Görüş Bildir
Haberler
Gördüğünüzde ‘Bu Ne Alaka Yaa?’ Diyeceğiniz Birbirinden Sıra Dışı 9 Hamburger

Gördüğünüzde ‘Bu Ne Alaka Yaa?’ Diyeceğiniz Birbirinden Sıra Dışı 9 Hamburger

04.10.2022 - 18:00

Gördüğünüzde 'bu ne alaka ya?' diyeceğiniz birbirinden sıra dışı hamburgerleri listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyah burger

Siyah burger

Büyük fast food zincirlerinin Asya ülkelerinde ve ABD'deki bazı restoranlarında satışa sunduğu siyah hamburgerler, klasik hamburger ekmeğine mürekkep balığından elde edilen yenilebilir boyanın karıştırılmasıyla elde ediliyor.

Pirinç burger

Pirinç burger

Klasik hamburger ekmeği yerine pirinç kullanılarak hazırlanan bu hamburgerler, büyük fast food zincirlerinin Asya ülkelerinde yer alan restoranlarında satılıyor. Asya'da ekmek tüketimi yerine pirincin tercih edildiği Hong Kong, Çin, Vietnam ve Tayvan gibi ülkelerde bu tür zincirler menülerini lokalize ederek ilginç karışımlar ortaya çıkarabiliyor. Pirinç burger, bu özel hamburgerler arasında en çok tutulanlardan biri.

Kırmızı burger

Kırmızı burger

Hamburger ekmeğine kırmızı pancar ile kırmızı bir renk verilerek hazırlanan bu burgerler, ekmeğinin vegan olması nedeniyle de çokça tercih ediliyor. Avrupa'da ve ABD'nin bazı bölgelerinde sıklıkla tüketilen hamburger türlerinden biri.

13.000 kalorilik 'Over de Flames' burger

13.000 kalorilik 'Over de Flames' burger
www.dailymail.co.uk

İngiltere'de bir restoranın hazırladığı bu hamburgerde 3 kilo et ve 40 dilim peynir bulunuyor.  Restoran sahipleri, tam 13 bin kalorilik bu lezzet şölenini 2 saat içinde bitirebilen müşterilerine 200 sterlin değerinde bir hediye çeki de sunuyor.

'Killer Bee' burger

'Killer Bee' burger

Boston merkezli, şubeleri ABD'de bulunan bir fast food zincirinin menüsündeki en iddialı ürün olan 'Killer Bee Burger', mozzarella, cheddar peyniri, elma, taze kekik, soğan, bal ve bolca et içeriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Windows 7" burger

"Windows 7" burger

ABD merkezli bir fast food zinciri, Windows 7'nin çıkışı şerefine Japonya'da bu ürünü piyasaya sürdü. Hamburgerde standart ürünlerin dışında tam 7 burger köftesi yer alıyor.

Konserve çizburger

Konserve çizburger

İsveç merkezli bir firmanın piyasaya sürdüğü konserve çizburger, kamp yapanlar ve doğa sporlarıyla ilgilenenler için özel olarak üretilmiş. Kamp esnasında fast food keyfinden geri kalmak istemeyenler için ideal.

"Chop Suey" sandviç

"Chop Suey" sandviç

Meşhur Çin yemeği Chop Suey'nin hamburger ekmeği arasında servis edilmesiyle ortaya çıkan bu hamburger, ABD'nin Salem kentinin oldukça meşhur yerel lezzetlerinden biri. Hamburgerin içinde tavuk, kereviz, fasulye filizi ve mısır nişastası bulunuyor.

"Bypass" burger

"Bypass" burger
www.narcity.com

Texas'ta bir restoranın menüsünde bulunan Bypass burger, adından anlaşılacağı üzere yüksek kalorili içeriğiyle dikkat çekiyor. Burgerin dört katlı versiyonu olan 'Quadruple Coronary Bypass Burger'de 1 kiloya yakın dövülmüş sığır filetosu, 27 şerit bacon, 350 gram mayonez, 28 dilim peynir ve sekiz dilim ekmek bulunuyor. Ağırlığı 3 kilo civarında olan hamburger, tam 10.000 kalori.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
moonlight

sadece bakarak kilo alınabilir :)) meksika burger olsa da yesek ( ekstra acılı)

paranoid

Pirinç burger favorim, yapılsa iyi gider

zubarak

satamazsın bunların çoğunu Türkiye'de, menüye 2bin liradan girecek burger var orada :))