Görüş Bildir
Haberler
Google'ın Sizin Hakkınızda Neler Bildiğini Gösteren 7 Şey

Google'ın Sizin Hakkınızda Neler Bildiğini Gösteren 7 Şey

Umut Bardak
22.12.2015 - 11:07

NOT

Bu 7 şeyi de görebilmeniz için tabi ki bir GOOGLE HESABINA ihtiyacınız olacak. Google hesabınız olamadan bu şeyleri göremezsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak 1998'de resmen hizmet vermeye başlayan günümüzün DEV şirketi Google'ın bugün ulaştığı piyasa değerini ve marka değerini tahmin edersiniz. İşte bu yüksek piyasa ve marka değerine sahip olan Google bakın sizin hakkınızda neler biliyor? 

Dikkat: şimdi öğreneceğiniz bu bilgileri sevgilileriniz/ailelerinizin yanında denemeyin. Bizden söylemesi ;)

1. Google History (Geçmiş)

1. Google History (Geçmiş)

Evet adından da anlaşılacağı üzere geçmişiniz burada! Eğer bir google hesabınız var ise, Google bu güne kadar yaptığınız tüm aramaların kaydını tutmuş sizin için. 

  • En çok aradıklarınız

  • Günde kaç arama yaptığınız

  • Yılda kaç arama yaptığınız

Evet hepsini görebilirsiniz; https://history.google.com/history/

Mesela ben bugüne kadar 37887 arama yapmışım..

2. Google Ad (Reklam)

2. Google Ad (Reklam)

Burada ise internette gezinirken hangi Google Reklamlarının karşınıza çıkacağını görebiliyorsunuz. Aşağıda vereceğim linke tıkladığınızda Google sizin İlgi Alanlarınıza göre reklamlar sunduğunu göreceksiniz. İsterseniz bu ilgi alanlarını kendiniz belirleyebilir, ne tür reklamlar görmek istediğinizi kendiniz seçebilirsiniz.

Ha, diyorsunuz ki Google benim ilgi alanlarımı nereden biliyor? Cevabı çok basit. Google'ın kendi dediğine göre Youtube'da izlediğiniz videolardan yola çıkarak böyle bir sistem kurmuş. Sanırım günlük hayatta gezdiğiniz sitelere göre de reklam çıkarıyor karşınıza.

https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated

3. Google Location History (Konum Geçmişi)

3. Google Location History (Konum Geçmişi)

Benim en sevdiğim özelliklerinden birisi. Günümüzde sıkça kullandığımız akıllı telefonların GPS bilgisinden, kullandığımız bilgisayarların konum bilgisinden Google sizin geçmişte nereye gittiğinizi, ne zaman gittiğinizi, hangi yoldan gittiğinizi bir bir not etmiş. İyi mi kötü mü bilinmez, ama yararı olacağı kesin. 

Aman diyeyim dikkat, sevgilinizden, karınızdan, ailenizden habersiz bir yere gittiyseniz yanlarında bakmayın ki sonra kulaklarımız çınlamasın ;)

https://www.google.com/maps/timeline

Not:Resimde gördüğünüz benim konum geçmişim.

4. Google Takeout

4. Google Takeout

Bugüne kadar kullandığınız, Google'ın bildiğiniz ne kadar uygulaması (Plus,Youtube,Keep,Fit gibi) var ise hepsinin geçmişini alan ve size bir paket servisi şeklinde sunan bir diğer Google servisi. Aşağıda vereceğim linke tıkladığınızda Google Geçmişinizi indirebileceksiniz. Bir nevi arşiviniz olacak.

https://takeout.google.com/settings/takeout

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Google Dashboard

5. Google Dashboard

Kullandığınız birçok Google ürününü toplu bir halde bulabileceğiniz yeni bir Google sayfası. Şöyle oluyor;

  • Mailleriniz,

  • Android telefonlarınız,

  • Konumlarınız,

  • Google Pluslarınız

  • Google Kişileriniz

  • Yüklediğiniz Uygulama Sayısı

Ve daha bir çoğu burada; https://www.google.com/settings/dashboard

6. YouTube Search History (Arama Geçmişi)

6. YouTube Search History (Arama Geçmişi)

Bunu bildiğinizi varsayıyorum. Çok gizli bir şey değil, ama bilmeyenler var ise adından da anlayacağınız üzere, Youtube'da yaptığınız tüm aramaların kaydı da tutulmuş Google Hazretleri tarafından. 

 'meme, popo' aradığınızı görür gibiyim.

https://www.youtube.com/feed/history/search_history

7. Google Permissions (İzin)

7. Google Permissions (İzin)

Google'ın bugüne kadar kullandığınız tüm hesaplarınızda izin verdiğiniz uygulamaları burada görebilirsiniz. Genellikle akıllı telefonlarda uygulama indirirken istenilen izinlerdir bunlar. Okumadan 'he he, tamam geç *mk' dediğimiz izinlerin hepsini burada görebilirsiniz.

https://security.google.com/settings/security/permissions

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
11
6
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seytantuylu

#1 e istinaden gayet sağlıklı bir geçmişim varmış çok sevindim. en çok tıklanan aradıklarım aşağıdaki gibiymiş; eksisozluk.com, tr.wikipedia.org, forum.donan... Devamını Gör

ufukdiyo

Devletlerin, bu tür kayıt altına alma ayarlarını varsayılan olarak kapalı sunmaları için baskı yapması gerekir. Kendi vatandaşını koruyucu tedbir almaktan ac... Devamını Gör