Görüş Bildir
Haberler
Google'ın Yeni Aracı Web Sitelerini Materyal Tasarıma Dönüştürüyor

Google'ın Yeni Aracı Web Sitelerini Materyal Tasarıma Dönüştürüyor

Onedio Medya
07.07.2015 - 14:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google’ın Android 5.0 Lollipop sürümüyle birlikte akıllı telefonlarımıza getirdiği materyal tasarım anlayışı artık Google’ın tüm uygulamalarında kullanılır hale geldi. Arama devinin yayınladığı yeni araç ise materyal tasarımın internet sitelerine uygulanmasını sağlıyor. Bu da ileride söz konusu tarzda daha fazla site göreceğimize işaret ediyor.

Medium’da yayınladığı yazıyla duyurduğu Material Design Lite isimli araç, materyal tasarım elementlerini CSS, HTML ve JavaScript’e uygulamayı daha kolay bir hale getiriyor. Böylece siteye kartlar, tıklamaya duyarlı menüler ve fizikle güçlendirilmiş geçiş butonları eklenebiliyor. Geliştirici ekip, kendi tasarımına özel renkler seçen ve materyal tasarıma geçiş yapmak isteyenlerin bu araç aracılığıyla isteklerini yerine getirebileceklerini belirtiyor. 

Yaptıkları işin yalnızca materyal tasarımı akıllı telefonların dışına çıkarmak olmadığını ifade eden Google yöneticilerinden Mathias Duarte, farklı ekran boyutlarında da bu tasarım anlayışının kullanılmasını istediklerini belirtti. Eğer siz de Google’ın tasarım anlayışını sitenize taşımak istiyorsanız gerekli bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0