Görüş Bildir
Haberler
Gezegenimizdeki Kıtaların Ortak Atası Pangea'da Dünya Ülkeleri

Gezegenimizdeki Kıtaların Ortak Atası Pangea'da Dünya Ülkeleri

Anıl Kılıçlı
11.05.2015 - 00:15 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 12:56

Güneş sistemimizdeki bildiğimiz tek yuvamız, uzaydaki soluk mavi noktamızda bulunan kıtalarımız bundan 300 milyon yıl önce tek parçaydı. Peki bu durumda biz insanlar ve ülkelerimiz olsaydı nasıl görünürdü?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jeologların araştırmaları sonucu Dünya'mızın kıtalarının hareketleri, kıtaların kaç yaşında oldukları ve hangi olaylar sonucu birbirlerinden ne kadar süre içinde ayrıldıkları ortalama olarak uzun süredir biliniyor. 

'Pangea' süper ve tüm kıtaların ortak atası olarak bilinen tek parça kıtadır. Yaklaşık 300 milyon yıl önce oluşmuş ve 100 milyon yıl önce çeşitli jeolojik olaylarla kırılıp, parçalara bölünmeye başlamıştır. Tek bir kıta olan Pangea'yı çevreleyen tek bir okyanus bulunuyordu. Buna da ''Panthalassa'' deniliyor. 

Pangea ayrılmaya başladığında bile memeli hayvanlar ve dinozorlar dahi yeryüzünde yoktu. Omurgalı hayvanlar tüm kıtaya egemendi. Sürüngenler ile amfibiler (Hem suda hem karada yaşayabilen tür) ise yeni yeni çeşitlenmeye başlamıştı. 

Peki tek okyanuslu ve tek kıtalı bir Dünya'da yaşıyor olsaydık insanlar tarafından inşa edilen ülkeler ve sınırlar ne durumda olurdu? Cevap şöyle;

Pangea'da Ülkeler

''Ulan 300 milyon yıl önce yaşasaydık yine Suriyelilerle birlikte olacaktık demek ki...'' dediğinizi duyar gibiyiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın