Görüş Bildir
Haberler
Giresun'da Fırtına ve Dalgalar Şehri Felç Etti, Vali Karayollarını Suçladı

Giresun'da Fırtına ve Dalgalar Şehri Felç Etti, Vali Karayollarını Suçladı

FreiGeist
24.09.2014 - 12:38 Son Güncelleme: 24.09.2014 - 17:04

Giresun’da dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan fırtına nedeniyle denizde oluşan dalgalar Karadeniz Sahil Yolu’nun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğudaki Keşap ilçesi ile Giresun il merkezi geçişi ve batıdaki Bulancak ilçeleri arasında etkili olan dalgalar ve dalgaların yola savurduğu kaya parçaları nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu’nda ulaşım yapılamıyor.

Bazı araçların mahsur kaldığı bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Giresun il merkezi liman mevkiinde Karadeniz Sahil Yolu’nda biriken su nedeniyle ulaşım şehir içinden sağlanmaya çalışılıyor. Karayolları ekipleri ise yolda biriken suyu boşaltmak için çalışma başlattı. Yoğun yağış ve fırtına Keşap’ta etkisini sürdürüyor.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Twitter’da afet fotoğraflarını paylaşarak “Giresun’da sabaha karşı başlayan fırtına büyük afete yol açtı. Bu yol Karadeniz’e uygun değil, Karayolları hatası ile yüzleşmeli” dedi. Giresun Merkezde büyük hasar yaratan fırtına Atatürk Bulvarı, Liman Sahası, Gemilerçekeği bölgesinde, Emniyet ve İtfaiye binalarında hasara neden oldu. Bir çok araç yolda mahsur kalarak hasar gördü. Belediye Başkanı Kerim Aksu bölgede inceleme yaparak şu açıklamayı yaptı: ” Giresun bu tehlikeyi 5 yılda bir yaşıyor. Daha önce 1999 ve 2009 yılında aynı felaketi gördük. Yoldaki araçlar oyuncak gibi suların önünde savruldu. Deniz yola taştı. Bugün aynı manzara ile karşı karşıyayız. Yıllardır ifade ediyoruz. Yapılan bu yol Karadeniz iklim şartlarına uygun değil. Araçlar hasar gördü, binalar hasar gördü, yollar hasar gördü. Bu yol, vatandaşın mal ve can güvenliğini tehdit ediyor. Biran önce bu yol yeniden masaya yatırılmalıdır. Karayolları hatasıyla yüzleşmelidir. Karayolları hatasını düzeltmelidir.”

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Vali ve Emniyet Müdürü ile görüştüğünü, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirterek; “Vatandaşlarımızın sakin olmalarını, acil olmadıkça araçlarını çıkarmamalarını istiyorum. Afette zarar görenlere her türlü yardımı yapıyoruz. Tüm birimlerimiz vatandaşların zarar görmemesi için teyakkuz halindedir. Yaptığımız tespitlere göre 30 dolayında aracın hasar gördüğüdür. Bu felaketlerin bir daha yaşanmaması için bugünden tedbir alınması gerekir” diye konuştu. Aksu, Twitter’da afet fotoğraflarını paylaşarak “Giresun’da sabaha karşı başlayan fırtına büyük afete yol açtı. Bu yol Karadeniz’e uygun değil, Karayolları hatası ile yüzleşmeli” dedi.

DHA | Zete

Kaynak: http://zete.com/giresunda-firtina-ve-...

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI AKSU, BU FOTOĞRAFLARLA KARAYOLLARINA İSYAN ETTİ

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI AKSU, BU FOTOĞRAFLARLA KARAYOLLARINA İSYAN ETTİ
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0