Görüş Bildir
Haberler
Gözlük Takan Kadınlar İçin Makyaj Önerileri

etiket Gözlük Takan Kadınlar İçin Makyaj Önerileri

Elif Altunten
08.05.2014 - 14:01 Son Güncelleme: 08.05.2014 - 15:13

Gözlük kullanan kadınlar, genelde göz makyajlarının belli olmayacağı düşüncesiyle makyaj yapmaktan kaçınırlar. Doğrusunu isterseniz gözlük takan kadınlar da etkileyici göz makyajları yapabilirler. İşte gözlük kullanan kadınlar için makyaj tüyoları.

Kaşlarınızın şekilli ve belirgin olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer kaşlarınız seyrek ve inceyse, kaşlarınızın daha kalın ve gür gözükmesi için kaş kalemi ve kaş jellerinden faydalanabilirsiniz. Taktığınız gözlük çerçevesinin kaş şeklinize uygun olup olmadığına da dikkat etmelisiniz. Eğer koyu renkli ve kalın bir çerçeve kullanıyorsanız; pastel tonlarda ya da nötr renklerde göz farı kullanmanız daha uygundur. İnce ve açık renkte bir gözlük çerçeveniz varsa; daha koyu ve belirgin renklerde göz farlarını tercih edebilirsiniz.

Eğer göz altlarınızda morluk ya da siyahlıklar varsa, kesin olarak kapatıcı kullanmalısınız. Çünkü gözlük takmak, bu morlukların ön plana çıkmasına sebep olur. Gözlüklerinizin camları gözlerinizi olduğundan daha ufak gösteriyorsa, gözlerinize parlak gölgeler uygulayabilirsiniz. Eğer camlar gözlerinizi daha büyük gösteriyorsa gözlerinize koyu tonlarda gölgeleme uygulamalısınız. Gözlerinize simli far kullanmaktan kaçının. Bunun yerine krem göz farlarını tercih edin.

Gözlerinize mutlaka eyeliner çekin. Yine kirpikleriniz için hacim verici maskaralarla kirpiklerinizi belirginleştirmeyi de unutmayın.

haber kaynağı: simdimoda.net/estetik-güzellik

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın