Görüş Bildir
Haberler
Gönül Rahatlığıyla Çamaşır Makinesine Atabileceğiniz 14 Gündelik Eşya

Gönül Rahatlığıyla Çamaşır Makinesine Atabileceğiniz 14 Gündelik Eşya

Gozex
18.03.2017 - 11:53

Elde çamaşır yıkamak kadar dertli bir durum olamaz. BuzzFeed'den derlediğimiz bu maddeler makinede yıkayabileceğiniz eşyalarla hiç uğraşmamanız için.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/jemimaskelle...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sırt çantaları

1. Sırt çantaları

Çantanız keten ya da yıkanabilen herhangi bir kumaş türünden yapılmaysa çamaşır makinesinde kolaylıkla yıkanabilir. Tek yapmanız gereken çantayı bir yastık kılıfına koymak, böylece fermuarlar, ipler vs. bir yerlere takılmaz. Ayrıca çantalarınızı soğuk suda yıkayın.

2. Spor çantaları

2. Spor çantaları

Terli kıyafetlerle doldurduğumuz spor çantalarımızın ne kadar pis olabileceğini düşünün. Sırt çantalarını nasıl yıkıyorsanız spor çantalarınızı da aynı şekilde yıkayın. Yalnızca bu sefer çantayı ters çevirin, bu şekilde kirli kısımların temizlendiğini garantileyebilirsiniz.

3. Şapkalar

3. Şapkalar

Eğer şapkanız makinede yıkanabilir bir kumaştan yapılmaysa rahatlıkla makineye atabilirsiniz. Soğuk yıkamada diğer kıyafetlerinizle beraber makineye koyun ve güneşte kurutun. Kururken şeklini kaybetmesini engellemek için içini havluyla doldurun.

4. Yastıklar

4. Yastıklar

Yastık kılıflarınızı haftada bir yıkamanız gerektiğini biliyorsunuzdur. Peki yastıkları ne sıklıkla yıkıyorsunuz? Toplayabilecekleri toz ve mikrobu arındırmak için iki ayda bir yastıklarınızı yıkamalısınız. Yastıkların çoğu makinede yıkanabilir (köpük olanlar dışında), yastığınızın üzerindeki etikette yazılı olacaktır. Düşük sıcaklıkta uzun programda yıkayın ve fazladan sıktırın. Yastığınız kuş tüyüyse makineye bir tenis topu atın. Böylece yastığınız pofudukluğunu koruyacaktır. Güneşte kurutun.

5. Yorganlar

5. Yorganlar

Yorganlar yıkanabilir. Ilık suda hafif döngüde yıkayın. Çamaşır suyu içermeyen bir deterjan kullanmaya özen gösterin ve sıkma programında fazladan bekletin. Büyük bir makinede yıkamak sizin için de rahat olacaktır. Tambur kurutma kullanın ve pofuduk görünüm istiyorsanız tenis toplarını unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Duş perdeleri

6. Duş perdeleri

Plastik duş perdelerinizi havlularınızla beraber yıkamaya atabilirsiniz ve normal yıkayabilirsiniz. Havlular perdelerin yırtılmasını engelleyecektir. Perdeler çok lekeliyse fazladan sodyum bikarbonat(kabartma tozu) veya sirke ekleyin.

7. Spor ayakkabılar

7. Spor ayakkabılar

Beyaz spor ayakkabılar harika duruyor, ancak temiz tutması resmen eziyet. Rahatlıkla makineye atıp pırıl pırıl çıkmalarına tanık olabilirsiniz. Birkaç havluyla hafif programda yıkamanız makinenin içinde bir yerlere çarpıp durmalarını engeller. Bağcıkların ekstra temiz kalmasını istiyorsanız, ayakkabılardan ayırın, bir yastık kılıfının içinde makineye atın. Böylece bir yerlere dolaşmazlar. Kuruturken içlerini kuru havlularla veya gazete kağıdıyla doldurup bir gün güneşte bekletin.

8. Yoga matı

8. Yoga matı

Matta özellikle makinede yıkamamanız yazmadığı sürece rahatsınız. Hafif bir deterjanla hafif döngüde yıkayın. Temizlenince yere serin ve kuru bir havluyla tekrar sarın. Yere sererek güneşte kurutun böylece küflenmeyi önlersiniz.

9. Peluş oyuncaklar

9. Peluş oyuncaklar

Oyuncak ayılar ve bu tarz oyuncaklar rahatlıkla makinede yıkanabilir. Bir yastık kılıfının içine koymanız yeterli. Bir gün boyunca güneşte bırakın ve almadan önce tamamıyla kuruduklarından emin olun.

10. Kilim ve matlar

10. Kilim ve matlar

Tüm gün tozu mikrobu bu kilimler topluyor. İran halınızı makineye atın demiyoruz ancak günlük küçük kilimlerinizi havlularınızla birlikte çok rahat makinede yıkayabilirsiniz. Renginin solmaması için soğukta yıkayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Paspas başları

11. Paspas başları

Eğer havalı bir paspasınız varsa makinede yıkanıp yıkanmadığını kontrol edin. Çıkan paspas başlarının tamamı neredeyse makinede yıkanabilir. Yıkadıktan sonra güneşte kurumaya bırakın. Kaldırmadan önce kuruduğundan emin olun.

12. Çevre dostu çantalar

12. Çevre dostu çantalar

Eğer market alışverişlerinizde bunları kullanıyorsanız kesinlikle yıkanmayı hak ediyorlar. Normal çamaşırlarınızla beraber atabilirsiniz. Eğer çantalarınız plastik içeriyorsa soğuk suda yıkayın.

13. Minderler

13. Minderler

Tüm yaz kullanıldıktan sonra bir hayli pis olabilirler. Neyse ki yıkaması çok kolay. Tek yapmanız gereken makineye birer birer atmak.

14. Araba paspası

14. Araba paspası

Süpürüldükten sonra araba paspaslarınız hala pis duruyorsa direkt makineye atabilirsiniz. Soğuk suda yıkayıp güneşte kurutun. Çok sık yıkamamaya dikkat edin (6 ayda bir) çünkü kauçuk kısımları zarar görebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
26
19
17
15
14
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Naled

başlık : Gönül Rahatlığıyla Çamaşır Makinesine Atabileceğiniz 14 GÜNDELİK Eşya. İçerik : yoga matı. ailecek kullanırız hatta geçenlerde babam kendi yoga matı... Devamını Gör

Barış Gül

10.maddeyi görünce başlığı okumadım direk kediye odaklandım sonra başlığı okuyunca rahtladım :D

Altuğ

Kediyi de Yıkayabiliyoruz :D

starryknight

gereksiz bilgilerde bugün