Görüş Bildir
Haberler
Gözlük Kullanan Kadınların Çok İşine Yarayacak Makyaj Tüyoları

etiket Gözlük Kullanan Kadınların Çok İşine Yarayacak Makyaj Tüyoları

Fulin
07.08.2015 - 13:15

Gözlük o kadar çekici ve havalı bir görünüm veriyor ki, gözleri bozuk olmasa dahi gözlük kullanan birçok insan var. Peki yüzümüzün tam ortasında bulunan bu aksesuara makyajımızı nasıl uyduracağız? İşte gözlükle çok daha seksi görünmenizi sağlayacak makyaj ipuçları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kaş-Çerçeve Uyumu

1. Kaş-Çerçeve Uyumu

Kalın kaşlar ve kalın gözlük çerçevesi aynı anda ifadeyi oldukça sertleştirir. Hiçbirimiz Cara Delevigne olmadığımıza göre, kalın kaşlarımızı seviyorsak daha ince ve açık renkli/yarı saydam çerçevelere yönelmekte fayda var. İnce kaşlara sahip olanlar ise istedikleri kalınlıkta çerçeve kullanabilir.

2. Koyu Göz Altlarına Son

2. Koyu Göz Altlarına Son

Gözlük, göz altarını olduğundan daha koyu gösterir. Bunu engellemek için, göz altlarınıza (mor halkalarınız olmasa dahi) sarı bazlı bir kapatıcı geçebilirsiniz.

3. Optik Yanılsamaya Dikkat

3. Optik Yanılsamaya Dikkat

Miyopsanız, gözlüğünüzün camı gözlerinizi olduğundan küçük; hipermetropsanız olduğundan büyük gösterir. Makyaj yaparken buna dikkat ederseniz, ideal yüz oranını makyajla yakalayabilirsiniz.

4. Kalın Eyeliner

4. Kalın Eyeliner

Örneğin miyopsanız, oldukça kalın bir eyeliner çekebilirsiniz. Hem makyajınız çarpıcı bir şekilde görünecek, hem de optik yanılsama azalacaktır.

5. Farı Taşırmamak

5. Farı Taşırmamak

Göz farı sürerken, çerçevenin dışına kadar taşırmamak çok önemli. Gerçi günümüzde özellikle büyük çerçeveler moda olduğu için bu kurala uymamak mümkün değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dudaklara Vurgu

6. Dudaklara Vurgu

Yüzünüzde en dikkat çeken şey gözlüğünüz olduğu için, dudaklarınızla dikkatin yüzünüze eşit şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz.

7. Biraz Allık Şart

7. Biraz Allık Şart

Yanaklarınıza süreceğiniz doğal tonlarda hafif bir allık, yüzünüzü daha simetrik ve yumuşak hale getirecek.

8. Yumuşak Dokunuşlar

8. Yumuşak Dokunuşlar

Yüzünüzde zaten keskin bir görüntü yaratan gözlüğünüz varken kontürleme gibi işlemlerden uzak durmalı ya da bunu oldukça doğal bir şekilde yapmalısınız.

9. Bolca Kirpik

9. Bolca Kirpik

Gözlüklerin gözlerinizi geri planda bıraktığını düşünüyorsanız, kirpik kıvırıcı ve takma kirpiklerin mucizesiyle henüz tanışmamışsınız demektir.

10. Makyaj Gözlüğü

10. Makyaj Gözlüğü

Makeup Glasses olarak üretilen, gözlüklü kadınların makyaj yapmasını kolaylaştıran bu gözlük maalesef ülkemizde bulunmuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
51
19
8
6
5
4