepte sahipti ve filmlerde gördüğümüz karakterler ile etkileşime geçebiliyorduk. Hatta sunucular tamamen kapandıktan sonra açıklanan bazı bilgilere göre oyun aktifken çekilen yeni bir Matrix filmi için iddialı oyun etkinlikleri ve hatta bazı film kesitleri bile yayınlanacaktı. Ancak yeterince oyuncunun ilgisini çekmemesi yüzünden 2009 senesinde tamamen kapandı. Günümüzde özel sunucular sayesinde oyuna girebildiği hakkında bazı hurafeler dolaşsa bile resmi olarak bir sunucunun kalmadığını belirtmek gerekiyor.

9. Asheron's Call

9. Asheron's Call

Geniş kapsamlı olan ve en eski MMORPG'lerden birisi olan Asheron's Call, 1999'da çıkış yapmış ve tam 18 yıl boyunca aktif olarak oynanabilir olmuştu. Geliştirici ekip Turbine'ın dağılması ile birlikte oyunun hakları WB Interactive'de kalmıştı. 2017 senesine kadar aktif olarak devam eden sunucular günümüz teknolojisini yakalayamaması ve yeni güncelleme almaması sebebiyle kapandı.

10. City Of Heroes

10. City Of Heroes

2005'te piyasaya sürülen ve oyunculara özgür bir süper kahramanlık deneyimi sunan City Of Heroes, sunucuları aktiften en çok sevilen MMORPG oyunları arasında yerini koruyordu. Ne Marvel bağlantılıydı, ne DC. Kendine özgün karakter yaratma şeması ve görev içeriği barınsa bile Kasım 2012'de kapanarak oyunculara veda etti.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Altuğ

Runes of Magic vardı bir de, gazeteyle CD'si dağıtılırdı Sonsuz Macera adıyla peeeh

Emirhan Güneysu

Listeye daha popüler oyunlar alınabilirdi. Benim ilgimi çeken Wildstar oldu. Bir dönem oynamıştım ve konsept dünyası muhteşemdi. Aynı konseptde yeni mmrpgler... Devamını Gör