Görüş Bildir
Haberler
Görenlerin Gözlerini Kör Eden 16 Moda Günahı

etiket Görenlerin Gözlerini Kör Eden 16 Moda Günahı

Fulin
30.05.2015 - 21:36 Son Güncelleme: 30.05.2015 - 23:37

Bazıları yıllar önce çok popülerdi, bazıları ise hiçbir zaman moda olmadı; ancak hepsi ısrarla yapılmaya devam ediliyor. İşte görende göz zevki bırakmayan moda günahları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Beyzbol Şapkası

1. Beyzbol Şapkası

Birçok şapka türü giyilen kıyafete uymadığında moda günahı sınıfına giriyor; özellikle de beyzbol şapkaları. Ünlülerin tercih etmesi de bir şeyi değiştirmiyor. Bir beyzbol şapkası ne kadar yıpranmış efektli ise, o kadar kötü.

2. Anlamsız Yazılı Tişört

2. Anlamsız Yazılı Tişört

Bir tişörtte ne kadar az yazı varsa, o kadar iyidir. Yine de yazılı tişörtleri seviyorsanız, üzerinde ne yazdığını bilmekte fayda var.

3. Kargo Pantolon

3. Kargo Pantolon

2000'lerin ilk yıllarına damga vuran kargo pantolonlar, artık sadece iş gereği kullanılmalı.

4. Şeker Kız Tarzı

4. Şeker Kız Tarzı

Parlak pembe, tül, fırfır... Ayrı ayrı hepsi güzel, fakat bunları birlikte kullanmamak daha iyi sanki, özellikle de 12 yaşından büyükler için.

5. Sandalet

5. Sandalet

Erkeklerin sandaletlerden uzak durmasını diliyoruz. Bu model bir sandalet kadınlara da yakışmaz gerçi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ombre

6. Ombre

Üzgünüz, maalesef popüler olan her şey demode olmaya mahkum :/ Her sokak başında yapılır hale gelen, kötü yapıldığında daha bir sırıtan ve sokaktaki 10 kızdan 9'unun sahip olduğu bu saç modeli artık bir moda günahı.

7. Siyahların Uyumsuzluğu

7. Siyahların Uyumsuzluğu

En iyi bilinen moda günahlarından biri de farklı siyah tonlarının birlikte giyilmesi. Canlı bir siyahla, soluk bir siyahı bir arada kullanmamak en iyisi.

8. Eşofman

8. Eşofman

Günlük şıklığın kesinlikle tamamlayıcısı olmayacak eşofmanların yazılı, logolu versiyonları ise ayrı bir facia. Hele bir de 2000'lerin başında bunların popo kısmında yazı yazanları vardı ki; evlerden ırak.

9. Renkleri Uydurmak

9. Renkleri Uydurmak

Kırmızı bir tişörtü, siyah bir pantolonla giydiniz. Ayakkabınız kırmızı, çantanız siyah. Küpelerinizi de bu iki rengin arasından seçtiniz. Tebrikler, artık bu görüntünüzle çevrenize moda zehirlenmesi yaşatabilirsiniz. Bu hataya düşmemek için farklı ama uyumlu renkleri birlikte kullanmaktan çekinmemek lazım.

10. Küt Burunlu Ayakkabı

10. Küt Burunlu Ayakkabı

Ünlü moda evlerinin tasarımcıları son yıllarda bu modelin moda olması için elinden geleni yapıyor, aman dikkat!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yanlış Kontürleme

11. Yanlış Kontürleme

Yüz kontürleme, yani gölge ve ışık oyunları ile yüz şeklini güzel gösterme, son yılların en büyük makyaj trendi olsa da; yanlış yapıldığında veya ürünler yeterince iyi dağıtılmadığında hemen bir moda günahına dönüşüyor.

12. Takım

12. Takım

Bir kombinin her parçasının birbirinin takımı olması gerekmiyor. Takım giysiler de farklı aksesuarlarla zenginleştirilebilir.

13. Taşlanmış Jean

13. Taşlanmış Jean

Taşlanmış, yıkanmış, eskitilmiş, yıpratılmış... Hayattaki tüm hırsını jean pantolonlardan çıkarmak isteyen insanlar olabilir, ancak kimse bu kadar işlem görmüş bir şeyi giymek zorunda değil.

14. Emoji Baskı

14. Emoji Baskı

Evet emojiler hayatımızda ve çok tatlılar. Ancak onları üstümüzde taşımak zorunda mıyız? Bu moda günahı önümüzdeki yıllarda daha iyi anlaşılacak.

15. Lateks

15. Lateks

Yine son yılların popüler kumaşı lateks ve parlak naylon; günlük giysilerde 'ben buradayım!' diye bağırmasıyla ünlü. Özellikle de bu kumaştan yapılan taytlar, adını moda günahlarına altın harflerle yazdırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Aksesuar Çılgınlığı

16. Aksesuar Çılgınlığı

Eskiler ne güzel demiş; 'Dışarı çıkarken bir aksesuarını çıkar' diye. Yine eskilerin '2 kuralı' takı takmayı sevenlere rehber oluyor; tek seferde en fazla iki bölgede aksesuar kullanmalıyız. Örneğin yüzükle bileklik ya da küpeyle kolye. Bu basit kuralları göz ardı etmek, gözleri kör edebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
81
42
23
19
8
3