Görüş Bildir
Haberler
Google’dan Dünya Günü İçin Doodle: Dünya Günü Nedir, İlk Ne Zaman Kutlandı?

Google’dan Dünya Günü İçin Doodle: Dünya Günü Nedir, İlk Ne Zaman Kutlandı?

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, 22 Nisan Dünya Günü nedeniyle iklim değişikliğine özel doodle yayınlandı. Google, önemli günlerde ve tarihe geçen kişilerin doğum veya ölüm yıldönümlerinde doodle ile kullanıcılarını bilgilendiriyor. Dünya Günü’nde tüm dünyayı bekleyen iklim değişikliğine dikkat çeken Google’un hazırladığı görsel sosyal medyada da en çok konuşulan konuların başında geliyor. İşte Google’un özel doodle çalışması ve 22 Nisan Dünya Günü ile ilgili merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm dünyayı bekleyen en büyük tehlikelerden biri olan iklim değişikliğine dikkat çekmek için Google tarafından hazırlanan doodle araştırılıyor. Farkındalık yaratmak için yayınlanan Google doodleda, “Bugün Dünya Günü. Google'ın iklim değişikliğiyle nasıl mücadele ettiğine göz atın” başlığı kullanıldı ve 1986-2020 yılları arasındaki görüntülere yer verildi.

22 Nisan Dünya Günü Nedir?

22 Nisan Dünya Günü Nedir?

22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.

John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart'ı önermiştir.

Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir.

Google'ın Dünya Günü Görselini Görmek İçin Tıklayın

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın